Scheutjens nieuwe keeperstrainer, andere functie L'Ami

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 22:45, 14776 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Anton Scheutjens is de nieuwe keeperstrainer van Ajax 1, zo meldt de Amsterdamse club woensdagavond middels de officiële kanalen. Scheutjens komt over van Almere City en is de opvolger van Carlo L'Ami. 

De 52-jarige Scheutjens is zelf oud-doelman van Helmond Sport, PSV, Roda JC en Go Ahead Eagles en was daarnaast al eerder keeperstrainer van PSV, FC Kopenhagen en Almere City. Bij PSV werkte Scheutjens samen met de huidige hoofdtrainer van Ajax, Erik ten Hag.

Scheutjens zegt uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging bij Ajax. 'Het werken in de top met topkeepers past bij mijn ambities: de druk van het moeten presteren, de spanning en het toewerken naar grote internationale wedstrijden. Met name dat laatste aspect heb ik het afgelopen jaar echt gemist.'

De voormalig doelman volgt L'Ami op als keeperstrainer van Ajax 1. L'Ami is sinds 2007 actief als keeperstrainer bij Ajax. Het contract van de ex-keeper is ondanks de komst van Scheutjens wel verlengd. Momenteel is Ajax met L'Ami in gesprek over een andere functie binnen de club. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy
En op het moment dat ten Hag vertrekt gaat de staf (vriendjes ten Hag) mee en kun je weer opnieuw beginnen?
1 0
Ozymandias
Hoe weten jullie dat dit vriendjes van Ten Hag zijn? Ik heb veel oud collega's waar ik niet mee bevriend ben maar die ik wel bij mijn nieuwe werkgever zou aanraden als ze opzoek zijn naar een geschikte persoon om een bepaalde job opening in te vullen. Dat ze (mede) op aanraden van Ten Hag zijn gekomen betekent ook niet dat ze zich aan Ten Hag verbinden. Het is heel iets anders dan wanneer een hoofdtrainer zijn eigen technische staf meeneemt zoals Krüzen met Bosz meekwam. Zelfs als ze zich wel aan Ten Hag verbinden lijkt het me geen probleem om een nieuwe keeperstrainer en een performance trainer te vinden. Zeker aangezien Schoenmaker bij Ajax niets eens de eindverantwoordelijke is maar onder leiding van Rekelhof werkt.
0 -3
Aeter
L'Ami zal wel iets van teammanager worden of iets in die trant. Of ze verzinnen een nieuwe functie voor hem.
0 0
trodat4030
L'Ami deed ook de standaardsituaties, het zou mij niet verbazen als hij zich daar nog nadrukkelijker mee bezig zal gaan houden. Denk dan ook niet dat hij van de bank zal verdwijnen met zn ordner met de 285409384 plaatjes die spelers bij het invallen 'ff' uit hun hoofd moeten leren. Wellicht krijgt hij nu meer tijd om écht voordelen te halen uit die situaties, want dat is niet altijd even effectief geweest, al blijf ik erbij dat dat voor 90 procent vooral ligt aan de spelers en niet per se aan de ideeen van de trainers. Een De Ligt ga je niet leren koppen, een Tagliafico ook niet, maar je kan bij een gebrek aan kopsterke spelers misschien wel andere oplossingen bedenken.

