Manchester United-toptalent Elanga kijkt uit naar Ten Hag: 'Alle Ajax-spelers waren positief'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Sky Sports

Manchester United-toptalent Elanga kijkt uit naar Ten Hag: 'Alle Ajax-spelers waren positief'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Anthony Elanga, toptalent van Manchester United, kijkt uit naar de komst van Erik ten Hag. Elanga deed al navraag bij enkele Ajax-spelers over Ten Hag en is onder de indruk van de kwaliteiten van de oefenmeester.

In gesprek met Sky Sports vertelt Elanga dat hij zijn best doet om zich te verdiepen in zijn nieuwe trainer. Om meer te weten te komen over Ten Hag zocht Elanga contact met enkele Ajacieden. ‘Ik heb tegen een aantal Ajax-spelers gespeeld tijdens het EK Onder-17, daar heb ik een gesprek mee gehad. Ze waren allemaal positief’, vertelt de Zweedse buitenspeler, die op het bewuste EK speelde tegen onder anderen Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Anass Salah-Eddine, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Brian Brobbey.

Ook wat Elanga zelf al wist van Ten Hag en de prestaties van Ajax de afgelopen jaren stemmen de talentvolle aanvaller tevreden. ‘Alleen al hoe Ajax speelde in de Champions League… Niet alleen dit seizoen, maar ook daarvoor. Hij heeft een fantastische staat van dienst in Europa en het is geweldig hoe hij jonge spelers heeft ontwikkeld. Ik ben erg enthousiast om met hem te gaan werken’, besluit Elanga.

Afkomstig van Malmö FF

Manchester United haalde Elanga in 2014 van Malmö FF naar Engeland. Vorig seizoen maakte de aanvaller al zijn debuut in de hoofdmacht van The Red Devils en dit seizoen kwam hij tot dusver tot 26 duels voor Manchester United. Hierin was Elanga goed voor drie goals en twee assists.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties