Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Voetbal waar je als Ajax-supporter voor kiest'

BartVeenstra, 08-12-2018 om 14:50, 4994 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Jaap de Groot is zeer te spreken over de manier van spelen van Ajax. De journalist vindt dat Ajax, samen met Feyenoord en het Nederlands elftal, de Hollandse School weer aan het omarmen is, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

De Groot schrijft dat Ajax met symptomen van totaalvoetbal ADO Den Haag zoek speelde. 'Dit is hèt Nederlandse voetbal. Passend bij ons karakter. Het maakt de fans blij en oogst overal ter wereld bewondering', aldus De Groot, die de komende toptransfer van Frenkie de Jong een gevolg noemt van de ontwikkelingen. 'De Ajacied is een typisch product van de Hollandse School en dat spreekt mondiale topclubs als Manchester City, Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain aan. Omdat die ook door hun manier van spelen willen opvallen en daarvoor opvallende voetballers nodig hebben.'

Het duel van Ajax met ADO Den Haag maakte klaarblijkelijk veel indruk op De Groot. 'Het was zelfs een indicatie van de onbegrensde mogelijkheden van het elftal. Domineren op de helft van de tegenstander, voortdurende positiewisselingen en tegelijk gedisciplineerd positiespel tot in het strafschopgebied aan toe. Voetbal waarvan je als supporter voor Ajax kiest.'

Wij spraken met voormalig topatleet en halve finalist van Expeditie Robinson Gregory Sedoc. Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
9 juni, precies een half jaar geleden.

JAAP DE GROOT MAAKT TEN HAG MET DE GROND GELIJK: "EEN ROL OM EERDER UIT AMSTERDAM TE VERTREKKEN" Zaterdag 9 juni, 11:02 uur Volgens Jaap de Groot overwegen spelers van Ajax te vertrekken uit Amsterdam door de aanwezigheid van trainer Erik ten Hag. Dat schrijft de chef sport van de Telegraaf zaterdag in zijn column. Ajacied zouden zich niet kunnen vinden in de visie en het beleid van Ten Hag.

Natuurlijk wordt er aan de grootste talenten getrokken, maar dat is nooit anders geweest', schrijft De Groot. 'Alleen spelen bij diverse spelers wel degelijk de visie en het beleid van trainer Erik ten Hag een rol om eerder uit Amsterdam te vertrekken.'

Kijk maar naar het verschil tussen de Messi van Barcelona en de Messi van Argentinië. De Messi van Argentinië is het duidelijkste bewijs van hoe coaches invloed op zelfs de beste spelers kunnen hebben. Ooit maakte Marco van Basten de opvallende analyse over de trainers met wie hij tijdens zijn carrière had gewerkt, door te stellen dat één hem beter had gemaakt, drie hadden geen kwaad gedaan en zes hadden hem slechter gemaakt.' Ten Hag volgde de ontslagen Marcel Keizer na de winterstop op bij Ajax. Onder leiding van de van FC Utrecht overgekomen oefenmeester werd het gat naar landskampioen PSV alleen maar groter. Inmiddels zouden Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech willen vertrekken uit Amsterdam.
5 -1
3*stars*3
Oranje tegen Frankrijk zeker maar in beide duels tegen Duitsland kwam oranje goed weg en sloeg het toe in de counters.
Fey een prima 1e helft tegen PSV maar verder?

Het is Ajax dat gehele seizoen al van eigen kracht uitgaat, in NL en in EU.
0 0
Bobbaasje
Dat hij Feijenoord noemt, is toch niet serieus te nemen. Ze zijn vorige seizoen op hun bek afgegaan in Europa in een makkelijke poule; Manchester City, Napoli en Shaktar.

En dit jaar van een middenmotor (nummer 9) uit Slowakije, gewoon met 5-1 eruit.
1 0
zuidzuid
En ajax vorig jaar tegen een middenmotor en topper uit Frankrijk en Noorwegen. Tis de waan van de dag.
0 0
mickey2602
Dat Feyenoord is genoemd naar aanleiding van 1 uitstekende helft tegen PSV,de koploper die nog geen puntverlies had geleden.
Waar jij mee aankomt is van vorig seizoen en begin dit seizoen.
Ben het er wel mee eens dat Feyenoord in dit stuk niet gebruikt zou moeten worden want Ajax speelt het gehele seizoen al vanuit eigen kracht met (bij vlagen) heel mooi spel.
0 0
Jari_held
Feyenoord heeft wel een herkenbare stijl. Niet mijn stijl en daarom ben ik voor ajax maar feyenoord is ten minste ook een club die ergens voor staat en altijd op een bepaalde manier speelt. Psv daarentegen doet altijd maar wat
1 -1
Bjorn
Welke aspecten van het Feyenoord-spel horen bij het Nederlandse totaalvoetbal?
0 0
AJAXAFC1
Altijd net niet goed genoeg zijn
0 0
Vlieske
Feyenoord?
0 0