Jong Ajax verliest oefenduel en vreest voor Salah-Eddine

BartVeenstra, 01-08-2020 om 15:55, 49123 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren bij Almere City. In het Yanmar Stadion werd het 2-0 voor de club uit Flevoland. Beide doelpunten vielen al voor rust. In de slotfase viel Anass Salah-Eddine uit met een blessure.

Trainer Mitchell van der Gaag moest het in het uitduel met Almere City doen zonder smaakmakers Naci Ünüvar en Brian Brobbey. Eerstgenoemde heeft last van zijn lies, terwijl Brobbey in thuisisolatie zit in afwachting van een test op het coronavirus. Zodoende was er in de basisopstelling plaats voor Youri Regeer als spits, terwijl nieuweling Giovanni als linksbuiten mocht starten.

De eerste kans van het duel was voor Jong Ajax. Rechtsbuiten Sontje Hansen schoot maar net naast de paal. De jonge Amsterdammers waren het meest dreigend, terwijl Almere City aan het loeren was op counters. De Almeerders kwamen na ruim twintig minuten spelen dan ook via een counter op voorsprong. Vlak daarvoor was de thuisploeg al dichtbij een voorsprong, maar twee keer werd vlak achter elkaar de lat geraakt.

Op een paar speldenprikjes na kwam Jong Ajax niet echt in de buurt van de gelijkmaker. Vlak voor rust wist Almere City de marge zelfs te vergroten naar twee. Na slordig balverlies wist Jelle Goselink namens de thuisploeg te profiteren.

In de rust voerde trainer Van der Gaag meerdere wissels door en ook tijdens de tweede helft bleef de oefenmeester doorwisselen. Zodoende kregen alle spelers hun speelminuten, al is de vraag of het het spel ten goede kwam. Almere City kwam namelijk beter uit de kleedkamer, waardoor doelman Calvin Raatsie flink wat reddingen moest verrichten.

Aan de andere kant kreeg Ajax-invaller Jaymillio Pinas een goede kans. Na een goede pass vanuit de verdediging nam de aanvaller de bal goed mee, maar miste hij scherpte in de afronding. Op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek, volgde de grootste domper voor Jong Ajax. Salah-Eddine moest in de slotfase van het duel per brancard van het veld gedragen worden. De linksbenige verdediger schreeuwde het uit van de pijn, al moet nog blijken hoe ernstig de blessure is.

In de laatste minuten kreeg Pinas nog een mogelijkheid, terwijl aan de andere kant invaller Enric Llansana de bal van de lijn haalde, waardoor de 3-0 voorkomen werd. Even later voorkwam ook Raatsie erger door met een knappe redding een derde tegentreffer te voorkomen.

Opstelling Almere City:

Woud, Van Vlerken, Flamingo, Blackson, Receveur, Koolwijk, Mirani, Reemnet, Margaritha, Kaandorp, Goselink.

Wissels Almere City:

Etemadi, Rullens, Gauna, Verheydt, Bouwense, Lesquoy, Van Hilten, Bensabouh, Tunga, Bouyaghlafen, Aninkora.

Opstelling Jong Ajax:

Reiziger (Raatsie 46'); Kasanwirjo (Douglas 70'), J. Timber (Salah-Eddine 46'), Rensch (Van der Sloot 46'), Douglas (Musampa 46'); Q. Timber (Tasci 70'), Taylor (Martha 70'), Mendez (Llansana 46'); Hansen (Mendez 70'), Regeer (Pinas 53'), Giovanni (De Waal 46').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Musampa, Llansana, Salah-Eddine, Van der Sloot, De Waal, Martha, Pinas, Tasci.

Doelpunten:

1-0 Mees Kaandorp (22')
2-0 Jelle Goselink (45')

Bijzonderheden:

- Brian Brobbey en Naci Ünüvar zijn afwezig bij Jong Ajax. Eerstgenoemde zit op dit moment in thuisisolatie en is in afwachting van een test op het coronavirus. Ünüvar kampt met liesklachten.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Mooi toch dit? Gemiddelde leeftijd van dit Jong Ajax was 14,8 jaar geloof ik.
0 0
oudzuid2
klote begin vh seizoen voor Salah-Eddine... hoop dat het meevalt
1 0
AJAXAFC1
Zijn er meerdere die het zonde vinden dat die broekjes en shirts zo donkerblauw zijn? zou de lichte kleur blauw van het shirt veel mooier vinden over het hele tenue
1 0
Santiago
Ik vind het nu mooier dan als de broekjes licht waren.
2 0
Libero
Maar wat gebeurde er met Salah-Eddine? Overtreding, misstap? Apart dat er wel melding gedaan wordt van het uitschreeuwen van de pijn en verder niets.
1 -1
altijdwelwat
Was ook wel een piep jong Ajax , hopen voor Salah-Edinne dat het meevalt.
3 -1
trodat4030
Hm, hopen dat het meer schrik dan pijn is.. Salah-Eddine moet vooral veel in Jong spelen dit seizoen, imo de beoogde nieuwe LB voor de aankomende jaren..
7 -1
AFCA-pride
Moet hij wel eerst bijtekenen...
5 -2
Mokum31
2-0 afgelopen
0 -2
Mokum31
Raatsie prima keeper
2 -3
NouriVandeBeek
Gaat een zwaar seizoen worden
2 -14
trodat4030
Ah, mijn minnende stalker is weer online, hoi!!!!! Ben je weer lekker zuur?
1 -6
mgtow
3 letters?
0 -4
trodat4030
Ik heb werkelijk geen flauw idee met wie ik schijnbaar ruzie heb, wist ik het maar, of waarom. Heb m vast ooit eens ontzettend diep beledigd, achteraf blijkbaar terecht ;-)
1 -1
Laurel
Snap uberhaupt niet dat mensen er plezier in hebben om hier anoniem hun mening te geven - compleet onzinnig.

Waardeloos iets maarreehh als jullie dan ook elkaar niet plussen en minnen scheelt dat in ieder geval een stukje. Anders houd je het zelf in stand natuurlijk.
Ik doe er niet aan mee in ieder geval....
0 0
Ozymandias
Daar heb ik er hier op AS ook een paar van. :-P
3 -7
Laurel
Ik niet hoor Oz. Ik vertel het je in ieder geval gewoon - ben van de echte oude garde.

Vind je naam wel heel passend en goed gekozen, je bent zeer aanwezig (heb je een leven naast AS?) en vaak weet je het wel erg goed, vindt jezelf, maar dan nog min ik je niet hoor. Maar doe er eens wat mee zou ik zeggen... misschien wat minder minnen in de toekomst?!
0 0
geDaante
Ja, een beetje uitgesproken zijn = duidelijke medestanders en tegenstanders hebben.
0 0
trodat4030
Maar bij jou is het wel terecht met je oneliners zonder enige onderbouwing..

Hihi!
7 -2
geDaante
Haha, plusje voor jou ;)
0 0
trodat4030
Trouwens wel opvallend dat Regeer in de spits speelde en spitsen Hansen en Pinas niet.. Nou ben ik niet erg gecharmeerd van Pinas, maar Hansen moet altijd spitsen als Brobbey er niet bij is imo..
6 -3
geDaante
Maar gelukkig in ieder geval geen Regeer op 10, maar een creatieve speler op 10.

Een paar potjes op rechtsbuiten voor Hansen kan geen kwaad denk ik, wordt ie weer uitgedaagd andere kwaliteiten te ontwikkelen of zwakheden te verbeteren. Maar het moet dan inderdaad niet structureel worden.

Hansen is voetballend ook wel erg goed voor een spits.
0 0
Joseph
Hansen moet volgens mij eerst nog een contract tekenen, anders zit Ajax voor niks op te leiden..
0 -1
trodat4030
Dus Hansen mag wel rechtsbuiten spelen tot hij bijtekent, maar niet in de punt? Wat is dat nou voor onzin?
3 0
AFCA-pride
Jong krijgt lesje in doeltreffendheid zo te zien, nieuwe samenstelling en alleen maar goed om tegen zeperds aan te lopen. Verwacht dit jaar schitterende wedstrijden en naïeve nederlagen, mooi leerproces!
6 -3
PierreHeno
Mogen ze in de KKD ook 5x wisselen per wedstrijd?
0 -1
trodat4030
Ach man, al die uitslagen steeds, 4-1 bij rust en 4-5 verliezen, maar ook na 10 minuten 0-1 achter en met 7-1 winnen... Geen pijl op te trekken..
1 -1
Redrum
Het echte Jong-Ajax gevoel: tegenstanders bij tijd en wijlen volledig van de mat tikken met vlotte combinaties en mooie aanvallen, maar dan zelf een paar goals om de oren krijgen vanuit de counter. Toch kan ik er altijd wel van genieten om ze te zien spelen. Jong-Ajax in de Eerste Divisie is goud waard voor ons.
7 -3
PierreHeno
FC Almere uit ...altijd lastig.
1 -10
Mokum31
Kennelijk
0 -3
AFCA-pride
Pfff, begin je nu al met eeuwige negativiteit. Zie je hoe ze spelen?
4 -2
PierreHeno
Dus wanneer je 2-0 achter staat heb je het niet lastig? ach...kijk voor mijn part gaan ze elke wedstrijd zwaar op hun bek zolang ze er maar beter van worden . Wat kan mij die stand in de KKD schelen. Klote competitie waar al geen hond naar kwam kijken.
0 -7
Boer
Nee, maar wel mensen. Gemiddeld 4.000 en dat wordt flink omlaag gehaald door Jong Ajax en de drie andere beloftenteams. Noem dat maar geen hond. Menig theaterdirecteur krijgt het kwijl in de mond bij zoveel publiek. Ik vind het een klote mening.
1 -5
PierreHeno
Maak dan kleinere stadions dan lijkt het er nog een beetje op. Alleen wanneer JA langs komt zit het er vol. Daar kun je geen stadion op exploiteren en dan kom je dus steeds weer geld tekort aan het eind van de rit en moet er weer worden bijgesprongen. Al die clubs in Limburg alleen al. Lachertje in het betaald voetbal. Is één grote verliespost waar veel gemeentes nog financieel bijspringen ook om maar publiekelijk in het gevlei te komen bij al die z.g. fans die er ook geen geld voor over hebben blijkbaar.
1 -3
M.Olsen
2-0, wanbeleid. Tijd voor een paniekaankoop
2 -5
FTS95
Wel grappig dat ik diverse mensen in een ander topic heb horen papagaaien, dat Giovanni niet fit is en tot de winterstop weinig tot niets zou spelen. Hij zou zelfs niet met de O18 meekunnen qua conditie...1e wedstrijd van het seizoen: Giovanni in de basis
1 -3
afcas
Goh, want een speler die ene jaar lang geen wedstrijd speelt ga je in oefenwedstrijden niet inzetten omdat hij niet fit is... De enige manier om hem wedstrijdfit te maken is om hem in de voorbereiding zoveel mogelijk te laten spelen...
7 -2
FTS95
Exact
0 0
AFCA-pride
Jensen/Unuvar/Brobbey bij 1? Salah-Edine zal wel eerst moeten bijtekenen om basisplaats te krijgen. Wie missen we nog meer?
1 -1
trodat4030
Brobbey uit voorzorg in thuisisolatie, Naci lichte liesblessure. Salah-Eddine geen idee.
0 -1
NouriVandeBeek
Brobbey is in afwachting van Corona test. Naci heeft wat liesklachten
0 -1
AFCA-pride
OK, thanks voor de info. Brobbey zou niet mooi zijn, mocht hij Corona hebben.
0 -2
DUDE92
Corona verandert voor zover ik weet niks aan het uiterlijk
3 -2
AFCA-pride
Wakker Dude ;-)
0 -2
Van Reenen
Alle oefenwedstrijden van Jong en het 1e elftal zouden door Ziggo worden uitgezonden. Ik denk dat deze wedstrijd niet in het uirzendprogramma past van Ziggo ivm het rondjes rijden achter Formule 1
Lewis Hamilton aan op Silverstone.
0 -2
trodat4030
Denk dat je iets hebt gemist. Fox heeft ivm de corona crisis de rechten van alle oefenwedstrijden in augustus. Ook die van Ajax. Is al maanden geleden bekend gemaakt, volgens mij ook als compensatie dat Fox de clubs gewoon doorbetaalde voor de niet gespeelde wedstrijden van afgelopen seizoen. Desondanks is het kut dat ze er dan nu voor kiezen om de docu van Maurice Steijn voor de 48230e keer te herhalen.
3 -2
Joseph
Jong Ajax moet de rechten gewoon terugkopen.
0 -2
Maxwell_5
Toch weer 2 oud-Ajacieden bij Almere City
0 -1
MPAjax
mirani en margaritha
0 -1
trodat4030
Damon Mirani en Kenneth Aninkora.
0 -1
036AFCA97
Toch amateuristisch dat dit niet wordt uitgezonden.
3 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
eens
0 0
Vlieske
Jensen begint langzamerhand ook in vergetelheid te raken. Toch 3,5 miljoen voor betaald. Heeft nog weinig laten zien
2 -1
Sampaoli
Is nu deel van selectie Ajax 1.
0 0
DUDE92
Is ook bijna een heel seizoen geblesseerd geweest. Was in de preseason van afgelopen naar erg goed bezig, scoorde in elke wedstrijd die hij speelde. Dit moet het seizoen worden waarin hij doorbreekt, anders zit zijn Ajax-avontuur er denk ik wel op. Maar ik geef hem nog best een kans. Er zit verder niet echt een type als Jensen in de selectie.
0 -2
ChrisMokum
On: 3e tenue van Ajax...

https://twitter.com/WizardOfAMS/status/1289473356916375554?s=20
2 -1
Frank1978
Ik weet nog steeds niet voor welk shirt ik dit seizoen wil gaan, maar als dit klopt, hoef ik niet meer te twijfelen. Ik vind dit echt een prachtig shirt!
1 -1
trodat4030
Die datum in de kraag is de EC1 finale tegen Pana, 02-06-1971.. Vreemde plek..
1 -1
Chris86
Die 50 onder het logo? Zou wel een gaaf shirt zijn iig!
1 -1
AFCAjax
met de wereld van verschil tussen de kleuren van ons uit en thuis tenue kan ik me niet voorstellen dat het 3e tenue ooit gedragen gaat worden.
EDIT: schijnbaar gaat dit met name gedragen worden in CL uitwedstrijden en knvb beker uitwedstrijden.
ik dacht dat we altijd een 3e shirt hadden, dat iedere club dat had, maar dat die in de praktijk nooit gebruikt word, uitzondering daar gelaten.
0 -1
036AFCA97
Heerlijk shirt. Die gaat gehaald worden ;)
1 -1
Vak117
Regeer in de punt, niet verwacht. Ook Kasanwirjo op de back niet verwacht. Wel weer ontzettend veel zin in! Nog steeds erg blij met Jong Ajax in de keuken kampioen divisie, waardoor dit soort wedstrijden ook gespeeld kunnen worden.
0 -1
Vak117
Twitter Almere City: En de XI van Jong Ajax: Reiziger, Kasanwirjo, J. Timber, Rensch, Douglas, Q. Timber, Hansen, Taylor, Regeer, Mendez, Manson Ribeiro
1 -1
Ajax_33
Moest ff opzoeken wie Manson Ribeiro is, maar dat is dus gewoon Giovanni.
1 -1
Libero
Zowat al die Brazilianen gebruiken hun voornaam als voetbalnaam.
0 -1
Vak117
Klopt, ik denk dat Almere City het 1 op 1 over heeft genomen van het wedstrijdformulier.
0 -1
frisooooooo
Hansen,Taylor en Giovanni staan basis
1 -1
mickey2602
Giovanni basis na berichten dat hij een jaar niet gespeeld heeft en de nodige tijd nodig heeft om fit te worden? Lijkt me stug.
0 -2
Libero
Inmiddels heeft iedereen al heel lang niet gespeeld. We beginnen gewoon op nul en kijken wel hoe het gaat.
0 -1
wolterx
Ik denk dat meeste spelers 45 minuten krijgt vandaag. Dus na rust groep met Ünüvar, Brobbey, Salah-Eddine, Llansana, Van Gelderen, Musampa, Raatsie, Pinas, vd Sloot en misschien nog iemand als Ekkelenkamp als die mee is?
0 -1
wolterx
Niet geval dus, Ünüvar en Brobbey zijn er niet bij vandaag.
0 -1
Soccerskins
Telegraaf moet je niet altijd geloven.
2 -1
frisooooooo
Zag op zijn Instagram een foto met tenue met rugnummer 11
1 -1
Vlieske
Een regel rechte schande dat dit niet wordt uitgezonden
6 0
trodat4030
Joh, alsof Jong Ajax niet ff plaats hoort te maken voor de 49584e herhaling van de docu over Maurice Steijn in VAE.. Hoe kan je daar nou geen begrijp voor opbrengen?

;-)
0 -1
Frank1978
Zeg dat! Ik heb die docu inmiddels al meer dan tien keer in zijn geheel bekeken en ik kan er maar geen genoeg van krijgen! ;-)
0 -1
Soccerskins
Slaat inderdaad nergens op, de eerste wedstrijd in maanden is meestal wel wat animo voor.
2 -1
fc Barcelona_ke
ik neem aan dat Jong Ajax de spelers als Kotarski, Scherpen, Jurrien, Salah-Eddine/Douglas, Taylor, Jensen, Naci, Hansen, Brobbey en Quinten voorlopig moeten missen?
0 -1
Vak117
Ik verwacht vandaag een opstelling met de volgende namen: Kotarski, Van Gelderen, J. Timber, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Q. Timber, Jensen; Hansen, Brobbey en Naci. Zag deze jongens vandaag ook niet bij het eerste op de training
2 -1
Saanchez
Wordt dit oefenduel nog ergens gestreamed toevallig? Mijn ogen zijn hard toe aan wat Ajax-wedstrijden, zelfs die van Jong
6 -1
Libero
"Zelfs"? Jong speelt af en toe mooier voetbal dan 1. Kan ook de andere kant opslaan, maar goed, ik vind het nogal laatdunkend overkomen zo.
0 -1
wolterx
Almere City was eraan aan het werken maar gisteren leek het 'iets te vroeg' te zijn.
1 -1
Vak117
Twitter Almere City heeft definitief bevestigt dat er geen live beelden zouden zijn.
2 0
MK77
Same
0 0
Jayq
Ik hoop het. Sterker, wat heeft een livetopic voor zin als niemand het kan zien (op een paar honderd Almere supporters na)
0 0
trodat4030
Genoeg. Elke zaterdag zijn er livetopics voor jeugdwedstrijden waar geen moer van te zien is, behalve langs de lijn op DT. Daarin worden we via twitter op de hoogte gehouden van wat er gebeurd, zo moet je dit topic ook beschouwen vrees ik. Ik kan iig nergens een stream vinden vooralsnog, niet via de officiele kanalen van Fox, Ziggo of de yt kanalen vd clubs.
1 0
Soccerskins
Er zou vast wel een site te vinden zijn.
1 0
MitsjollAjax
Google maps
0 0