Bassey opgeroepen voor oefeninterland Nigeria

door Gino Haverkamp 22

Bassey opgeroepen voor oefeninterland Nigeria

door Gino Haverkamp 22

Laatst geüpdatet

Calvin Bassey is opgeroepen voor de nationale selectie van Nigeria, zo laat de bond weten via de officiële kanalen. Het is de eerste keer dat Bassey als Ajacied zich mag opmaken voor interlandvoetbal.

Nigeria speelt deze maand één oefeninterland, tegen Algerije om precies te zijn. Dat duel wordt op 27 september gespeeld in het Noord-Afrikaanse land. Naast Bassey zijn ook enkele spelers met een Eredivisie-verleden opgeroepen: Maduka Okoye (ex-Sparta Rotterdam), Cyriel Dessers (ex-Feyenoord), Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag) en Ahmed Musa (ex-VVV Venlo).

Bassey heeft zich met zijn land niet geplaatst voor het aankomende WK in Qatar. In de beslissende play-offronde werd er tweemaal gelijkgespeeld tegen Ghana (0-0 en 1-1). Gezien die 1-1 viel in een uitwedstrijd voor Ghana, ging dat land door naar het WK op basis van de uitdoelpuntenregel.

Bassey kan zich opmaken voor zijn zesde A-interland. Hij debuteerde in maart 2022 als speler van Rangers FC in het tenue van Nigeria en is sindsdien een vaste waarde in de achterhoede. De Ajacied had ook voor Engeland kunnen uitkomen, gezien hij opgegroeid is in Londen, maar heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Nigeria.

Scoort Bergwijn het eerste doelpunt in Alkmaar? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.