Brobbey verkozen tot Talent van de Maand augustus

door NielsOpdam 12

Bron Eredivisie

Brobbey verkozen tot Talent van de Maand augustus

door NielsOpdam 12

Bron Eredivisie

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is verkozen tot Johan Cruijff Talent van de Maand augustus. Dat meldt de Eredivisie via de officiële website. Het is de tweede keer dat Brobbey is verkozen tot Talent van de Maand. De laatste keer was in mei van dit jaar.

Brobbey is op dit moment, samen met teamgenoot Steven Bergwijn, de meest waardevolle speler bij Ajax. Zij zijn allebei betrokken bij vier doelpunten. Brobbey scoorde twee keer en gaf twee assists in 272 speelminuten in de Eredivisie. Alleen Antony had bij Ajax minder minuten nodig voor een goal of assist (60 minuten) dan Brobbey (68 minuten).

Brobbey schoot drie keer op doel, creëerde vijf kansen en had één uitverkiezing tot KPN Man of the Match. Zowel Brobbey als Bergwijn staan in het Eredivisie Elftal van de Maand augustus. Zij zijn de enige twee Ajacieden in dat elftal.

De Ajax-aanvaller ontvangt naast de prijs ook twee cheques van de VriendenLoterij. Het is een cheque van 2.500 euro voor zijn voormalig amateurclub AFC en een cheque van 5.000 euro ter ondersteuning van maatschappelijke projecten van de Johan Cruyff Foundation.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties