Gravenberch en Berghuis opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week

door Terrence Riepma 5

Bron De Telegraaf

Gravenberch en Berghuis opgenomen in Telegraaf Elftal van de Week

door Terrence Riepma 5

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch en Steven Berghuis zijn opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De Ajaxspelers droegen bij aan de 0-2 zege van de Amsterdamse club tegen PEC Zwolle afgelopen zaterdag. Martijn Meerdink had de eer om het elftal samen te stellen.

Meerdink is lovend over de manier waarop Gravenberch zijn talent inzet: 'Hij laat heel snel zien dat hij weet wat er gevraagd wordt. Dat is óók een kwaliteit en dat heeft Ajax ook in de grote wedstrijden nodig. Daarbij is alles op tempo. Het inspelen en doorbewegen, het als geen ander het spel kunnen verplaatsen.'

Berghuis heeft volgens Meerdink de nummer '10' positie fantastisch ingevuld: 'Hij had ongetwijfeld zijn bij Oranje gevonden ritme op de rechterflank willen doortrekken bij Ajax. Maar ik denk dat Erik ten Hag de juiste keuze maakte door hem op 10 te zetten. Hij weet precies wat er om zich heen gebeurt, in zijn rug of voor zich, en geeft altijd de juiste snelheid aan de bal. Maar wat had Ten Hag gedaan als ook Klaassen erbij was geweest?'

Telegraaf Elftal van de Week

Lars Unnerstall (FC Twente); André Ramalho (PSV), Armando Obispo (PSV), Robin Pröpper (FC Twente); Jordy Clasie (AZ), Bryan Smeets (Sparta Rotterdam), Ryan Gravenberch (Ajax), Steven Berghuis (Ajax); Cyril Ngonge (FC Groningen), Tom Boere (SC Cambuur), Issa Kallon (SC Cambuur).

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.