'Ajax biedt PSV concurrentie in strijd om handtekening van Souza'

door Jesse ter Haar 311

Bron Voetbal International

'Ajax biedt PSV concurrentie in strijd om handtekening van Souza'

door Jesse ter Haar 311

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft middenvelder Vinícius Souza op het lijstje staan, zo schrijft Voetbal International donderdagmiddag. PSV heeft serieuze interesse in de diensten van de Braziliaan, maar kan de deal dus niet in alle rust afronden. Er liggen immers kapers op de kust voor de Eindhovenaren.

Souza is een centrale middenvelder die onder contract staat bij Lommel SK - een club uitkomend op het tweede niveau van België. Tijdens het afgelopen seizoen speelde hij zijn wedstrijden echter op huurbasis voor KV Mechelen en daar maakte hij indruk. De Zuid-Amerikaan speelde 35 wedstrijden in dienst van de ploeg waar Ajax Hassane Bandé ooit van kocht, maar toonde zich geen goalgetter. Hij maakte twee goals en gaf één assist.

Zijn prestaties hebben de interesse van meerdere clubs gewekt, zo valt te lezen. PSV en Club Brugge lijken de clubs met de meest concrete interesse, maar Ajax en Fenerbahce kijken over de schouder mee. Eerder werd de waarde van de controlerende middenvelder nog op een bedrag van tussen de zes en acht miljoen euro geschat.

Souza komt uit de jeugdopleiding van Flamengo, maar daaruit vertrok hij al snel. Lommel nam hem in oktober 2020 over voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Om ervaring op het hoogste niveau op te doen, liet de club hem dus een jaar rijpen bij KV Mechelen. Wel kwam Souza ook al negentien keer in actie namens Lommel, terwijl hij in het eerste elftal van Flamengo tot drie duels kwam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties