Lucca hoopt snel op duidelijkheid: 'Mijn toekomst ligt niet in Italië'

door Timo Suur 65

Bron Mediagol

Lorenzo Lucca wil graag bij Ajax blijven, zo laat hij blijken na de wedstrijd tegen Feyenoord (2-3). De Italiaanse spits werd in de slotfase ingebracht door de trainer John Heitinga om nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar vlak voor zijn invalbeurt viel de 2-3.

'Ik zou graag verlost willen worden door Ajax om hier te blijven en doelpunten te maken', zo wordt Lucca geciteerd door Mediagol. 'Hier in Amsterdam voel ik me erg op mijn gemak. De stad is erg mooi en ik moet er gewoon aan denken kalm te blijven en mijn teamgenoten te helpen als de coach me in twijfel trekt', zo zegt hij. Lucca hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn perspectief bij Ajax. 'Mijn toekomst ligt niet in Italië.'

De spits zag dat Ajax matig begon aan de wedstrijd tegen Feyenoord. 'We werden meteen naar achteren gedrukt', zo zag hij vanaf de reservebank. 'We hebben geprobeerd de achterstand te herstellen en dat lukte.' In de tweede helft wilde Ajax het spel van de eerste helft voortzetten, maar in het tweede bedrijf kon Ajax geen potten breken. 'We waren van plan om de tweede helft met dezelfde intensiteit te spelen, maar dat lukte niet.'

Lucca houdt hoop in landstitel

De achterstand van Ajax op Feyenoord is door de overwinning van de Rotterdammers opgelopen naar zes punten. Toch houdt Lucca hoop in de landstitel voor de Amsterdammers. 'Nu zijn er nog acht wedstrijden te gaan en moeten we proberen de punten te pakken en het kampioenschap binnen te halen', zo blijft de Italiaanse spits strijdbaar.

Ajax neemt het na de interlandperiode op tegen Go Ahead Eagles en daarna wachten er onder andere nog wedstrijden tegen PSV, AZ en FC Twente. Daarnaast zit Ajax nog steeds in het bekertoernooi. Op woensdag 5 april kan Ajax revanche nemen op Feyenoord in De Kuip. De twee aartsrivalen nemen het tegen elkaar op in de halve finales van het bekertoernooi.