Cruzeiro verhuurt Orejuela aan Grêmio

BartVeenstra, 18-01-2020 om 09:30, 2352 views, Gremio |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Cruzeiro heeft voormalig Ajax-verdediger Luis Orejuela verhuurd aan Grêmio. De overstap van de Colombiaan is opvallend te noemen, aangezien de 24-jarige rechtsback vorige week nog definitief werd overgenomen door Cruzeiro.

Zijn eigenlijke werkgever degradeerde in het vorige seizoen en door zijn verhuur aan Grêmio kan Orejuela dit seizoen op het hoogste niveau in Brazilië blijven spelen. De club werd vorig jaar vierde en plaatste zich daardoor voor de Copa Libertadores. Op de clubsite laat Grêmio weten meerdere grote Braziliaanse clubs te hebben afgetroefd. Onder meer Palmeiras en Flamengo zouden interesse hebben gehad.

Orejuela kwam in de zomer van 2017 voor 3,65 miljoen euro over van Deportivo Cali, maar in Amsterdam wist de Colombiaan niet te overtuigen. In totaal kwam hij tot vier officiële wedstrijden voor Ajax 1. Zijn meeste minuten maakte hij voor Jong Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wendoo9
Zie deze jongen weer gauw in Europa bij een goeie club. Hij was behoorlijk aanvallend ingesteld en kon best goed voetballen. Het verdedigen was wat minder maar kan enmoet ook beter gaan worden.
0 0
stopperspil
Ajax heeft wel doorverkoop percentage maar geen doorverhuur percentage dus schiet er vooralsnog bij in.
0 0