Martínez opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week: 'Hij wint al zijn duels'

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Martínez opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week: 'Hij wint al zijn duels'

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Lisandro Martínez is opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De verdediger van Ajax is door ex-Oranjeinternational Edo Ophof geselecteerd vanwege zijn optreden tijdens de 0-1 zege tegen Sparta Rotterdam van afgelopen zondag.

'Martínez kende tegen Sparta totaal geen tegenstand, maar speelde wel een dijk van een wedstrijd', opent de 62-jarige zijn analyse over de 23-jarige. 'Hij wint al zijn duels, of het nu over de grond is of door de lucht, en staat positioneel altijd goed opgesteld.'

Ophof zag nog iets belangrijks in het spel van de Argentijn naast zijn verdedigende stabiliteit: 'Net als Gernot Trauner (Feyenoord) probeert hij zo snel mogelijk een voorwaartse pass te geven. Dat is echt een kwaliteit en doet hij wekelijks.' Ook in aanvallend opzicht maakt Martínez dus indruk op Ophof.

Ajax heeft koppositie Eredivisie weer in eigen handen

Ajax heeft door de 0-1 zege op Sparta Rotterdam de koppositie in de Eredivisie weer in eigen handen. PSV speelde immers met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. Feyenoord, dat nog een inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo heeft te spelen, kwam daarnaast niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Twente.

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.