KNVB wil wedstrijden in speelronde 33 Eredivisie mogelijk gaan spreiden

door Bart Veenstra 15

Bron KNVB

KNVB wil wedstrijden in speelronde 33 Eredivisie mogelijk gaan spreiden

door Bart Veenstra 15

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB onderzoekt of er mogelijkheden zijn om de wedstrijden in speelronde 33 van de Eredivisie te spreiden. Normaliter worden in speelronde 33 alle wedstrijden tegelijkertijd afgewerkt, al komt daar mogelijk verandering in vanaf het nieuwe seizoen.

Manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen reageert op de website van de KNVB. 'In Nederland worden zowel speelronde 33 als 34 gelijktijdig afgewerkt. Daarin is de Nederlandse competitie internationaal gezien echter een uitzondering. Samen met de clubs gaan we uitzoeken of we speelronde 33 willen en kunnen spreiden, zoals bij de meeste andere internationale competities gebeurt.'

Nog altijd wedstrijden op zaterdagmiddag en zondagavond

In het nieuwe seizoen heeft de KNVB wederom wedstrijden ingepland voor zaterdagmiddag (16.30 uur) en zondagavond (20.00 uur). Zo speelt Ajax zijn eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Fortuna Sittard op zaterdagmiddag.

Dat deze aanvangstijden ook het nieuwe seizoen gehanteerd worden is zo afgesproken met de Eredivisie CV en alle clubs. Iedere club speelt minstens één wedstrijd op zaterdagmiddag. Daarnaast wil men over het gehele seizoen zeventien duels op zondagavond afwerken. 'In het huidige competitieprogramma zijn de zondagavondwedstrijden nog niet opgenomen, omdat het allereerst afhankelijk is van welke Europese deelnemer hiervan gebruik wil maken', schrijft de KNVB.

Ajax kan wedstrijd rondom Champions League verplaatsen

Ajax neemt in het komende seizoen deel aan de groepsfase van de Champions League en deze groepsfase wordt nog voor de start van het WK in Qatar afgewerkt. Op 1 en 2 november vinden alweer de laatste groepswedstrijden in de Champions League plaats en dat betekent dat Ajax een enorm druk programma heeft voordat het WK begint. De Amsterdamse club speelt meer dan twintig officiële wedstrijden voor de start van het WK.

Ajax krijgt, net als Feyenoord en de andere clubs die zich plaatsen voor een Europese groepsfase, de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen hun vijfde en zesde Europese groepswedstrijd te verplaatsen naar dinsdag 8, woensdag 9 of donderdag 10 november.

In het geval van Ajax is het zo dat tussen de vijfde en zesde groepswedstrijd in de Champions League een thuisduel met Vitesse op het programma staat. Ajax zou deze wedstrijd kunnen verplaatsen, al heeft het in november dan vervolgens een drukke week. Ajax speelt op 5 of 6 november tegen PSV, waarna op 12 of 13 november de uitwedstrijd tegen FC Emmen wacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties