Krantenoverzicht: 'Nederlaag tegen Liverpool geen incident'

door Cristian de Jong 60

Bron AS

Krantenoverzicht: 'Nederlaag tegen Liverpool geen incident'

door Cristian de Jong 60

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax was op bezoek bij AZ niet scherp genoeg, zo concluderen de kranten op maandagochtend. De Amsterdammers verloren zondag met 2-1 in Alkmaar. Niet alleen de score, ook de wijze waarop Ajax verloor deed veel denken aan de wedstrijd tegen Liverpool.

De Telegraaf: 'Ajax liet zich de kaas van het brood eten'

'Ajax liet zich de kaas van het brood eten', schrijft De Telegraaf op maandagochtend. 'Het elftal van Alfred Schreuder leed op bezoek bij het veel agressievere AZ zijn eerste competitienederlaag en moet de koppositie afstaan aan PSV.' De Eindhovenaren blijven in ieder geval tot 1 oktober koploper. Op die dag speelt Ajax tegen Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff ArenA.

De Volkskrant: 'Ajax liet zich op vechtlust aftroeven'

Ook De Volkskrant zag dat Ajax niet in beste doen was in Alkmaar. 'Ajax liet zich op vechtlust aftroeven door AZ en moest de koppositie overdoen aan PSV, dat na een crisisweek Feyenoord versloeg. Zo is de spanning terug in de Eredivisie. Voor de liefhebbers van spanning is de nederlaag van Ajax voor de onderbreking van de competitie vanwege interlands een geschenk.'

Algemeen Dagblad: 'Nederlaag tegen Liverpool geen incident'

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de nederlaag van afgelopen week op Anfield in de Champions League geen incident was. Dat bleek zondag tegen AZ. 'Ook tegen de nummer vier van de Eredivisie liet Ajax zich namelijk lange tijd op veel fronten aftroeven.' Zo schrijft de krant dat Calvin Bassey misschien te vroeg is opgehemeld. 'Bassey, die bij de winnende goal van Jens Odgaard buitenspel ophief, is snel en sterk in de duels, maar staat aan de bal te vaak onder stroom. Ook positie kiezen blijkt niet altijd zijn sterkste punt.'

Het Parool: 'Ajax kreeg rekening gepresenteerd voor lamentabele houding'

'Ajax kreeg de rekening gepresenteerd voor een lamentabele houding en voor de angst om van achteruit te voetballen', zo schrijft Het Parool. De krant zag dat AZ zich op vechtlust de partij naar zich toetrok. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet veel doorspelen, soms misschien wel te veel volgens de krant. 'Bij AZ waren Dani- en Mees de Wit (geen familie), de grote gangmakers, maar beiden hadden met een andere scheidsrechter dan de coulante Bas Nijhuis wellicht het einde van de wedstrijd niet gehaald. En dat gold ook voor Tijjani Reijnders, die Brian Brobbey van achteren hard attaqueerde', aldus Het Parool.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties