Meerdere delen Amsterdam dinsdag aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 10

Bron AT5

Meerdere delen Amsterdam dinsdag aangewezen als veiligheidsrisicogebied

door Bart Veenstra 10

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Het gebied rond de Johan Cruijff ArenA, de binnenstad en de metrolijnen van de stad naar het stadion zijn voor dinsdag door burgemeester Femke Halsema aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat meldt AT5 maandagmiddag.

Bovenstaande houdt in dat iedereen in deze aangewezen gebieden kan worden gefouilleerd door de politie. Burgemeester Halsema, de hoofdofficier van Justitie en de politiechef houden er rekening mee dat er voorafgaand aan het duel tussen Ajax en Napoli zwaar vuurwerk wordt afgestoken. 'Gelet op de ervaringen rondom eerdere Champions League-wedstrijden houden we rekening met openbare orde verstoringen', aldus de burgemeester.

Sinds dit seizoen wordt er strenger opgetreden tegen het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een bivakmuts. Supporters in het bezit hiervan kunnen een stadionverbod van zes maanden opgelegd krijgen. Wanneer je daadwerkelijk een bivakmuts draagt, kan dit zelfs leiden tot een stadionverbod van achttien maanden.

Eerder ook tegen Rangers veiligheidsrisicogebied

Eerder, rond het thuisduel met Rangers FC, wees Halsema het gebied rond de Johna Cruijff ArenA ook al aan als een veiligheidsrisicogebied. Toen werden ruim twintig supporters aangehouden. Dit voor onder meer het afsteken van vuurwerk en het beledigen en discrimineren van een medewerker van het stadion.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.