Mourinho over speelstijl Ajax: 'Respecteer ik'

JesseTH, 25-05-2017 om 08:45, 5416 views, RTL 7 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jose Mourinho heeft in gesprek met RTL 7 zijn complimenten gegeven aan Ajax. Verder prijst hij zijn eigen ploeg en in het bijzonder Marouane Fellaini, de boomlange middenvelder die de wedstrijd voor Manchester United controleerde.

'Ajax, en dat respecteer ik, houdt altijd vast aan de eigen stijl', opent Mourinho lovend over Ajax. 'Wij zijn pragmatischer en passen ons vaak aan de tegenstander aan. Daarom speelde ik vandaag ook met Fellaini op tien. Hij vertolkte een sleutelrol. We konden gemakkelijk onder de druk van Ajax uitkomen door hem door de lucht aan te spelen.'

Mourinho vervolgt. 'We hadden Ajax goed bestudeerd. We kenden hun kwaliteiten en zwakheden en zijn precies gaan spelen, zoals ze niet wilden. We speelden heel intelligent de lange bal, zodat ze geen druk konden zetten. Op die manier konden we dominant zijn op hun helft. Vanaf de eerste minuut had ik het gevoel dat we de wedstrijd in handen hadden, al blijft het tegen een sterk team als Ajax altijd gevaarlijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Aardige woorden maar daarmee geeft hij precies aan dat we niets voorstellen in zijn ogen.
0 0
Bijgoochem
Misschien had Bosz De Ligt of Sanchez naar voren moeten schuiven om fellainie in de lucht wat weerstand te bieden
0 -1
Panama
Fellaini won het van iedereen. En omdat die ballen bij hun van achteruit kwamen, is het bijna onmogelijk om voor hem te komen in die luchtduels. Je zag bij corners dat sanchez het makkelijker won van hem.
0 0
Rhythim
De volgende stap die Ajax moet maken is deze:
Hoe gaat Ajax spelen als hun favoriete speelwijze ontregeld wordt??
Want dat is gister nog maar eens duidelijk aangetoond dat dit Ajax dan geen oplossing voor heeft.
3 -1
ajaxinho
Het moet niet op druk zetten aankomen.
Dus minder balverlies lijden.

Het vervangen van Klaassen en Veltman is de volgende stap.
1 0
AFCSANCHEZ
Daar is een oplossing voor, alleen zullen wij de oplossing nooit kunnen uitvoeren. Je hebt namelijk heel snel combinatievoetbal nodig. Wij kunnen een redelijk hoog tempo hanteren, alleen is de PL ook een hoog tempo dus United is daar aan gewend. Om ze echt kapot te spelen moet je Barcelona, Bayern, Real etc zijn. Absolute wereldtop dus.

Wij zullen nooit dat hele hoge baltempo kunnen hanteren. En daarom verliezen we van United.
0 -1
Barra
Kan me wel redelijk vinden in je redenatie, maar dat moet ons er natuurlijk niet van weerhouden om het iig te proberen. Stap voor stap zal het niveau ook weer omhoog gaan en zullen we zien waar we uiteindelijk kunnen eindigen. Ik ben klaar met dat realistische voetbal want daarin kunnen we ons niet onderscheiden en met ons eigen spel wel. Met dat "realistische" voetbal waren we waarschijnlijk niet eens zover gekomen.
0 0
AFCSANCHEZ
Klopt ook, stap voor stap zal het niveau omhoog gaan als we gewoon dit spel blijven hanteren. Probleem is alleen, als het begint te lopen, worden onze spelers weggekocht omdat ze dan weer aantrekkelijk worden voor de wereldtop. En dan starten we weer opnieuw met andere spelers.

En verder hebben onze spelers gisteren geprobeerd snel combinatievoetbal te spelen, maar het liep gewoon niet omdat United op dat vlak gewoon meer ervaren, slimmer, sterker was. Gewoon een maatje te groot.

Maar uiteindelijk zullen wij gewoon nooit dat echte snelle combinatievoetbal kunnen hanteren waarmee we ook sluwe tegenstanders als United onze wil op kunnen leggen. Spelers komen en gaan, het is gewoon niet te doen.

0 0
Barra
Snap echt niet dat mensen hem een tactisch meesterbrein noemen, want het enige wat hij doet is het voetbal onmogelijk maken in een systeem dat elke simpele kan bedenken maar het verschil is dat hij het mag doen met topspelers. Hij heeft het recht om zo te spelen natuurlijk, maar praat dan aub niet over een tactisch meesterplan. Mourinho heeft veel prijzen gewonnen, maar zijn bijdrage aan het voetbal an sich is 0,0
5 -1
flyingsoccer
Inderdaad hij draagt niets bij het is een lafaard. Bosz moet aan de bak als Ajax wordt ontregeld in zijn spel dan moet er een plan B zijn. Dit ontbreekt en dan speel je voor spek en bonen.
0 0
Youri08
Helemaal mee eens maar het blijft wel tactisch erg sterk om zo te spelen. Ik haat het ook zoals hij anti-voetbal speelt maar hij is geen moment in de problemen gekomen. Middenveld volstouwen en lange bal op die jongen zonder gel, die hij slim tegen Schöne had gezet.
0 0
Dennis126
Absoluut mee eens. Het zou hetzelfde zijn als Ajax met dit Mourinho voetbal zou gaan spelen in de bekerfinale tegen bv ADO. Dan zouden wij als supporters zeggen pleur die beker maar in de Amstel. Die Engelsen pikken alles en bleven achterlijke bedragen betalen voor kaartjes en kijken naar kutvoetbal
1 0
ram
Wat mij betreft toch complimenten en respect voor deze man. Het is vaak een eikel en hij laat z'n ploegen niet aantrekkelijk spelen maar hij presteert wel vrijwel altijd.

Ik vind het toch knap. Ook hoe hij zijn ploeg gisteren neerzet is gewoon knap. En hij spreekt altijd met respect over Ajax, gaf Traoré nog een knuffel en klapte richting de rest van de selectie. Het is een klein gebaar en niet heel bijzonder, I know. Maar al met al vind ik het toch wel een character en een bijzondere vent.
0 -2
Barra
Haha meen je dit nu?? Man heeft nul karakter en is alleen maar bezig met randzaken
1 0
WyZynDeBeste
Hoe hij het ook doet, hij heeft die beker mooi weer binnen. Hate it or love it.
0 0
Caparzo
Het is een man die alleen voor de winst speelt, en alles moet daar voor wijken, als eerste de schoonheid. Toen ik hoorde dat hij feitelijk met 5 middenvelders ging spelen, wist ik eigenlijk al wel hoe laat het was..
1 0