'Opleiding Ajax en AZ redelijk vergelijkbaar'

BvdPloeg, 10-09-2015 om 07:52, 4598 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marco van Basten vindt dat clubs in Nederland misschien wel té professioneel bezig zijn met hun jeugdopleiding. In de nieuwe Voetbal International laat 'San Marco' doorschemeren dat kinderen ook kinderen moeten blijven en dat bijvoorbeeld twee keer per dag trainen te veel is. 

'Kinderen van tien, elf of twaalf moeten ook een normaal sociaal leven kunnen leiden. Dus: rustig ontbijten, naar school en dan in de namiddag serieus aan de bak op een voetbalveld', schrijft Van Basten onder meer. 'Ik heb nooit om negen uur ’s morgens getraind. Daar heb je toch de energie niet voor? Zelfs bij volwassenen zijn de kenners er nog steeds niet uit of twee keer trainen op een dag nou wel zo nuttig is.'

En dus zet Van Basten vraagtekens bij de manier van opleiden, hoe goed bedoeld die soms ook is. Ook de transfers naar andere clubs en de hoog aangeschreven opleidingen van Ajax en Feyenoord worden overschat. Van Basten wil kinderen in een vertrouwde omgeving laten opgroeien, transfers naar andere clubs volgen later wel. 'Mensen gebruiken graag het argument dat Ajax, PSV en Feyenoord de beste leerschool bieden. Vind ik onzin. Ik heb bij Heerenveen en AZ gewerkt en ik kan zeggen: die opleidingen deugen óók. Het enige verschil is dat Ajax vanwege de aantrekkingskracht veel meer goede spelers heeft. Maar qua trainers, oefenstof en faciliteiten is het allemaal redelijk vergelijkbaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
klaas
hahaha,,,,ik vind van niet die komen nog geen eens in de buurt met name opleiden weet niet waar hij dit vandaan haalt,talenten zijjn daar ook sporadisch te vinden het is allemaal net niet,,kijk maar naar de huidige a1 van hun zit niks in allemaal harde lopers in een systeem meer niet,en weet totaal niet hoe ze die prijs gewonnen hebben voor beste jeugdopleiding ,,echt niet.
0 0
La Bomba
Het probleem zal altijd blijven dat de echte toppers nooit allemaal samen zullen spelen in 1 team.
Klaassen, Bazoer en Riedewald zullen als ze zich zo blijven ontwikkelen binnen een paar jaar in het buitenland zitten.
Als dat niet zo is ontwikkelen ze niet goed.
Dus een team met louter eigen opgeleide jongens gaat nooit lukken, daarom trek aub de beurs om wat extra toppers binnen te brengen.
0 0
gi0vanni
Met die instelling waren PSV en Feyenoord fait gegaan maar die kregen hulp. Ajax was ook ver aan het wegzakken. Het opbouwen kost jaren dus de begroting word goed in de gaten gehouden en er worden alleen spelers gehaald als opvulling met af en toe een toppertje net zolang tot dat de begroting het toelaat.

Maar indien er over een paar jaar de doorstroming van talenten begint te lopen dan heeft een talent voorrang op een aankoop. Voor de komende 2 tot 5 jaar zal het beleid steeds meer vruchten gaan afwerpen. Ik denk dat er grote aankopen komen als er spelers vertrekken krijg je namelijk meer ruimte in je salarispost of als er een positie echt onderbezet is.
0 0
Joseph
Ik denk dat hij gelijk heeft wat betreft de jonge kinderen die niet 2 keer per dag moeten trainen.

Maar als hij de opleidingen vergelijkbaar vond, is het goed dat we die sinds van Basten hebben veranderd!
0 0
aietos
Marco, waarom zelf opleiden?
Talenten als Miralem Sulejmani koop je voor en prikkie!
8 -3
Bobo het Konijn
Flauw jijbakkien tegen over een van de grootste Ajacieden ooit. Maar dat weet jij waarschijnlijk helemaal niet, dan had je dit niet geschreven.
0 -1
La Bomba
Dat denk ik ook. Bij Ajax hebben ze misschien iets meer performance coaches,maar werken met skillbox etc. gebeurt ook al lang bij bijv. PSV en ik heb niet veel nieuws gehoord en gezien in de docu waar iedereen zo laaiend over is.
Twin games is toch niets anders dan wat ze al jaren bij de fjes doen bij andere clubs. Ajax geeft gewoon een inkijk in de keuken van een top BVO, maar het plan wijkt echt niet veel af van wat er in Eindhoven en Rotterdam gebeurt. Ze stoppen er nu met plan Cruyff wat meer geld in en zoeken expertise in het buitenland waar ze veel verder zijn. Hoop dat ik ongelijk heb en dat de fluwelen revolutie veel topspelers zal opleveren, echter ik verwacht er niet veel meer van. Deze docu is een zoethoudertje en iets voor leken die niet weten hoe erbij de grote BVO's gewerkt wordt en dan ben je al snel enthousiast.
1 -6
Bensco
het is een illusie om te denken dat je een compleet elftal op de been kan houden met alleen maar eigen gekweekte jeugd. Hoe goed je jeugdopleiding ook is je hebt altijd te maken met een hoge uitval van spelers door tal van factoren die je niet kan wegnemen. Het niveau van de jeugdopleiding omhoog gooien zal er alleen voor zorgen dat de talenten die wel doorbreken technischer en beter zullen zijn dan voorheen maar op langere termijn zal het nooit genoeg spelers kunnen aanleveren om een professionele voetbalclub op gang te houden die structureel wil mee doen in de EL/CL

Je hebt nog steeds aankopen nodig waarin onderscheid kan worden gemaakt tussen talentvolle spelers die wij zelf het laatste duwtje kunnen geven en spelers die door hun ervaring een elftal op sleeptouw kunnen nemen.
0 0
Pauw
Je hebt denk ik gelijk, maar de speelwijze die Ajax in de jeugd hanteert of wil hanteren is nog steeds uniek in mijn beleving. Jonk had het over de rode draad, maar die stopt bij Jong Ajax. Dat is het enige en grootste manco van de Revolutie. Hopelijk komt daar met van der Sar als bemiddelaar een einde aan en krijgen we t soort voetbal te zien waar velen van houden en waar alle Jeugd aan gewend is geraakt.
0 0
Arim_
Rode draad van spelsysteem is contra productief. Dan ga je dezelfde fout maken als Van Gaal deed.
Punt naar voren of achteren dient niet per dictaat te worden opgelegd. Spelerskwaliteiten dienen bepalend te zijn.
0 0
Pauw
Of: ervoor zorgen dat je spelers hebt die passen binnen je spelsysteem. Dat kun je doen met de opleiding en door daarmee rekening te houden binnen je transferbeleid.
0 0