Neef Promes wil dat OM nog vóór het EK beslissing neemt | Ajax Showtime

Neef Promes wil dat OM nog vóór het EK beslissing neemt

door BartVeenstra 13

Bron De Telegraaf

Neef Promes wil dat OM nog vóór het EK beslissing neemt

door BartVeenstra 13

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De neef van oud-Ajacied Quincy Promes, die stelt dat de aanvaller van Oranje hem vorig jaar juli met een mes zwaar verwondde, wil dat het Openbaar Ministerie nog vóor de start van het EK een beslissing neemt over strafvervolging. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend.

De advocaat van het slachtoffer, mr. Yehudi Moszkowicz, is van mening dat het OM opzettelijk treuzelt met de beslissing, zodat Promes een ongestoord EK wordt gegund. 'Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan', zegt Moszkowicz tegenover de krant. Hij is van mening dat sprake is van rechtsongelijkheid. 'Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht.'

Als het OM niet vóór het EK een beslissing neemt, zegt de strafpleiter dat hij een zogenoemde 'artikel twaalf-procedure' aanspant. Dit houdt in dat het gerechtshof zich buigt over een verzoek van het slachtoffer om het OM te bevelen tot strafvervolging over te gaan.

De advocaat van Promes, mr. Gerard Spong, wil niet reageren tegenover de krant. Volgens het OM heeft de officier van justitie het onderzoeksdossier eind mei ontvangen en heeft zij tijd nodig om tot een beslissing te komen. Eric Gudde, directeur bij de KNVB, geeft aan dat er geen sprake van is dat de KNVB het OM verzocht zou hebben om de zaak over het EK te tillen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties