'Ajax wil Timber heel graag behouden en verlangt bij transfer zo'n 50 miljoen euro voor verdediger'

door Bart Veenstra 387

Bron Sky Sport Deutschland

'Ajax wil Timber heel graag behouden en verlangt bij transfer zo'n 50 miljoen euro voor verdediger'

door Bart Veenstra 387

Bron Sky Sport Deutschland

Laatst geüpdatet

Ajax vraagt in de komende zomer zo'n vijftig miljoen euro voor Jurriën Timber. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport Deutschland, dinsdagmiddag via Twitter. Timber beschikt bij Ajax nog over een contract tot de zomer van 2025.

Timber, die in maart 2020 debuteerde in het eerste elftal van Ajax, was in de afgelopen zomer al dicht bij een transfer. Uiteindelijk verlengde hij zijn contract bij de Amsterdamse club, waardoor hij - zoals gezegd - tot de zomer van 2025 onder contract staat. Ajax wil hem deze zomer koste wat het kost behouden, omdat ze in Timber een belangrijke speler zien. Zodoende wordt een bedrag van zo'n vijftig miljoen euro verlangd voor mogelijk geïnteresseerde clubs.

Op dit moment heeft Ajax nog geen concrete biedingen gehad voor Timber. De verdediger zelf zou een transfer naar een topclub willen maken, zo meldt Plettenberg. Aan welke clubs we dan moeten denken, is vooralsnog niet bekend.

Timber ziet een transfer steeds dichterbij komen

In een interview met De Telegraaf gaf Timber al aan na dit seizoen verder te willen kijken. Een vertrek behoort dan ook tot de opties in de komende zomer. 'Een transfer komt wel steeds dichterbij, zeg maar. Er is veel concrete interesse en ik heb afspraken met Ajax gemaakt. Vorig jaar heeft Ajax me gevraagd nog minimaal één seizoen te blijven en mijn contract te verlengen. Als clubjongen heb ik dat met liefde gedaan en na het seizoen bekijken we de situatie opnieuw.'

Toch lijkt er ook nog een kans te zijn dat Timber ook volgend seizoen bij Ajax voetbalt. 'Bij het Nederlands elftal spreek ik veel met jongens die in het buitenland voetballen. Die stap wil ik ooit ook maken. Maar wanneer dat is, hoor je uiteindelijk wel en gebeurt in samenspraak met Ajax. Ik zit sowieso nog goed hier en heb geen haast', aldus Timber afgelopen week.

Poll: Timber is klaar voor de stap naar een buitenlandse topclub
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.