Branie: Ajax wint de Klassieker, maar baart het spel zorgen?

door Bart Veenstra 44

Bron Ajax Showtime

Branie: Ajax wint de Klassieker, maar baart het spel zorgen?

door Bart Veenstra 44

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won zondag niet één, maar twee Klassiekers! Het mannenelftal was met 0-2 te sterk voor Feyenoord in De Kuip, terwijl de Ajax Vrouwen eerder op de dag met 2-0 wonnen van de Feyenoord Vrouwen op Sportpark de Toekomst. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikt presentator Menno Pot met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool, Ajax Showtime-hoofdredacteur Bart Veenstra en gast Leonne Stentler, ex-speelster van de Ajax Vrouwen en voetbalanalist, terug op de Klassiekers.

Ajax speelde op bezoek bij Feyenoord allesbehalve een grootse wedstrijd, maar gewonnen werd er wel. In Branie gaan Pot, Sintenie, Veenstra en Stentler op zoek naar antwoorden waarom Ajax geen goede wedstrijd speelde. Lag het aan de tactiek van beide ploegen? Of was het de scherpte? En speelt de vermoeidheid richting de winterstop ook een rol?

Ajax Vrouwen winnen ook van Feyenoord

Eerder op de dag wisten de Ajax Vrouwen eveneens met 2-0 te winnen van Feyenoord. Stentler gaat in Branie uitgebreid op de gang van zaken in het vrouwenvoetbal, waarbij zij Ajax de grootste kans geeft op het winnen van de landstitel. Bovendien: is de benaming van 'De Klassieker' voor het duel tussen de Ajax Vrouwen en de Feyenoord Vrouwen wel terecht?

In Branie wordt ook de eventuele komst van Brian Brobbey gemist. Is een spits als Brobbey nodig? En zo ja, wat kan hij toevoegen aan Ajax? Aankomende woensdag staat de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma en op dat duel wordt tot slot kort vooruitgeblikt.

De nieuwste aflevering van Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties