Manucharyan hoopt op nieuwe kans

Ajax Showtime, 26-06-2012 om 14:11, 15235 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

INTERVIEW - EXCLUSIEF - Ex-Ajacied Edgar Manucharyan (25) is momenteel in Nederland voor de behandeling van een enkelblessure. Ajax Showtime zocht de speler, die ooit als één van de grootste talenten van Europa werd gezien, op voor een kort interview. ‘Ik wil deze nieuwe kans pakken’, vertelt de vleugelspits hoopvol. Manucharyan werd in 2005 op 18-jarige leeftijd door Ajax weggeplukt bij het Armeense Pyunik, een club waarmee Manucharyan driemaal achter elkaar kampioen was geworden. In dienst van Pyunik scoorde hij er destijds op los en werd hij uitgeroepen tot Armeens Speler van het Jaar 2004. De Europese topclubs stonden in 2005 dan ook in de rij, maar het talent koos voor Ajax, waar hij uiteindelijk vijf jaar onder contract zou komen te staan.

‘Het was voor mij een eer om bij een grote club als Ajax te komen spelen’, vertelt Manucharyan aan AjaxShowtime.com over zijn periode bij Ajax. 'Ik heb bij Ajax veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Helaas kon ik niet al mijn mogelijkheden laten zien vanwege ontzettend veel blessures in het begin. Ik weet zeker dat als ik bij Ajax genoeg kansen had gekregen om te spelen, ik die kansen gepakt zou hebben en mezelf zou hebben laten zien. Ik weet dat ik het kan, maar bij Ajax voelde ik uiteindelijk ook geen vertrouwen en dat speelt natuurlijk ook een grote rol.'

Dankzij de vele kwetsuren kon Manucharyan nooit een goede reeks wedstrijden neerzetten in Ajax 1 om zich te bewijzen. Toen de speler in de zomer van 2009 dan eindelijk een keer echt topfit was, besloot Ajax om hem voor een seizoen te verhuren aan achtereenvolgend HFC Haarlem en AGOVV Apeldoorn. ‘Ik had nog hoop dat ik na Haarlem en AGOVV een kans zou krijgen bij Ajax, omdat ik daar toch wel goede prestaties heb laten zien. Die kans kreeg ik echter niet en dat vind ik nog altijd jammer. Maar ik zie mijn periode bij Ajax niet als een gemiste kans in mijn leven. Ik heb er veel van geleerd en ik ben er ook sterker van geworden. Ik ben bovendien pas 25 en heb nog kans om mezelf te laten zien’, vertelt Manucharyan.

In de zomer van 2010 liep het contract van de Armeniër af bij Ajax en besloot men om hem geen nieuw contract aan te bieden. Nadat bekend werd dat Manucharyan Ajax transfervrij zou gaan verlaten, kwam er interesse van enkele kleinere goden uit de Nederlandse Eredivisie en Eerste divisie. Manucharyan koos echter voor een terugkeer naar Pyukin, de club waar het voor hem allemaal begon.

Manucharyan: ‘Na Ajax ging ik eerst terug naar Armenië, daar heb ik een jaar gespeeld bij mijn oude club Pyunik. Het ging weer goed en ik kwam tot 28 wedstrijden en 13 goals. Daarna kreeg ik een mooi eenjarig contract aangeboden van FC Ural uit de Russische eerste divisie. Toen ging ik naar Ural en daar ging het ook allemaal goed. De sfeer binnen de club was leuk.’

Het noodlot sloeg enkele maanden geleden echter weer toe. ‘Ik heb al lange tijd een blessure in mijn enkel. Ik had er nooit echt last van, maar een paar maanden geleden begon het wel echt pijn te doen’, vertelt Manucharyan. ‘Toen heb ik samen met een Nederlandse dokter besloten dat ik een operatie zou ondergaan. Dat is de reden waarom ik weer even terug in Nederland ben. Vorige week vrijdag heb ik in Rotterdam een operatie gehad.’

‘Ik heb hier bijna vijf jaar gewoond en elke keer bij een blessure ging ik hier herstellen bij FysioMed. Dat wou ik deze keer ook doen, omdat ik daar iedereen ken’, vertelt de vleugelspits verder. ‘Ik heb nog steeds een goede band met die mensen, die me altijd zeer goed helpen. Ik heb ook nog leuk contact met sommige mensen bij Ajax, vooral als ik hier in Nederland ben.’

Manucharyan is pas 25 jaar oud en heeft al meer blessures achter de rug dan menigeen zal ondervinden in een hele carrière. 25 jaar is echter nog jong en dus verwacht de speler een nieuwe kans in de voetbalwereld te krijgen, om zijn belofte als toptalent waar te maken. Hoop is er dan ook zeker. ‘Alles is mogelijk. Als ik een kans zou krijgen om weer bij Ajax te gaan spelen zou ik het graag doen. Ajax is toch wel een groot deel van mijn leven geweest’, besluit Manucharyan.

Sam van Raalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com

(Foto: VI-Images)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bazinga
Je kan van hem vinden wat je wilt. Maar karakter heeft deze jongen zeker! Is volgens mij ieder jaar van blessure in blessure terecht gekomen en nog steeds proberen door te breken...Je zou er moe van worden.
0 0
ajax19
Ik vind hem ook een hele goede speler waarmee ik te doen had, veel te veel blessures en verkeerde posities (hij leek de Armeense Robin van Persie). Alleen vond ik hem in alle eerlijkheid als aanvaller of spits net iets missen waardoor je kon zeggen 'waarom speelt hij niet'. Gezien totaalvoetbal al tijden passé was, heeft hij net zijn tijd gemist en nu vrees ik dat weinig eer voor hem te behalen valt. Misschien moet hij op proef gaan bij een club als FC Utrecht als middenvelder, dan kan er nog wat in het vat zitten voor hem.
0 0
RobertoStrife
Was echt een groot talent, jammer dat hij zoveel blessures had, anders was hij nu al voor een bedrag van 30 miljoen naar een grote club vertrokken. Zou leuk zijn als hij een kans krijgt bij RKC of een andere kleine club!
0 0
DDDD
Een nieuwe kans kost niets! Geef die jongen een kans! Beter een gratis 2e spits dan een betaalde 2e spits! Mits hij nog op z'n oude niveau kan presteren!
0 0
RobertoStrife
Volgens mij krijgt hij sowieso een buiten de EU salaris. Dus kost wel flink wat hoor.
0 0
DDDD
Ik bedoelde dat hij zich gratis kan laten zien op de trainingen bij Ajax. Hij wil zich bewijzen dus dan moet hij het ook voor niets doen. Als hij dan geschikt blijkt kunnen we praten over een salaris/contract!
0 0
RobertoStrife
Ah op die manier, dat zou kunnen inderdaad. Een Manucharyan in vorm kan veel waarde hebben.
0 0
DDDD
Als die kerel nog steeds zo kan voetballen mag hij het van mij zeker proberen om een tweede spitspositie! http://www.youtube.com/watch?v=FnD8YPrQZCs
0 0
ST
Man van glas. Vaak de mooiste voetballers. Maar nooit meer bij Ajax natuurlijk.
0 0
grotesmurf
Ik heb hem nog wel eens zien spelen bij AGOVV. Hij scoorde gemakkelijk. Voor een club als VVV, de Graafsschap etc. mistaat hij niet.
0 0