Don Leo over Zlatan: 'If you fuck me, I fuck you'

door Sam van Raalte 21

Don Leo over Zlatan: 'If you fuck me, I fuck you'

door Sam van Raalte 21

Laatst geüpdatet

Leo Beenhakker was meteen verkocht toen hij Zlatan Ibrahimovic voor het eerst sprak als technisch directeur van Ajax. 'In mijn hele carrière heb ik nooit een speler gekocht zonder hem in zijn ogen te kijken. Ik wil niet alleen zien wat ik koop, maar ook wie', begint Beenhakker te vertellen in de nieuwe documentaire "Young", over de jaren van Ibrahimovic als speler van Malmö FF en Ajax. Ajax Showtime mocht een voorvertoning van de documentaire zien.

Naast Beenhakker vertellen ook onder meer Co Adriaanse, Ahmed Hossam Mido, Ronald Koeman, David Endt, Andy van der Meijde en Jari Litmanen in de documentaire over de voormalig spits van Ajax. 'Zlatan was wonderbaarlijk voor een negentienjarige', vervolgt Beenhakker, die in 2001 besloot Ibrahimovic voor 8,2 miljoen euro naar Ajax te halen. 'Hij keek me recht in mijn ogen en binnen een half uur had ik mijn besluit over hem genomen. Ik moet houden van een speler om goed met hem te werken. Dat had ik vanaf het begin met Zlatan. Vraag me niet waarom, dat weet ik niet. Niemand weet waarom dingen zo gaan. Ik heb daar geen woorden voor.'

'Toen we een deal hadden, moest ik bellen met de algemeen directeur van Ajax (destijds Arie van Eijden, red.). Hij vroeg me ongeveer tien keer of ik zeker was van mijn zaak. Ik zei: ja ik weet het zeker. Ik wist natuurlijk dat Zlatan een beetje een moeilijke jongen was en lastig om te managen. Ik zei tegen Zlatan: If you fuck me, I fuck you and you can forget your career', aldus Beenhakker. Laatstgenoemde uitspraak is altijd blijven hangen bij Ibrahimovic, die het opnam in zijn biografie.

De documentaire "Young" zal te zien zijn op het IDFA. Het documentairefestival vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 29 november. Het exacte programma van het festival wordt 5 november bekendgemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.