Onana hervat per 4 september groepstraining bij Jong Ajax

door BadembaBarrie 186

Bron Ajax

Onana hervat per 4 september groepstraining bij Jong Ajax

door BadembaBarrie 186

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

André Onana zal per zaterdag 4 september de groepstraining hervatten bij Ajax. De doelman zal dat in eerste instantie wel doen bij het tweede elftal, zo maakt directeur Marc Overmars bekend via de officiële clubkanalen. Op 4 november eindigt Onana's dopingschorsing en mag hij ook weer wedstrijden spelen.

'We hebben besloten dat André gaat starten met keeperstraining en groepstraining bij Jong Ajax. Of hij op termijn in aanmerking komt voor het eerste elftal is de vraag', legt Overmars uit. De directeur voetbalzaken benadrukt dat Ajax in Remko Pasveer en Jay Gorter twee nieuwe doelmannen aan de selectie heeft toegevoegd. 'De selectie is aan het seizoen begonnen en zit middenin een groepsproces.'

Onana werd in februari veroordeeld tot een dopingschorsing van twaalf maanden, nadat enkele maanden eerder het verboden middel Furosemide in zijn urine was aangetroffen. Met hulp van Ajax verkorte het CAS de schorsing in hoger beroep tot negen maanden, waarbij hij twee maanden voor het verstrijken van de schorsing de groepstraining mocht hervatten. Zodoende is Onana vanaf 4 september weer welkom op De Toekomst en mag hij per 4 november weer wedstrijden keepen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties