Blind na bewogen transferperiode: 'Geloven erin dat er weer nieuwe jongens opstaan'

door Cristian de Jong 15

Bron Ajax

Blind na bewogen transferperiode: 'Geloven erin dat er weer nieuwe jongens opstaan'

door Cristian de Jong 15

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Daley Blind kijkt ontzettend uit naar de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen het Schotse Rangers FC. Dat vertelt hij in de persconferentie naar aanloop van dit duel. Woensdagavond om 18.45 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt voor de Champions League.

'Ten eerste kijk ik er ontzettend naar uit', vertelt Blind. 'We hebben een lange voorbereiding naar de Champions League gehad. Je ziet dat het team steeds dichter naar elkaar toegroeit. Je ziet veel meer vastigheden ontstaan, ook op trainingen. Uiteindelijk zal de wedstrijd van morgen moeten blijken hoe we er echt voorstaan, maar ik vind dat het er goed uitziet.'

Blind heeft er vertrouwen in dat de nieuwe aanwinsten van Ajax de plekken van de uitgaande spelers goed zullen overnemen. 'Uiteindelijk geloven we er altijd in als jongens een mooie transfer maken dat er weer nieuwe jongens opstaan. Dat is altijd zo geweest en dat zal dit jaar ook zo zijn. Ik ben benieuwd hoe we dat als team gaan opvangen.' Zo maken bijvoorbeeld Calvin Bassey en Steven Bergwijn meteen een goede indruk in hun eerste wedstrijden voor het eerste van Ajax.

'Je ziet ook in de competitie dat we veel creëren en weinig weggeven. Dat geeft vertrouwen en daarom denk ik ook dat we met een goed gevoel de Champions League ingaan.' Ook geeft de honderd procent score in de Eredivisie een hoopgevend gevoel. Zo won Ajax tot nu toe al zijn wedstrijden in de competitie. 'We doen het goed in de competitie. Dat brengt extra vertrouwen. We hebben nu ook een paar keer de nul gehouden en we scoren veel doelpunten. Dat zegt alleen niets over het duel van morgenavond. De Champions League is een ander niveau. We moeten op ons best zijn om morgen te winnen', aldus Blind.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.