KNVB ziet twee Eredivisie-clubs als financieel gezonder dan Ajax

door Jesse ter Haar 70

Bron Voetbal International

KNVB ziet twee Eredivisie-clubs als financieel gezonder dan Ajax

door Jesse ter Haar 70

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is niet de financieel meest gezonde club van Nederland, zo oordeelt de KNVB althans. Op basis van een Financieel Rating Systeem beoordeelt de bond de Nederlandse clubs en op een schaal van één tot veertig scoren de Amsterdammers niet het hoogst. Voetbal International nam een kijkje in de cijfers.

Het is Go Ahead Eagles dat aan kop gaat op de lijst. De club uit Deventer krijgt een score van 37 en zit daarmee bijna aan het maximale aantal te behalen punten. In 2018 schreef de club nog rode cijfers, maar onder leiding van Jan Willem van Dop, Paul Bosvelt en Kees van Wonderen gaat het Go Ahead Eagles nu voor de wind.

Nummer twee op de lijst is Heracles Almelo. De club uit Almelo heeft 36 punten en eindigt daarmee net áchter Go Ahead Eagles en net vóór Ajax, dat het met 35 punten moet doen. Bovendien delen de Amsterdammers dat puntenaantal ook nog met Sparta Rotterdam en sc Heerenveen.

Het Financieel Rating Systeem werkt op basis van zes pijlers, te weten: werkkapitaalpositie, solvabiliteit, historische nettomarge, personeelskostenratio, buffer liquide middelen en de toekomstige nettomarge. Op deze gebieden heeft Ajax dus nog vijf punten te behalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties