De Telegraaf: 'Ajax volgt naast El Khannouss ook Sylla uit Belgische competitie'

door Bart Veenstra 120

Bron De Telegraaf

De Telegraaf: 'Ajax volgt naast El Khannouss ook Sylla uit Belgische competitie'

door Bart Veenstra 120

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wordt vrijdagochtend in De Telegraaf gelinkt aan twee spelers uit de Belgische competitie. De ochtendkrant, die eerder al meldde dat doelman Gerónimo Rulli vrijdagochtend zijn medische keuring ondergaat, schrijft dat de Amsterdamse club zich ook oriënteert op andere versterkingen.

Niet alleen KRC Genk-middenvelder Bilal El Khannouss staat op het lijstje bij Ajax. De club volgt namelijk ook de prestaties van Club Brugge-verdediger Abakar Sylla, aldus De Telegraaf vrijdagochtend. De naam van El Khannouss werd al vaker genoemd, terwijl Sylla een nieuwe naam is in het geruchtenrijtje.

El Khannouss (18) ging eerder deze week nog in op de geruchten omtrent Ajax. De Marokkaans international deed zijn zegje tegenover Het Nieuwsblad. 'Over de interesse van Ajax gaan al vele jaren geruchten, maar het zijn dan ook geruchten. Het houdt me niet bezig, ik wil ook niet te ver vooruitkijken. Mijn volledige focus gaat naar RC Genk. Want zoals ik al zei: alles kan enorm snel veranderen. In stijgende maar ook in dalende lijn.' El Khannouss speelde dit seizoen tot dusver zeventien wedstrijden voor KRC Genk, waarin hij één assist wist te leveren.

Wat weten we tot nu toe over Sylla?

Sylla is een twintigjarige centrale verdediger uit Ivoorkust, die sinds de afgelopen zomer onderdeel is van de A-selectie van Club Brugge. Daarvoor kwam hij uit in de jeugdopleiding van de Belgische topclub. Club Brugge nam Sylla in september 2021 over van SO Armée uit Ivoorkust. Voor zijn land speelde Sylla tot nu toe één interland. Dit seizoen speelde Sylla negen competitiewedstrijden voor Club Brugge. Daarnaast kwam hij tot vijf duels in de Champions League, waarin hij bovendien één keer trefzeker was. Met name in de Champions League maakte Sylla grote indruk en dat heeft volgens Het Nieuwsblad de interesse van Ajax gewekt.

Volgens Het Nieuwsblad zit een delegatie van Ajax - scout Henk Veldmate wordt verwacht - zondag op de tribune bij de Belgische topper tussen KRC Genk en Club Brugge. Zodoende zouden El Khannouss en Sylla tegelijkertijd kunnen worden bekeken. Ajax zou in Sylla een 'serieuze optie' zien om de ploeg richting volgend seizoen te versterken. In de winterse transfermarkt lijkt een transfer van Sylla uitgesloten, zo schrijft de Belgische krant tot slot.

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.