Ajax Vrouwen bekeren door na 0-7 zege op Ede

door Gino Haverkamp 12

Bron Ajax.nl

De vrouwen van Ajax hebben met speels gemak de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Op bezoek bij amateurclub DTS Ede werd er met maar liefst 0-7 gewonnen. Chasity Grant en Nikita Tromp scoorden beiden tweemaal.

Dat het een makkelijke zaterdag zou worden voor de ploeg van coach Danny Schenkel, werd al snel duidelijk. Toen de rust aanbrak stond het namelijk al 0-5 voor de ploeg uit Amsterdam, dat eerst nog rustig aan deed. Victoria Pelova opende de score in de zeventiende minuut, maar de 0-2 van Grant viel 'pas' in de 37e minuut. Zeven minuten later stond het plots 0-5, via Romée Leuchter, nogmaals Grant en Nadine Noordam.

Tromp begon in eerste instantie op de bank, maar werd ingebracht toen de ploegen het veld weer opzochten na de rust. De spits had precies tien minuten nodig om haar naam op het scorebord te vereeuwigen. In de 85e minuut maakte ze ook nog eens de 0-7, wat dus de eindstand bleek.

Ajax Vrouwen aangemoedigd door supporters

Voor de Ajax Vrouwen was het het eerste duel in maanden waar supporters bij mochten zijn. Hoewel het gros van de fans de thuisploeg aanmoedigde, reisden ook enkele Ajacieden de vrouwen achterna. Zij zagen dus hoe de ploeg zich eenvoudig plaatste voor de kwartfinale. Ajax won het vrouwelijke bekertoernooi overigens al vier keer.