Ajax-fans verdeeld over Onana: 'Ten Hag dient beste elftal op te stellen'

door Bart Veenstra 42

Bron Algemeen Dagblad

Ajax-fans verdeeld over Onana: 'Ten Hag dient beste elftal op te stellen'

door Bart Veenstra 42

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

André Onana hervat zaterdag na zeven maanden de training bij Ajax. De goalie is nog altijd geschorst vanwege zijn dopingovertreding, maar mag in de laatste twee maanden van die schorsing wel alweer meetrainen bij zijn club. De vraag is wel: moet Ajax Onana, die over een aflopend contract beschikt, nog wel opstellen?

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf eerder deze week al aan dat Onana aansluit bij Jong Ajax en niet bij de A-selectie. Ajax kwam er wat betreft een contractverlenging niet uit met Onana en omdat de club verder moet, werden met Remko Pasveer en Jay Gorter een ervaren en een keeper voor de toekomst aangetrokken. Bovendien werd verwacht dat Onana zou vertrekken, al bleef een transfer - mede door toedoen van Onana zelf - uit.

Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, ziet dat er verdeeldheid heerst onder de supporters van Ajax over het wel of niet opstellen van Onana. 'Dat het heel dubbel is, bleek ook uit een poll die we over Onana lanceerden. Hij is een cultfiguur, aan wie we de prachtige Europese campagne mede te danken hebben', zegt Nagtzaam tegenover het Algemeen Dagblad.

'Wat voor ons moeilijk te verteren is, is dat hij aangeeft niet te willen verlengen', vervolgt Nagtzaam. Afgaande op zijn onderbuikgevoel denkt de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax dat Onana zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld heeft. 'Ik vrees dan ook dat dit sprookje eindigt in een vechtscheiding.'

Nagtzaam lijkt zelf te hopen dat Onana straks op doel staat bij Ajax. De club moet hem dan ook niet links laten liggen. 'De werkgever moet de werknemer mogelijkheden bieden. En Ten Hag dient straks zijn beste elftal op te stellen.'

Krijg 2,75 keer je inzet terug als Klaassen opnieuw scoort namens Oranje!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties