'Ajax wacht drukke winterse transferperiode; voorzichtige interesse voor meerdere spelers'

door Timo Suur 318

Bron Voetbal International

'Ajax wacht drukke winterse transferperiode; voorzichtige interesse voor meerdere spelers'

door Timo Suur 318

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax zal deze winterse transferperiode gebruiken om de situaties van verschillende spelers te evalueren, zo schrijft Voetbal International zaterdag. Er werden afgelopen zomer twaalf spelers aangetrokken, maar de meesten hebben nog niet weten te overtuigen in Amsterdam.

Sommige spelers van Ajax hebben hun zaakwaarnemer al aan het werk gezet om de mogelijkheden in januari te onderzoeken. Een aantal Ajacieden zien Saudi-Arabië als een zeer interessante optie volgens het medium. 'Mogelijk dat dat ook voor Ajax geldt, omdat er in die markt veel geld om gaat', zo valt er te lezen.

Anton Gaaei weet nog niet te overtuigen in Amsterdam en zijn situatie wordt door clubs uit Denemarken nauwlettend in de gaten gehouden. Daarnaast is het de vraag hoe lang Borna Sosa en Jakov Medić onder contract zullen staan bij Ajax. Laatstgenoemde ziet dat zijn perspectief gering is, terwijl de kwetsbaarheden bij balverlies Sosa de das om lijken te doen.

Afgelopen zomer trok Ajax met Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirović twee controlerende middenvelders aan, maar ze wisten beiden geen vaste basisplaats af te dwingen. Mannsverk is al een tijdje geblesseerd en heeft amper minuten kunnen maken, terwijl Tahirović het de laatste weken moet doen met een plek op de reservebank. 'Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax een nieuwe nummer zes kan gebruiken', schrijft Voetbal International.

Ook voor Chuba Akpom is er sprake van voorzichtige interesse. De spits werd afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro aangetrokken en heeft een fors salaris gekregen, maar hij laat nog geen goede indruk achter in Amsterdam. De situatie van Akpom wordt door Engelse clubs in de gaten gehouden.

'Mocht er een aanbod voor Ávila komen, dan zal Ajax luisteren'

Als laatst gaat Voetbal International in op de situatie van Gaston Ávila. Er wordt volgens het medium in België en Amsterdam nog altijd met verbazing gereageerd op het transferbedrag (12,5 miljoen euro) en ook hij maakt nog geen goede indruk bij Ajax. 'Mocht er een aanbod voor Ávila komen, dan zal Ajax luisteren', zo valt er te lezen. De Argentijn wordt door John van 't Schip gezien als centrale verdediger en zodoende is zijn perspectief gering in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.