Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van der Vaart: 'Son is echt een fenomeen'

JesseTH, 28-04-2019 om 23:35, 5704 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In aanloop naar Tottenham Hotspur - Ajax wordt er veel gesproken over de afwezigheid van Harry Kane, maar volgens Rafael van der Vaart moet er vooral niet langs Heung-min Son gekeken worden. Van der Vaart heeft ervaringen met de Aziatische ster van de opponent en is onder de indruk van zijn kwaliteiten.

'Iedereen heeft het over Kane, maar Son is echt een fenomeen', vertelt Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. 'Hij speelt altijd beter als Kane niet meedoet. Ik heb met hem gespeeld bij HSV. Hij is een geweldige jongen en een geweldig talent. Hij loopt, gaat naar links en rechts. Als Kane er staat, heb je toch het gevoel dat je hem aan Kane moet geven. Dat heeft hij nu niet.'

De voormalig Ajacied gaat ook in op Erik ten Hag zijn rol in het huidige succes van Ajax. De ex-international geeft toe dat hij zelf ook een beetje om hem gelachen heeft, maar ziet nu zeker zijn krachten. 'Bij Ajax heb je flair en uitstraling nodig en nu hebben we een hele leuke, normale vent. Daar is helemaal niets mis mee. Ik geniet van hem en hij weet ze te raken. Ziyech heeft hij ongelooflijk aan het voetballen gekregen en Tadic staat erin. Dat zijn allemaal een beetje ego’s, maar dat heeft hij heel goed gemanaged.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Een 'fenomeen' zou mijn woord niet zijn. Of je moet het vanuit Koreaans perspectief zien. Son moet dan nog wel veel meer bewijzen.
Maar het is evident dat Son enorm aan de weg timmert dit seizoen. Hij heeft een ontwikkelingsspurt doorgemaakt, en was al goed. Vooral het meer als spits spelen lijkt daarbij belangrijk. Son was een speler van vooral veel dreiging, maar hij scoort nu steeds makkelijker. En er zit echt wereldklasse in hem. De snelheid waarmee hij kan draaien, zn voetenwerk en het intelligente afronden.
Bij Spurs liepen veel aanvallers elkaar in de weg omdat ze allemaal op 10 willen. Maar meer en meer is Son nu zichtbaar een 9. Ik denk dat Spurs bij terugkeer Kane mischien zelfs beter Kane achter Son kan zetten ipv andersom.
0 0
glennmeijer
heren even iets anders onze held tadic is in strijd met toornstra bij vtbl kan tot morgen stemmen dus ga even naar www.vtbl.nl en stem
0 -1
ETM
Een competitie tussen Toornstra en Tadic kan ik niet serieus nemen. Ik ga ook niet stemmen of Heracles beter is of toch Madrid. Dan voel ik me in de maling genomen ;)
1 0
Patrick78
Een fenomeen? Nee. Son is een prima speler maar zeker niet een ster als Messi of Ronaldo.
0 -1