Branie: 'Napoli is gewoon wat beter dan Ajax'

door BadembaBarrie 130

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Napoli is gewoon wat beter dan Ajax'

door BadembaBarrie 130

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax blijft ook na de interlandperiode zoekende naar vorm. Na Liverpool (2-1) en AZ (2-1), weet Ajax ook niet te winnen van Go Ahead Eagles (1-1). Alfred Schreuder begon met een aantal wijzigingen aan de wedstrijd. Zo mochten Florian Grillitsch en Lucas Ocampos voor het eerst in de basis staan. Dit pakte echter niet goed uit. Genoeg om over na te praten dus in Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, met presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Dick Sintenie, Showtimeredacteur Bademba Barrie en speciale gast Sam Planting.

'Alfred Schreuder zal op zoek moeten naar nieuw elan, naar een nieuwe sprankeling', vertelt Sintenie. Lucas Ocampos maakte geen goede indruk in zijn basisdebuut voor Ajax. Echter neemt Planting het voor hem op. Zo vond hij vooral Brian Brobbey erg matig. 'Ik ben vooral geschrokken van Brobbey, eerlijk gezegd.'

Napoli op bezoek bij Ajax

Ook wordt er alvast gekeken naar de Champions League-wedstrijd van aankomende dinsdag tegen Napoli. Ajax zal een resultaat moeten halen wil het nog denken aan overwinteren in de Champions League. Planting blijft realistisch. Hij verwacht geen makkelijke avond voor de Amsterdammers. 'Italianen zijn altijd erg bezig met het uitbuiten van zwakke plekken bij de tegenstander. Reken maar dat ze Devyne Rensch hebben zien spelen. Die krijgt te maken met de Georgiër Kvaratskhelia, oftewel "Kvaradona". Daar zal Napoli veel kansen zien. Napoli is gewoon wat beter dan Ajax, denk ik. Niet veel, overigens.'

Weet Ajax niet te winnen, dan is de kans enorm klein dat Ajax ook na het WK nog in de Champions League actief zal zijn. Een wedstrijd waar veel op het spel staat dus. Aankomende woensdag zal de volgende editie van Branie online staan. Daarin zal er uitgebreid worden nagepraat over deze belangrijke wedstrijd.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Champions League-duels te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.