Emegha over 'zwaarste wedstrijd ooit' tegen Martínez: 'De beste lessen voor mij'

door Bart Veenstra 10

Bron de Volkskrant

Emegha over 'zwaarste wedstrijd ooit' tegen Martínez: 'De beste lessen voor mij'

door Bart Veenstra 10

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Sparta Rotterdam-spits Emanuel Emegha is enorm onder de indruk van Ajax-verdediger Lisandro Martínez. In de Volkskrant deelt de talentvolle Spartaan complimenten uit aan de Argentijnse verdediger van Ajax.

'Dit was mijn zwaarste wedstrijd ooit', zegt Emegha. 'In arbeid leveren, in duelleren vooral.' De 18-jarige spits is 1 meter 95 lang, terwijl zijn directe tegenstander zondag - Martínez - zo'n twintig centimeter kleiner is. Sparta waagde vaak de lange bal, maar telkens verloor Emegha de duels van Martínez.

'Dit zijn de beste lessen voor mij'

De spits is lovend over de Argentijn. 'Hij kan hoog springen, goed timen, maar is ook sluw. Net voordat ik wilde springen kreeg ik een duwtje in mijn rug', aldus Emegha, die toegeeft dat Martínez ook zo zijn 'vuile trekjes' heeft. 'Hij geeft soms een elleboogje als er niemand kijkt. Dat hoort erbij. Dit zijn de beste lessen voor mij. Hier leer ik heel veel van.'

Het duel tussen Sparta Rotterdam en Ajax eindigde zondagmiddag in een 0-1 overwinning voor de Amsterdammers. Martínez en Ajax hielden zodoende wederom de nul en in de Volkskrant is er om die reden een lovend stuk over de Argentijnse verdediger verschenen.

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.