Ajax Vrouwen nemen koppositie over na ruime zege op PEC Zwolle

door Gino Haverkamp 13

De vrouwen van Ajax hebben de koppositie in de Eredivisie gepakt. Door een 3-0 zege op PEC Zwolle zijn de Amsterdammers over FC Twente gegaan. De club uit Enschede kwam niet in actie vanwege veel coronagevallen binnen het team.

Op De Toekomst kwam de ploeg van trainer Danny Schenkel al vroeg op voorsprong. Na twaalf minuten kopte Romée Leuchter via een voorzet van Chasity Grant al raak. Voor de aanvaller was het al de vijftiende treffer van het seizoen. Ajax domineerde de gehele eerste helft, maar kwam niet meer tot scoren.

In de tweede helft lukte dat wel. Ajax bleef dirigeren en dat resulteerde in minuut 66 in de 2-0. Jonna van de Velde voor de tweede treffer van de avond. Tiny Hoekstra zorgde later nog voor de eindstand. Zij scoorde haar eerste goal in het wit-rood-wit.