'Houding van de spelers heeft intern kwaad bloed gezet bij Ajax'

door Bart Veenstra 235

Bron Het Parool

'Houding van de spelers heeft intern kwaad bloed gezet bij Ajax'

door Bart Veenstra 235

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

De chaotische laatste dagen van de transfermarkt heeft ervoor gezorgd dat er bij Ajax intern wat relaties bekoeld zijn geraakt. Dat schrijft Het Parool vrijdagmiddag. Zowel in de spelersgroep als in de vereniging is weinig begrip voor voetballers van Ajax die met een vorm van werkweigering hebben geprobeerd een transfer af te dwingen.

Antony was in de afgelopen twee weken niet inzetbaar voor Ajax en dit zorgde voor grote onvrede bij vooral trainer Alfred Schreuder. De oefenmeester liet bij Rondo van Ziggo al weten begrip te hebben voor een vertrekwens van een speler en het sentiment dat kan ontstaan als een transfer niet doorgaat. 'Maar uiteindelijk ben je professional en moet je gewoon je ding doen', zei de trainer.

Uiteindelijk kreeg Antony met een transfer naar Manchester United wel zijn zin. Mohammed Kudus en Edson Álvarez, voor wie respectievelijk Everton en Chelsea interesse hadden, kregen hun zin niet. Zij sloegen deze week ook één of meerdere trainingen over. Ajax liet echter beide spelers niet vertrekken.

Het Parool schrijft dat er in de selectie grappen over werden gemaakt. 'Maar de houding van de spelers in kwestie heeft ook wel kwaad bloed gezet', schrijft Ajax-watcher Dick Sintenie van de krant. 'Zij snappen dat spelen in de Premier League, tegen een salaris dat vier of vijf keer hoger is dan de Ajaxwedde, aanlokkelijk is. Maar hoe je het ook wendt of keert: door niet met de groep te trainen, maar individueel in de gym een programma af te werken, tart je de ongeschreven wetten van een teamsport.' Vrijdag trainden Kudus en Álvarez overigens wel weer 'gewoon' mee bij Ajax.

Directie versus RvC

Daarnaast hebben ook de verhoudingen tussen de directie en de Raad van Commissarissen van Ajax een 'knauw' gekregen. De directie was met respectievelijk Sevilla en Benfica (nagenoeg) akkoord over de transfers van Lucas Ocampos en doelman Odysseas Vlachodimos, maar de RvC van Ajax blokkeerde deze transfers op het laatste moment.

'Daar is het laatste woord nog niet over gezegd', schrijft Het Parool tot slot. 'Het zal al veel ruis op de lijn schelen als technisch commissaris Danny Blind na het WK in Qatar terugkeert in zijn toezichthoudende functie bij Ajax en weer dichter bij het vuur (lees: de dagelijkse leiding van de club) zit.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties