Door Ajax bedachte 'Twin Games' slaan aan

door Koen Weijland 10

Door Ajax bedachte 'Twin Games' slaan aan

door Koen Weijland 10

Laatst geüpdatet

De invoering van de Twin Games, een nieuw pilotproject van de KNVB, lijkt vooralsnog een doorslaand succes te worden. Het door Ajax bedachte format om jeugd op een andere manier op te leiden kan op veel steun rekenen bij de bond, voornamelijk omdat spelers sneller leren handelen en meer balcontacten krijgen.

'Je speelt met één lichting jeugdspelertjes van een profclub tegen een andere profclub, maar je splitst de groepen op waardoor je twéé wedstrijdjes 6 tegen 6 krijgt', legt technisch manager van de KNVB Jelle Goes woensdag uit in Algemeen Dagblad. 'Met aangepaste regels. Niet ingooien, maar indribbelen. Scoren is gelijk doorspelen. 4x 15 minuten speeltijd, één wisselspeler en géén scheidsrechter', omschrijft hij kort de belangrijkste veranderingen die bij het jeugdtoernooi van de Twin Games van toepassing zullen zijn.

De eerste onderzoeksresultaten van de bond zijn spectaculair: 'Het aantal balcontacten gaat in Twin Games met 125 procent omhoog. Het spel golft op en neer, spelertjes moeten constant beslissingen nemen en je hebt niet meer dat er drie, vier wisselspelertjes langs de kant kou lijden. Waarom zouden amateurclubs dit niet zelf organiseren? Laat E-tjes onderling 3 tegen 3 of 4 tegen 4 spelen. Hoeven ouders zaterdag niet meer om half acht de auto in voor een uitwedstrijd', oppert Goes zelfs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.