'Ten Hag kent zijn winterwens: een type-Leuchter'

door Bart Veenstra 62

Bron Het Parool

'Ten Hag kent zijn winterwens: een type-Leuchter'

door Bart Veenstra 62

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Menno Pot, columnist van Het Parool en presentator van de podcast Branie, is van mening dat de aanvallers van Ajax diepgang missen. De journalist ziet in dat Dusan Tadić, Sébastien Haller, Steven Berghuis en zelfs Antony altijd de bal in de voeten willen hebben.

'Dát is het soort diepgang dat deze Ajaxselectie mist: een aanvaller die je met een diepe bal kunt wegsturen', schrijft Pot in zijn column in Het Parool. 'Het gat in. Beweging. Een type-Brobbey dus. Of misschien nog wel liever: een type-Romée Leuchter.'

'Nee, ik ga niet doen alsof ik de Ajax Vrouwen minutieus volg, dat zou schijnheilig zijn, maar de hoogtepunten van de Ajax Vrouwen tegen Feyenoord zag ik wel, op de kop af een eeuw na de eerste proto-klassieker bij de mannen', vervolgt Pot, die de lezer adviseert om de 2-0 van Leuchter eens op te zoeken.

'De Ajax Vrouwen hebben een soort Dennis Bergkamp'

'Zie hoe ze op het juiste moment wegsprint uit de rug van de tegenstander. Hoe ijzig ze, zonder aanname, diagonaal raak schiet. De dieptepass à la Wim Jonk kwam van Sherida Spitse, maar kan ook van Victoria Pelova komen', schrijft Pot, die Leuchter al elf keer zag scoren dit seizoen. 'De Ajax Vrouwen hebben een soort Dennis Bergkamp in de gelederen: de schicht van Schinveld, haar donkerblonde paardenstaart dansend op het afdakje van haar rugnummer 7. Erik ten Hag kent nu zijn winterwens: een type-Leuchter.'

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties