Ajax presenteert Cassierra als eerste aankoop

BvdPloeg, 17-06-2016 om 13:26, 40632 views, Colombiagol |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft vrijdag zijn eerste aankoop voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De Colombiaan Mateo Cassierra tekende een vijfjarig contract in Amsterdam, waar hij uit handen van Edwin van der Sar en Marc Overmars een Ajax-shirt ontving.

'Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik ken veel grote namen uit het verleden: Johan Cruijff, Marco van Basten en Luis Suarez. Ajax heeft een prachtige historie. Fantastisch dat ik het Ajax-shirt mag gaan dragen. Dit is een droom die uitkomt', is de eerste reactie van Cassierra op Ajax.nl.

Cassierra is na Daniel Cruz de tweede Colombiaan bij Ajax. Cruz was begin deze eeuw drie jaar actief in Amsterdam. Overigens werd bij de presentatie duidelijk dat de naam van Mateo Cassierra gespeeld dient te worden met twee keer een S en twee keer een R, zo vertelt zijn paspoort. Omdat de aanvaller nu moet wachten op een werkvergunning zal hij waarschijnlijk pas aansluiten voor het trainingskamp naar Oostenrijk op 3 juli.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
Dit is de ervaren speler die je zou halen toch netto?
0 -1
altijdwelwat
Ik kijk er helemaal niet raar van op als het uiteindelijk Sanogo blijkt te zijn , die onder een ander pseudoniem een frisse start wil maken ...... Ik zie het Marc doen ....
0 -3
MankeNelis
Waarom wordt zijn naam op AS op twee manieren gespeld? Is het Cassierra of is het Casierra?
0 -2
Cello
Hoe is het ook alweer?. Volgende week maandag, de 27ste juni, begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen toch?. Lijkt me wel lekker als Peter Bosz ten minste weet welke nieuwe gasten hij er allemaal bij krijgt.....en dan maar hopen dat tot eind augustus niet al teveel verrassingen komen met vertrekkende spelers.
0 0
Cello
Hoe is het ook alweer?. Volgende week maandag, de 27ste juni, begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen toch?. Lijkt me wel lekker als Peter Bosz ten minste weet welke nieuwe gasten hij er allemaal bij krijgt.....en dan maar hopen dat tot eind augustus niet al teveel verrassingen komen met vertrekkende spelers.
0 0
Schillo
Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio meldt nu dat ook Sanchez naar Ajax komt. Geen idee of het een betrouwbare journalist is, maar goed...
0 0
Causio
Beantwoord deze aankoop wel aan de Cruijff criteria?
0 0
geDaante
Nee, volgens Plan Cruijff zou een aankoop niet een gelijkwaardig of beter talent in de weg moeten staan, en een aankoop zou ook alleen voor de basis gehaald moeten worden, niet als reservespeler/2e man.
0 0
mr.ajax.020
Dit is je eerste de beste waardeloze aankoop van het seizoen 16/17

Lekker bezig hoor.!!!!!!
3 -8
yari
Waarom?
2 0
Koenniiee
Ben je scout van PSV?
2 0
parcomantelic
Had hij geen jasje mee en mocht hij die van Marc lenen? Vrolijke knul, hopelijk kan hij een beetje ballen. Statistieken zeggen me niet zoveel.
1 0
Johan1
Voorlopig heeft Overmars al weer een belofte verbroken. Er zouden binnen 2 weken 2 kanonnen komen. We hebben nu een jeugdspeler (die we uiteraard de tijd moeten gunnen om zich te bewijzen), maar van twee kanonnen is geen sprake. Hij schept verwachtingen bij de supporters die hij nooit invult. Daar word ik zo moe van, zeg dan niks. Ik denk dat Milik verkocht gaat worden. Voor hem krijgen we meer dan het dubbele van wat we voor hem betaald hebben, dus genoeg ruimte om iets goeds te kopen. Het zullen weer weken van wachten en hopen worden.
1 -1
3*stars*3
Die Mike Verweij nam ik al een lange tijd serieus en toen het gerucht ging over deze jongen, bevestigde hij het en dan weet je dat het echt serieus is.

Ben benieuwd, had eigenlijk wel verwacht dat er een wat ervarener man zou komen en geen leeftijdgenoot van een Dolberg, El Azouzzi of een Zivko.

Wel opvallend dat hij op Telegraaf Tv zei dat hij een goede techniek heeft maar dat "kenners" vinden dat, dat juist ontbreekt...

Maar ik laat mij verrassen...Ach gut...
0 -2
AJAXied4ff
Alle plussen en minnen van Casierra (met één 's' AS) volgens voetbal international:
Overzicht
niet egoïstisch
Bal kaatsen
Bal vasthouden
Steekpass
Kracht
Kopsterk
Mentaliteit
Vrij snel
Multifunctioneel
(nr. '9', nr. '10' en flanken)

- matig linkerbeen
- geen skills
- matige dribbeltechniek
- zeer matig afstandschot
- wilde afronding
- geen echte 'nr. 9'
- oogt houterig

Jong zat, dus genoeg potentie nog om z'n zwaktes te verbeteren. Maar hij mist toch wel veel kwaliteiten die wel verwacht mogen worden van ook een jonge Ajax spits, naar mijn mening.
0 0
3sterren
Volgens zijn eigen paspoort met twee ’essen’, dus Cassierra...

http://www.ajaxlife.nl/updates/verwarring-over-naam-cassierra-maar-paspoort-zegt-dubbel-s

Begint op een Colombiaanse soap te lijken ; )

0 0
geDaante
Dat lijkt inderdaad zo'n beetje zijn skill-set te zijn, al vraag ik me af of hij zo sterk is gezien zijn iele voorkomen (zegt niet alles), en kopsterk moet blijken, dan moet zijn timing en sprongkracht goed zijn, want lang is hij niet.

Ik denk dat hij het straks van het de bal afschermen, afgeven, slimmigheid en gedrevenheid moet hebben, en dat zou best heel effectief kunnen blijken. Maar mijn punt is dat ik El Azzouzi ook die meeste pluspunten toedicht, maar die minpunten veelal niet, dus een completere spits, even oud, kost niks, opgeleid in het Ajaxspelletje, geen aanpassingsproblemen/heimwee. En dan heb je Dolberg en Sierhuis ook nog. Dat geld had je dan beter kunnen besteden, voor de basis, de bank zou bezet moeten worden door louter jeugd.

Bij iemand van 19 moet je niet denken dat je zijn techniek nog substantieel kan opkrikken, of echt als een ander type spits kan omscholen.

Toch zal hij vast van waarde zijn, en mij kan hij alleen maar verrassen, en nauwelijks teleurstellen ;).
2 0
A-west
Jongens, hou het beschaafd. Ik ben ook best kritisch, maar wacht het nou maar af. Ga er maar vanuit dat het een goede aankoop is. Geef die jongen een kans en begroet hem positief in de arena. Is wel zo fijn voor hem. Ik heb er vertrouwen in. Laten we positief zijn en er vanuit gaan dat ze daar in de directie het beste met de club voor hebben. Ze zullen toch wel geleerd hebben mag ik hopen.
Met Peter Bosz als trainer heb ik zeker een goed gevoel. Die de Boer was ik spuugzat met zijn betonvoetbal. Ik denk dat Peter Bosz zijn spelers laat genieten.
0 0
geDaante
Uiteraard moet je hem positief verwelkomen en de kans geven, en ook niet op hem afgeven als hij niet veel kan brengen, daar kan hij dan ook niks aan doen, hij heeft zichzelf niet aan Ajax opgedrongen.

Ik ben sowieso positief over komend seizoen,met Bosz als trainer. Veel leuker en beter spel, meer creativiteit in het elftal, creatieve spelers die weer op zullen bloeien (Sinkgraven bijvoorbeeld), etc.. Wat mij nog wel zorgen baart is de jeugdopleiding, waarin een andere speelwijze wordt gehanteerd (hopelijk wordt deze weer teruggedraaid), de laatste Cruijff-adept en bewezen uitstekende jeugdtrainer Willem Weijs wordt weggepest en gedegradeerd is tot linie trainer, en dat ten faveure van Knopper, een maatje van Ladru. Vriendjespolitiek en gezelligheid lijken weer boven een topsportklimaat te gaan. Geen enkele aanvallende versterkingen voor de bovenbouw, alleen maar verdedigers. Eerst Jonk en Cruijff wegwerken en bijbehorende visie in de opleiding, en dan ineens wel een Cruijff-adept voor Ajax 1 zetten. Zit totaal geen lijn en logica achter dus, hele vreemde praktijken. Mijn enige hoop voor de lange termijn is dat Bosz het zo goed gaat doen, dat zijn speelwijze en visie (sterk gebaseerd op die van Cruijff) eindelijk weer omarmd wordt bij Ajax, en ook in de opleiding doorgevoerd zal worden. Het is te vreemd voor woorden dat deze überhaupt uit de jeugd is weggewerkt, samen met Cruijff en Jonk, en dat de meeste supporters, met name in het stadion, dit alles gewoon voor kennisgeving aannamen, en het klakkeloos accepteerden.
0 0
Wijnvoord
Soms krijg ik het gevoel hier dat er een paar ongelooflijke azijnzeikers tussen zitten die niets te doen hebben en dan gaan zitten denken (kunnen ze beter niet doen) lees eens goed wat er allemaal staat en geef eens een serieuze reactie, niet hij staat krom, of hij heeft maar 5 doelpunten gescoord etc. Of Overmars krijgt het weer voor zijn kiezen. Hebben jullie eigenlijk wel een seizoenkaart komen jullie wel eens in de Arena of zijn jullie van die internetsupporters !
5 -2
Ajaxmax
Neem het allemaal niet zo serieus slappe.
0 -5
HarryHarHar
Is dit nu het eerste kanon?......... nee toch mag ik hopen hij heeft 4 doelpunten gemaakt in 10 wedstrijden, als je dat doorrekent naar Ajax en er vanuit gaat dat hij 30 competitiewedstrijden speelt dan schiet hij er 12 in, kom op man!!!!!! 5.5. miljoen!!!!! die hebben we zelf wel in jong Ajax rondlopen, Mannen moeten we hebben als we weer mee willen gaan doen in Nederland en zeker in Europa.. leg die 5.5 miljoen bij een echte versterking!!!!! als Huntelaar of Ziyech, dan komen er ook weer mensen naar de ArenA, en kunnen we weer trots zijn op ons aller Ajax!... en die spelers verdienen hun kosten en salaris dubbel en dwars terug!...
3 -6
3sterren
Volgens de immer voortdurende soap € 5,7 miljoen...
0 0
Wijnvoord
Azijnzeiker
1 -2
yari
Wat een vreselijke jankerd ben jij. Ga wat anders doen in je leven dan je druk maken over Ajax. Oprotten met zulke negatievelingen.
4 -2
geDaante
Hij geeft zijn mening en die heb je te respecteren. 5,7 miljoen is ook gewoon een flinke gok terwijl je zelf drie 19-jarigen met flinke potentie hebt lopen.

Als je als Ajax zijnde zeer creatief moet zijn met je geld, besteed je dat geld alleen aan echte versterkingen voor de basis, dus niet voor de breedte of een speler voor de toekomst, daar gebruik je jeugd voor. Althans, zo zou het moeten zijn. Je haalt dan niet weer een 19-jarige voor 5,7 miljoen terwijl je er daar al drie van hebt, en die allen technischer zijn, gebruik het dan voor een versterking van de basis, dus bijvoorbeeld een goede linksback of leg wat bij de transfersom voor die ene echt goede buitenspeler. Dan heb je een voorhoede met spelers die er meteen staan, met een talent uit de eigen jeugd erachter.
De bank zou bezet moeten worden door jeugd, investeringen alleen voor de basis.

Veel mensen zijn ook gewoon blij puur omdat er eens geld wordt uitgegeven en het feit dat er gescout is in Zuid-Amerika. Wat boeit dat nou? uitgeven om het uitgeven? Veel van deze mensen die nu heel enthousiast zijn of verheugd, zijn vaak de eerste die ook het hardst klagen als het toch geen beste speler blijkt.

2 -2
AFCAsphere
Amen.
0 -1
JPC40
ga die knul alsjeblieft eerst een jaar bij de jeugd plaatsen, voordat hij in een vormdip of andere dip terecht komt.
0 0
MitchelAFCA
offtopic
Kolbeinn Sigthorsson is the fastest player at EURO 2016 so far.
32 km/h
0 -3
daniajax1
Ik dacht Buffon na de 2-0 tegen België.
0 0
AFCZlatan
Kan iemand die Twitter heeft aan Mike Verweij vragen of Ajax nog gaat proberen om Bailey te halen? Ik ben, sinds het nieuws dat Ajax geïnteresseerd is, elk kwartier ongeveer aan het kijken of er meer bekend is. Ik zou die speler zo graag in Amsterdam willen zien spelen!
0 0
flasher93
haha bespaar de moeite. Open TweetDeck en typ Ajax in als onderwerp en je mist niks ;)

Rashica (Vitesse), Bailey (Genk), Ramadan Sobhy (El Ahly), Kapustka (Cracovia Kraków) zijn ook al gepasseerd. Volg Yaya_ajax op twitter, Mike Verweij dan ontgaat je weinig.
0 0
Jood1983
Ik zou er niet op rekenen dat hij komt. Het lijkt me simpelweg te duur
0 0
Fredschuit1
Fischer weg, casierra nieuw.. ik verwacht nog wel wat meer versterkingen in de aanval..
0 0
Minsc
Welkom. Maar wordt het niet eens tijd dat Overmars er een paar gaat verkopen?
1 0
AFCACBS410
Fischer naar Engeland, Hendriks naar D'ter, Azzouzi naar 010, Boilesen vertrekt en aan Andersen en Becker wordt volop getrokken..voor v.Rhijn, vd Hoorn en Serero zou ook hoe dan ook nog wel een club komen en hopelijk is iemand nog zo gek Duarte op te pikken. Het balletje Milik gaat eventueel na het EK nog lopen. en voor de rest hoeft er niet iemand met nadruk te vertrekken.
2 0
NouriVandeBeek
Dat ligt niet aan Overmars
0 0
RyanBabel
Op die foto staat hij volgens mij ook niet bepaald recht
1 0
Wijnvoord
Nee hij heeft al een kromme rug en loopt met een stok
0 0
NouriVandeBeek
Zijn jasje zit niet echt lekker
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Op bovenstaande foto lijkt hij bepaald geen 1.83m. Goed, hij staat naast Van der Sar (3.05m), maar dan nog. Kijk naar de verschillen. Overmars (14cm) staat ook op de foto; die is maar een halve kop kleiner.
1 -4
Qwibuss98
Hoppa, nu nog de Colombiaan Sanchez erbij en we hebben twee internationale spelers die miljoenen kunnen opleveren als ze talenten blijken. En wij als supporters kunnen in dat geval ook gaan genieten!
4 0
Jood1983
Totaal onbekende jongen...het wordt simpelweg afwachten hoe hij zich ontwikkel en vooral hoe snel hij is aangepast aan Nederland. In ieder geval alle succes toegewenst!
2 0
AgeM
En nu met z'n allen op de scooter naar casierra ! Wamt daar kunnen jullie het halen !
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ze hebben dat jasje om hem heen gegooid, als een ochtendjas om een leunstoel.
0 0
AFCAsphere
Hahahah ik merk het nu ook :')
0 0
AFCABart
hahaha lijkt het wel op ja!
0 0
flasher93
BartvR ‏@BartyboyNL 12 min.12 minuten geleden
Ramadan Sohby gelinkt met Ajax, 18 jarige linksbuiten uit Egypte. Bron: http://bleacherreport.com/articles/2646613-insider-buzz-chelsea-join-the-race-for-egyptian-wonderkid-ramadan-sobhi

http://www.transfermarkt.nl/ramadan-sobhi/profil/spieler/312017
1 -1
Melvin01
Wordt een wonderkind genoemd en dat ook Chelsea serieuze interesse heeft.
1 0
flasher93
ja en Stoke City. Ben benieuwd. Kan kloppen aangezien Ajax op zoek is naar een buitenspeler. Rashica, Sohby, Bailey. Stuk voor stuk kleine technische spelers
1 0
Bus18
Laten we een 19 jarige spits halen, die hadden we met el azzouzi en dolberg nog niet onder contract staan.
2 -10
ram
Ze verwachten dat deze jongen er direct kan staan (als tweede spits) terwijl Dolberg er nog niet klaar voor is en El Azzouzi verhuurd is. Vrij logisch in mijn ogen. Daarbij is dit volgens mij een groter talent dan bijvoorbeeld El Azzouzi (waar ik niet heel veel in zie).

Ik heb in ieder geval vertrouwen in hem! Dit is alleen gebaseerd op YouTube, dat geef ik toe, maar hij lijkt een zéér complete speler.

Wel is het pijnlijk voor Zivkovic. Die zal nu toch ook verhuurd worden (hoop ik) of misschien wel verkocht worden (hoop ik niet).
1 0
flasher93
El Azzouzi is jaar verhuurd en nog matig. Dolberg heeft goed eerste half jaar gehad en daarna niet zijn niveau meer gehaald, wordt interessant om hem te volgen in de JL en verder El Idrissi lange blessure gehad, Zivkovic komt niet in vorm. Logisch dat je de concurrentie wat aanscherpt. Milik zal vertrekken, Huntelaar moet eerst maar eens bevestigd worden dat hij komt. Je moet gewoon twee spitsen hebben en El Azzouzi, Zivkovic en Dolberg gaan dat dit seizoen niet zijn.
3 0
Wat mot je?
Marc, na het binnenhalen van Cassierra nu ff heel snel Sneijder, Huntelaar en die andere Colombiaan Sanchez halen dan kan ik met een goed gevoel naar de camping!
Voor Sneijder en Huntelaar heel snel het salarisplafond aanpassen want kan je voor 8 miljoen Sneijder binnenharken en is Huntelaar transfervrij dus wat let je??????? Sneijder en Huntelaar gaan echt nog wel 3 tot 4 jaar mee. Vd Vaart heeft zijn mening over Ajax al diverse keren gegeven dus die mag alleen terugkomen als techniektrainer
4 -1
flasher93
Milik, vd Hoorn, Schöne, Viergever, van Rhijn, El-Ghazi, Serero, Andersen, Becker zijn allemaal nog twijfel gevallen.

Ligeon, Boilesen, Fischer, de Sa zijn allemaal al weg. Duarte moet nog volgen en Menig nog een jaar verhuren aan PEC.

Maar wie weet vertrekt ook maar de helft. Er moet in ieder geval een Linksback, buitenspeler, (spits mits Milik vertrekt) en een centrale verdediger bij idd. Sneijder hoef je niet te verwachten, is ook geen plek voor op dit moment. Die heeft het nog naar zijn zin in Turkije. Schalke is juist een club dat afzakt, sterkhouders vertrekken Matip, Draxler ect.
0 0
Bus18
Wil je een selectie van 36 man?
0 0
Wat mot je?
Van Rhijn weg
Boliesen weg
Fischer weg
Milik weg
El Ghazi (onzeker)
vd Hoorn weg

Wie hebben wij erbij op dit moment????? Juist, 1 speler........
0 -1
Talent
Ik weet het niet...ik had liever wat meer ervaring gezien.
Niemand kent deze jongen, behalve het gehele scoutingsapparataat van Ajax dan, maar daar ligt nou juist het probleem........:)
0 -1
ajax2004
Haha, jarenlang wordt hier geklaagd dat er te veel met het bord op schoot gescout wordt, nu komt er een onbekende is het weer niet goed.
1 0
Milan93
Ajax heeft wel een goede scout in huis gehaald dit seizoen, namelijk Henk Veldmate. Die heeft veel kennis in Zuid-Amerika. Net zoals de vorige WestlandforAjax zei, ik laat me positief verassen.
0 0
WestlandforAjax
juist niet. Liever een onbekend pareltje dan een gehypte spits uit de eredivisie die veel duurder zijn. Ik laat me graag positief verassen.
3 0
Cello
He will score goooooals,
He will score just more and more,
He will score goooooals,
He will score them all.
(2x)

Euhhh

Cassierra is on fire, your defence is terrified,
Cassierra is on fire, your defence is terrified,
Cassierra is on fire, your defence is terrified,
Cassierra is on fire,

Nanananananananananananannananananana

Zou dat goed klinken in een volle Arena na een goal van Mateo?

Ik denk van wel....
2 -7
Wat mot je?
Welkom knul wij zijn blij dat je voor Ajax wil spelen, doe je best!
0 0
jaribombari
Dolberg 6 oktober 1997
Zivkovic 5 september 1996
Cassierra 13 april 1997

Okay... slim. Anders kopen we nog een spits van 19. Die hadden we nog niet.
2 -5
TOOL
Welkom bij Ajax, let the bashing begin!
2 -3
daniajax1
Het is dus Cassierra ipv Casierra.
4 0
mvdk
Het is in ieder geval weer eens een lekkere exotische naam. Klinkt altijd wel leuk.
1 0
ajaxinho
Straalt plezier uit.
Dat kunnen we goed gebruiken.
1 0
NouriVandeBeek
Hopen dat het wat gaat worden. Dat moet eigenlijk wel voor dat geld. Hopelijk schrijven mensen hem niet gelijk af als die de eerste maanden niet uit de verf komt.
0 0
ajaxinho
Hoeveel geld?
0 -1
Lazell
5.5miljoen
0 0
tijger19
Van groot naar klein ;)
0 -1
Jerry71
Waarom krijgt ie een shirt van vorig seizoen?
0 0
niels1992
omdat Ajax het shirt van aankomend seizoen nog niet gepresenteerd heeft, terwijl iedereen toch al weet hoe het er uit gaat zien.
2 0
vossie65
Cassiera 1.83, dan is van der Sar zeker 2.05!!!!!
1 0
Cello
Als Mateo Cassiera gaat scoren is zijn naam ook wel geschikt idd om dat liedje van Griggs eraan te koppelen...

Cassiera is on fire nannanananana, Cassiera is on fire nanananana...hahahaha
3 0
Aianteia
Kan er niks van, heb ik zelf op de YouTube filmpje gezien. #Overmarsout #boos
0 -18
svanrensen
Je pauze is voorbij, de les begint weer.
0 0
The
De youtube filmpje!
1 -1
Melvin01
Jullie hebben net een Deen gekocht als spits. Ben toch eens tevreden kakkerlak. Ooit worden jullie ook kampioen.
2 0
Aianteia
Mooi om te zien dat iedereen hier compleet blind is voor sarcasme. Het was meer een weerspiegeling van de gemiddelde supporter die iedere nieuwe spits bij voorbaat al kut vindt als het geen Ibrahimovic of Suárez is
0 -5
RyanBabel
@as, op de site van Ajax staat Cassierra. Wat is het goede?
0 0
W Z A W Z D B
Welkom Mateo!!
0 0
Redrum
Casierra, sierra, he's scoring for Asterdam, Cassierra, sierra
4 0
Cello
Welcome Mateo Cassiera!!
4 0
RyanBabel
Milik na een slechte wedstrijd al afgeschreven? Wat hebben Ronaldo en Lewandowski dan gedaan dit EK? Ook niet veel he ;)
6 -2
RyanBabel
Casierra whoho
0 0
robizkit
Casierra's on fire..... your defence is terrified. jalalalala lalala lalala
5 -2
BaaszoeRoermond
2e Colombiaan zal snel volgen.
3 0
Kupke
Naj, nog een maandje schat ik
1 -1
Toon meer reacties