Cerny: 'Als jonge speler moet je bij Ajax zijn'

door Bart Veenstra 14

Cerny: 'Als jonge speler moet je bij Ajax zijn'

door Bart Veenstra 14

Laatst geüpdatet

Vaclav Cerny heeft een mooie week achter de rug bij Ajax. In de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-2) maakte de jonge Tsjech de winnende treffer en enkele dagen later maakte hij ook in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle (0-2) weer minuten voor de Amsterdamse club. De 18-jarige aanvaller geniet van zijn tijd bij Ajax, zo vertelt hij aan Voetbal International.

'Ik heb bij mooie clubs stage gelopen, maar hoopte de hele tijd dat Ajax me wilde hebben', vertelt Cerny. 'De mensen binnen de club, mijn ploeggenootjes, de reputatie van Ajax, de professionele manier van werken; ik wist zeker dat het voor mij de beste stap zou zijn. Hier moet ik elke dag laten zien dat ik het verdien om bij Ajax te spelen. Aan alles kun je merken dat dit een grote club is.'

Verder ziet Cerny in dat Ajax een club is waar jeugdspelers veel kansen krijgen. 'Dat is voor mij de perfecte combinatie. Als jonge speler moet je bij Ajax zijn', gaat hij verder. 'Bij Ajax word je gestimuleerd om te doen waar je goed in bent. In mijn geval is dat acties maken en gevaar stichten. Nu moet ik gaan leren mijn momenten beter te kiezen. Bij het eerste elftal krijg je te maken met tegenstanders die zich anders opstellen. Ik wil de balans vinden tussen combinatievoetbal en individuele acties. Ook dát is volwassen worden: slim zijn in het veld', aldus de jonge buitenspeler.

 

#Ajax wint en dus mag matchwinner Vaclav Cerny op de schouders voor het uitvak. Mooie beelden!

Een video die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties