Pasveer als enige Ajacied in Elftal van de Week

door Cristian de Jong 4

Bron De Telegraaf

Pasveer als enige Ajacied in Elftal van de Week

door Cristian de Jong 4

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is als enige Ajacied opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. Ajax kwam zondag op het veld in Alkmaar zwak voor de dag, maar dat bood Pasveer de kans om zich te onderscheiden. De doelman had enkele knappe reddingen in huis, maar ook hij kon uiteindelijk niet voorkomen dat Ajax voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie onderuit ging (2-1).

Net als in Liverpool eerder die week, had Pasveer een drukke wedstrijd. De ene na de andere redding moest eraan te pas komen. Na rust was de Ajax-goalie meteen van grote waarde. Pasveer had een aantal fantastische reddingen en voorkwam dat AZ de voorsprong uitbreidde. 'Hij was zo'n beetje de enige die een voldoende haalde bij Ajax', vertelt rapporteur Rinus Israël.

Pasveer werd vrijdagmiddag voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. De rede hiervoor liet hij dus nogmaals zien. 'Hij is al wat op leeftijd, maar daar heeft hij geen last van', vervolgt Israël. In het begin van de tweede helft schoot Tijani Reijnders de Alkmaarders bijna op een 3-1 voorsprong. Reijnders zag de bal al richting de touwen vliegen, maar Pasveer wist het doelpunt uiteindelijk nog te voorkomen. Ook Israël was er van overtuigd dat deze poging erin zou gaan. 'Hij pakte hem geweldig, ik telde hem al.'

Nederlands elftal

Op maandag verzamelen de Oranje-internationals zich in Zeist. Pasveer kan zijn debuut op donderdag gaan maken voor de nationale ploeg in de uitwedstrijd tegen Polen voor de Nations League. Drie dagen later speelt Nederland nog een wedstrijd, dan zijn de zuiderburen de tegenstander. Naast Pasveer zijn ook Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Devyne Rensch, Jurriën Timber en Daley Blind opgeroepen door Louis van Gaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.