Seuntjes ken ik verder niet, maar schrijf een trainer niet bij voorbaat af omdat hij niet een imponerende spelerscarriere heeft gehad. Genoeg voorbeelden van mindere spelers die toptrainers zijn geworden, v Gaal, Mourinho, Advocaat en Klopp zijn een paar voorbeelden daarvan. Dat je iets niet kan uitvoeren, wil niet zeggen dat je ideeën niet goed kunnen zijn. Topspelers worden ook niet per definitie toptrainers.
0 0
Ozymandias
L’Ami zat toch sinds de aanstelling van Ten Hag niet meer op de bank?
0 0
trodat4030
O ik dacht van wel, maar kan me vergissen hoor, ben nooit heel erg met de bank bezig. Weet enkel dat Witschge op de tribune zit, mede omdat hij daar een ander beeld heeft op het veld en dat hij zich in de rust in de kleedkamer meldt.
0 0
Ozymandias
Toen Ten Hag werd aangesteld werd er geschreven dat L’Ami op de tribune plaats zou nemen maar ik let ook niet goed genoeg op de bank om te weten of dat daarwerkelijk is gebeurd.
0 0
noppenkoning
Best heftig voor L Ami om na 13 jaar opeens aan de kant worden geschoven.
0 0
Ozymandias
Hoe weet je dat hij aan de kant wordt geschoven? Het feit dat ze zijn contract hebben verlengd is misschien juist een indicatie dat hij zelf iets anders wilde. Als hij keeperstrainer had willen blijven had hij namelijk de clubs voor het uitzoeken gehad gezien zijn 'track record' met doelmannen als Stekelenburg, Vermeer, Cillessen en Onana. Ik hoop persoonlijk dat L'Ami de eindverantwoordelijke wordt van het keepersbeleid (het scouten en opleiden van doelmannen voor zowel het eerste en de jeugdopleiding). Daarin kan (en als het kan dan moet dat ook) Ajax nog behoorlijke stappen maken.
1 -1
Vlieske
Ten hag heeft teveel macht binnen Ajax. Komen allemaal vriendjes van hem binnen. Heel het systeem door heel de opleiding is veranderd. Ten hag heeft het goed gedaan maar is en blijft een passant. Wat als ten hag weg gaat? Moetrn we Dan weer een nieuwe keeperstrainer. Ben benieuwd wat Carlo l 'ami hier over te zeggen heeft
0 -5
Ozymandias
Ten Hag heeft helemaal het systeem niet door de gehele opleiding veranderd. Ajax heeft de keuze gemaakt om de jeugdtrainers zelf te laten bepalen welk systeem ze hanteren zodat talenten meer tactische prikkels worden gegeven tijdens hun periode in de jeugdopleiding. Die keuze werd gemaakt nadat Jonk was weggestuurd en voordat Ten Hag hoofdtrainer was.
5 -1
DrFootball
Kan het niet beoordelen, maar ga er vanuit dat Scheutjens de beste kandidaat was voor de functie van keeperstrainer van alle mogelijke kandidaten. Het zou namelijk 'eng' zijn als hij er zit, omdat Ten Hag hem al kent. De trainer moet namelijk gewoon werken met de beste mensen die door de club zijn aangesteld.
0 0
Web
Je moet doen waar je goed in bent
Geen functies creëeren
1 0
Bennyben
Sinds l ami aanwezig is hebben we wel altijd goede keepers gehad betreur het wel dat hij wat anders gaat doen. Die scheutjens heb ik nog nooit van gehoord heeft zelf nooit op hoog niveau gevoetbald zijn trainers carrière ziet er Ook niet echt indrukwekkend uit van psv naar Kopenhagen naar Almere city dat zijn niet echt stapjes omhoog. je kan je daarom ook afvragen of dit de gewenste man is die Ajax nodig heeft hopelijk verrast hij mij.
3 -1
bollejan1
Snap het ook niet echt, onder Bjorn Rekelhof hadden we nooit echt veel blessures. Daardoor konden we oa in de CL ook zover komen. En dat haalt Ten Hag vorig jar zijn vriendje Alessandro Schoenmaker, en laten we zeggen dat het op het gebied van blessures nou niet bepaald een verbetering is gebleken.

Heb dus ook wel mijn twijfels nu Ten Hag weer een vriendje binnenhaalt. L'ami heeft alle eerste keepers aantoonbaar beter gemaakt.
4 -2
Ozymandias
Rekelhof werd gepromoveerd tot 'hoofd performance' en Schoenmaker is dus onder zijn leiding komen te werken. Als Rekelhof de reden was dat Ajax eerst relatief weinig blessures had is hij nu ook de reden dat Ajax het afgelopen seizoen relatief veel blessures had. Je kan die schuld niet op één van zijn ondergeschikten afschuiven.
1 -1
Superjan
Frans Hoek heeft nooit op hoog niveau gespeeld (alleen Volendam) en had geen enkele ervaring toen hij bij Ajax aan de slag ging in '85.
1 0
De_Realist
Tja Ajax heeft sinds Stekelenburg niet echt meer een topkeeper zelf opgeleid.

Vermeer was met vallen en opstaan, Cillessen en Onana waren gekocht.

De afgelopen jaren zijn geen van de getalenteerde keeperstalenten ook maar enigszins in de buurt gekomen van vaste 2de keeper of meer.

Dan kan ik mij voorstellen dat je op een gegeven moment verder gaat kijken.
0 0
Laurel
Heb L'Ami een aantal keer mogen observeren buiten het voetbal om. Is een gevalletje kijk mij eens belangrijk zijn en niet echt een hoge aaibaarheidsfactor. Kan mij dus voorstellen dat je, mede afgaand op zijn gedrag op de bank, dat uit je team wilt snijden.

En of hij zo'n geweldige trainer is - we hebben het over keepers he.... dat is ballen tegen houden met je handen en voeten. Ik denk dat we talentvolle keepers hadden/hebben die zonder Carlo ook wel wat ballen tegen zouden houden. Het is jammer dat hij André niet heeft geleerd slim tijd te rekken, had misschien een finale gescheeld......
1 -1
3*stars*3
Gaat om kwaliteit toch.
Hoorde juist dat de keepers positief waren over L’ami.
Onder zijn (bege)leiding zijn; Steek, Vermeer, Cillessen en Onana allemaal internationals geworden en dat zegt ook wat.
Ik denk echt dat Carlo daar ook een groot aandeel in had
Imo bagatelliseer jij het wel heel erg.
5 0
Laurel
Je hebt het hier wel over het land der blinden he. Vrijwel geen rivalen bij de grote clubs, Waterreus - nou dan ben je er wel. Zijn toch allemaal geen topkeepers geworden waarbij Onana die kans nog wel heeft. En heb jij wel eens iemand horen zeggen dat ie een k.t trainer heeft, nee toch?

De keepers die jij noemt zijn bij Ajax altijd onderhevig aan discussie geweest en er zijn er net zoveel niet geslaagd.

Zonder L'Ami staat er volgend seizoen vast weer een keeper op doel die er af en toe 1 door laat en tegenhoud...
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Ben ik nu de enige die een enorme kapsel van Reiziger zie...
5 0
Lagasj
lol.
1 0
Ajaxbrl
Wie is deze dude nou weer?
0 0
Ajax27
Vind ik persoonlijk apart. Kan me voorstellen dat ten Hag zich ergert aan zijn maniertjes tijdens de wedstrijd, maar dan zorg je toch dat daar duidelijke afspraken voor komen. Werkelijk alle keepers in het eerste hebben zich buitengewoon goed ontwikkeld.
1 0
Westerpark1982
Gedroeg zich op de bank als een dorpsidioot. Maar zal als trainer goede dingen hebben gedaan. Prima dat hij iets anders gaat doen.
0 0
Rood Gevaar
L'ami misschien inzetten als keepersscout
0 0
SpursAjax
Dit snap ik totaal niet.. Echt elke keeper ontwikkeld zich uitstekend onder L'ami. Vind dit echt een hele rare actie. Hoop dat hij bij Ajax betrokken blijft.
3 -1
AjaxDaniel
L'ami blijft bij Ajax betrokken want er staat dat hij een andere functie krijgt. Daarnaast heeft hij denk ik zelf deze stap gevraagd, kan mij niet voorstellen dat dit vanuit Ajax zelf komt.
1 0
AFCA-B93
L’Ami is echt een fantastische keeperstrainer. Heeft steevast de vaste doelmannen van Oranje persoonlijk getraind en opgeleid de afgelopen 13 jaar. En daarbij dan ook nog Onana die denk ik de beste keeper is van Ajax deze eeuw. Die man is echt goud waard geweest en hoop dat hij nog steeds zijn invloed zal hebben op de keepers
6 0
Bjorn
L'Ami was verschrikkelijk om op de bank te hebben, constant gezanik tegen de vierde man. Als keeperstrainer geweldig werk geleverd. Snap de wisseling niet.
3 0
Dolberg25
Rare stap. Heeft toch een aantal prima keepers opgeleid.
2 0
FlyingDutchMan
Ben dan wel benieuwd of dit vanuit ajax komt of vanuit Carlo is geopperd, dat scheelt nogal..
0 0
Professor
Of vanuit ten Hag.
0 0
ram
What the fuck?! Volgens mij is L'Ami een super keeperstrainer; dat zie/hoor ik uit alle hoeken en keepers ontwikkelen zich onder hem heel goed. Het zou me niet verbazen als hij bij de wereldtop behoort. En dan dit...? Why...
2 0
Ozymandias
Ik neem aan dat hij zelf een keertje iets anders wil proberen want er is natuurlijk niets aan te merken op zijn functioneren.
4 0
Pheadrus
Oozy, wij hadden eerder een discussie over video-analyse en ik noemde "on ball action". Dat heb ik niet van mezelf. Er is momenteel veel onderzoek gaande naar het meetbaar maken van de waarde/bijdrage van spelers en Nederland loop hierin voorop.
http://www.sloansportsconference.com/wp-content/uploads/2019/02/Choke-or-Shine-Quantifying-Soccer-Players-Abilities-to-Perform-Under-Mental-Pressure.pdf
In de essay van de link; kijk op blz. 6 hoofdstuk 3. Measuring Player Performance
Zo kijk ik altijd al naar sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Leuk om nu een technische beschrijving ervan te hebben gevonden. Doe er je voordeel mee.
2 0
Ozymandias
Onze discussie ging niet over "video-analyse" maar over het gebruik van YouTube als video-analyse. Je kan een samenvatting van enkele hoogtepunten niet als video-analyse gebruiken aangezien dat een TOTAAL vertekenend beeld geeft.

Bedankt voor de link. Ga het vanavond lezen.
0 0
Pheadrus
Wij hebben in de basis niet echt een meningsverschil. Ik begrijp jouw punt over "statistische significante aantallen acties" en die is terecht. Ik vorm een mening op basis van een beperkt aantal "on ball actions" die ik analyseer en heb altijd uitgesproken dat ik besef dat ik er daardoor naast kan zitten.
0 0
Lars93
Bedankt voor het delen van deze link. Ik doe zelf voor mijn master onderzoek naar keepers en meetbaarheid van bewegingen. Ga dit zeker even goed doornemen!!
0 0
Pheadrus
Lars, Ik ken de jongens die SciSport hebben opgericht. Moet je zeker naar kijken. Leuke club en heel interessant. Waar doe je een master?
1 0
Lars93
Wat gaaf! Dat is uiteindelijk toch wel mijn doel, om met data en sport aan de slag te kunnen. Data Science in Delft!
0 0
Pheadrus
Lars, ik raad je aan om al die wetenschaprijke papers uit te pluizen. Er is op het gebied van keepers ook al het een en ander gedaan. Je kunt veel vinden via het openbare deel van de website van Scisport.

Ik zou het leuk vinden om jouw onderzoek te volgen. Hoe kan dat?
0 0
Lars93
Ga ik zeker doen! Bedankt voor de tip! Mijn onderzoek volgen is op dit moment lastig. Ik werk met videobeelden en dan is het AVG-technisch gezien niet heel handig om dingen openbaar te maken. Zodra het onderzoek afgerond is zal er een openbaar rapport op de repo van de TU komen. Ik wil je tzt wel contacten zodra dat online is?
0 0
ram
Ik denk dat dat het is inderdaad. Maar ik denk dat dat echt een verlies is. Zonde.
0 0
off
Vond l ami altijd irritant in beeld op de bank, maar als je de stappen ziet die onze keepers de afgelopen jaren hebben gemaakt dan heeft ie z'n werk wel goed gedaan..
4 0
3*stars*3
Was vooral in periode De Boer zo.
Toen was het echt een tijdbom.
Laatste jaren is hij rustiger geworden en is daarna ook naar tribune gestuurd.
0 0