Buitenlandse media zien Ten Hag periode bij Ajax afsluiten met titel: 'Hij vertrekt als een kampioen'

door BasVelzel 3

Bron Buitenlandse media

Buitenlandse media zien Ten Hag periode bij Ajax afsluiten met titel: 'Hij vertrekt als een kampioen'

door BasVelzel 3

Bron Buitenlandse media

Laatst geüpdatet

Ajax heeft voor de 36e keer de landstitel binnen weten te slepen en dat is de buitenlandse media niet ontgaan. Er is vooral aandacht voor de vertrekkende Erik ten Hag, die zijn Ajax-tijd achter zich laat met nog een laatste titel.

Om te beginnen dan het land waar Ten Hag naar toe vertrekt, Engeland. Sky Sports schrijft: 'Ajax wint de Eredivisie in stijl met een 5-0 pak slaag voor sc Heerenveen om coach Ten Hag een perfect afscheid te geven'. 'Het was een passend afscheid voor Ten Hag, die in april werd aangekondigd als nieuwe manager van United', is de manier waarop de BBC het kampioenschap meldt.

Het Spaanse AS laat zien hoe succesvol Ajax is. 'Ten Hag vertrekt als een kampioen. Ajax is de meest succesvolle club van het land met twaalf landstitels meer dan PSV. Bovendien wijst alles erop dat Sébastien Haller het seizoen zal afsluiten als topscorer van de competitie en Dusan Tadic als topaangever.'

Ajax bij de buren

Bij onze oosterburen is het nieuws van het kampioenschap ook aangekomen. '"Kampioenen, kampioenen" werd woensdagmiddag al door duizenden fans geroepen in de Amsterdamse uitgaansbuurt rond het Leidseplein! Het is de afscheidstitel voor de twee sterren Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch die op het punt staan ​​naar Bayern te verhuizen', zo meldt BILD het nieuws. Die nog extra ingaan op de mededeling van Mazraoui dat hij vertrekt naar zijn tweede droomclub.

Ook bij de zuiderburen gaat het over Ajax. Daar staat vooral het aanstaande vertrek van Alfred Schreuder naar Amsterdam centraal. 'Ajax bouwde na een seizoen vol pieken en dalen in alle competities en in de organisatie een groot titelfeest. Daarmee wordt het einde van een cyclus ingeluid. De Amsterdammers maken zich op voor een flinke metamorfose. Daarin moeten een nieuw technische hart, staf en stuntploeg vorm krijgen', schrijft Het Laatste Nieuws over de wedstrijd.

Ajax in Zuid-Amerika

In de Zuid-Amerikaanse kranten wordt het succes bekeken door hun eigen bril. 'Met Lisandro Martínez uitgeschakeld door een spierblessure, kreeg Nicolás Tagliafico de kans om het af te maken als basiskracht na een seizoen met weinig speeltijd, iets dat hem ertoe heeft gebracht de club te verlaten waar hij begin 2018 neerstreek. We zullen moeten afwachten welke beslissing hij neemt. Hij scoorde en vierde het met enige woede', schrijft het Argentijnse Clarin.

Het Braziliaanse O Globo heeft het dan weer vooral over Antony. 'In de titelrace was de Braziliaan Antony een van de uitblinker. Hij maakte acht goals en gaf vier assists in 23 wedstrijden, maar ontbrak in het laatste stuk vanwege een enkelblessure die hij begin april opliep. Tegen Heerenveen keek hij op de tribune naar de overwinning, samen met zijn ouders, Cremilda en Galego.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties