Klaassen: 'Klassieker deed veel pijn'

door Gino Haverkamp 16

Klaassen: 'Klassieker deed veel pijn'

door Gino Haverkamp 16

Laatst geüpdatet

De 6-2 nederlaag in de Klassieker tegen Feyenoord is niet alleen hard aangekomen bij de Ajax-spelers van nu. Ook oud-Ajacied Davy Klaassen, sinds begin dit seizoen spelend voor Werder Bremen, baalt van de zwakke prestatie van zijn oude club. 'Het deed veel pijn', zegt de middenvelder tegen VTBL.

'Het begin was goed met een doelpunt. Feyenoord had niet echt antwoord op Ajax, maar daarna draaide het om', zegt Klaassen over de wedstrijd. 'Het deed echt veel pijn', verzucht hij.

Sinds afgelopen zomer speelt Klaassen in de Duitse Bundesliga, bij Weder Bremen. 'Het grootste verschil is dat ik hier wel speel en bij Everton (Klaassens voormalige werkgever, red.) niet.', zegt de Nederlander over zijn eerste halve seizoen in Duitsland. 'Het voetbal is hier ook heel anders dan in Engeland. Het spelidee past meer bij me en de competitie ligt me ook meer', antwoordt Klaassen op de vraag waarom de Duitse competitie beter geschikt is voor hem dan die van Engeland.

Frenkie de Jong

Van Frenkie de Jong verwacht Klaassen veel bij FC Barcelona, waar De Jong vanaf komende zomer speelt. 'Ik vind het een hele mooie stap voor hem. De clubkeuze is een hele goede voor hem, want FC Barcelona past goed bij hem. Het is een beetje vergelijkbaar met Ajax. Als hij een stap moet maken, dan is dit de juiste', zegt Klaassen over zijn oud-ploeggenoot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties