Feyenoord dient verzoek in voor verplaatsing topper tegen PSV; AZ - Ajax mogelijk vervroegd

door Bart Veenstra 193

Bron Algemeen Dagblad

Feyenoord dient verzoek in voor verplaatsing topper tegen PSV; AZ - Ajax mogelijk vervroegd

door Bart Veenstra 193

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Feyenoord heeft bij de KNVB een verzoek ingediend om de topper tegen PSV op zondag 8 mei later te spelen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers spelen op de donderdag voor deze kraker de Conference League-wedstrijd tegen Olympique Marseille en hopen op een paar uur extra rust.

Het duel tussen Feyenoord en PSV begint vooralsnog om 14.30 uur, maar als het aan de Rotterdammers ligt begint dit duel om 16.45 uur. Op dat tijdstip staat echter ook de topper tussen AZ en Ajax gepland. Als de KNVB meegaat in het verzoek van Feyenoord, dan zal de wedstrijd tussen AZ en Ajax wellicht vervroegd worden naar 14.30 uur.

Wedstrijden van topclubs worden in principe niet tegelijkertijd ingepland. Pas in de laatste twee speelronden van het seizoen vinden alle wedstrijden tegelijkertijd plaats. De duels tussen AZ en Ajax en die tussen Feyenoord en PSV vinden plaats in speelronde 32 (van de 34).

Ajax mogelijk kampioen op 8 mei

Ajax maakt kans om op zondag 8 mei al kampioen te worden. De Amsterdammers zullen daarvoor hun wedstrijden tegen PEC Zwolle (30 april) en AZ moeten winnen. Daarnaast moet PSV verliezen van Willem II (1 mei) of van Feyenoord. Het verschil tussen beide titelkandidaten bedraagt, met nog vier duels te gaan, op dit moment vier punten. Ajax heeft een beter doelsaldo dan PSV, waardoor de Amsterdammers ook kampioen zullen zijn wanneer beide ploegen eindigen met hetzelfde puntenaantal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties