Noodscenario Eredivisie: geen kampioen, 20 clubs

BartVeenstra, 23-03-2020 om 07:15, 32316 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Mocht de Eredivisie dit seizoen niet uitgespeeld kunnen worden, zal de Eredivisie in het seizoen 2020/2021 bestaan uit twintig clubs: de huidige Eredivisieclubs (geen enkel team degradeert) plus de nummers 1 en 2 uit de Keuken Kampioen Divisie (SC Cambuur en De Graafschap). Bovendien geldt de huidige stand bij het toekennen van de Europese tickets, waardoor Ajax als huidig koploper een direct Champions League-ticket zou ontvangen, al zal er van een officiële landstitel geen sprake zijn.

Volgens De Telegraaf is dit het worst case scenario, zo schrijft de krant. Dit geldt als er voor 30 juni geen betaald voetbal gespeeld kan worden. 'Ook als de competitie wel wordt hervat, maar niet voltooid, zal de KNVB als organisator van de competitie dit draaiboek uit de kast halen', voegt de ochtendkrant eraan toe.

Wanneer er voor 30 juni gevoetbald kan worden, wil de KNVB eerst de inhaalduels tussen FC Utrecht en Ajax en tussen AZ en Feyenoord laten afwerken zodat alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Daarna kan men eventueel de laatste acht speelrondes spelen. De Telegraaf geeft aan dat het spelen met of zonder publiek voor de clubs geen issue meer is zolang er maar gespeeld wordt.

Just Spee, voorzitter van de KNVB, bracht zondagavond in gesprek met NOS Studio Sport ook al enkele scenario's naar buiten. De Telegraaf verwacht echter dat het voor de hand ligt dat de geplande hervatting vanaf 6 april met minimaal drie weken vooruit wordt geschoven, omdat de nationale competities in onze omringende landen ook langer zijn uitgesteld. 'Betrokken partijen spelen (nog) niet met het idee om bij voorbaat uit te gaan van het doemscenario van geen profduels tot 30 juni en daar beleid op te voeren', geeft De Telegraaf ook aan.

Tot slot laat de krant weten dat wanneer de Eredivisie daadwerkelijk uit twintig clubs komt te bestaan er vaker midweekse wedstrijden gepland moeten worden. Bovendien zou er gevoetbald kunnen worden met Kerstmis en Pasen. 'Aan het einde van dat seizoen zal een versterkte degradatieregeling van toepassing zijn, zodat de Eredivisie voor het seizoen 2021/’22 weer uit achttien clubs zal bestaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Clarence
Dus dan degradeert er niemand, maar promoveren er wel 2 clubs. Is dat niet een beetje vreemd?
0 0
Koekepeer
Volgend jaar 4 degradanten. Dan wordt het wel echt een spannender competitie
0 0
ajax4perez
K snap heel goed dat de inhaal wedstrijden nog gespeeld dienen te worden. Ook al is Ajax hierin mogelijk dan de lachende derde.
Mocht Ajax verliezen van Utrecht en AZ speelt gelijk bij Feyenoord is AZ kampioen.
Met dit scenario staat Feyenoord ongeacht uitslag derde.
Utrecht kan nog een plek stijgen en Ajax kan alleen maar verliezen....
1 0
louis60
En Feijenoord zal AZ zeker willen helpen zodat Ajax geen kampioen wordt.
0 0
Leviathan
Eerder we weer spelen hebben we weer een fitte selectie en worden we weer fluitend kampioen.. Geen kampioen zou echt kansloos zijn gewoon. Evenals 20 teams maak er dan 16 van gaat het niveau omhoog ipv omlaag.
0 0
noppenkoning
Alles wat bedacht wordt is oneerlijk volgens iedereen. Laten we dan maar het hele seizoen schrappen en de resultaten van vorig seizoen gebruiken.
0 0
7172AFCA7395
Een mooier moment om een pilot te starten, als volgt, komt niet meer.
Eredivisie met 20 clubs. Halve competitie, nummers 1 tm 10 kampionspoule,
resterende 10 degradatie poule.In totaal dus 37 wedstrijden.
Versterkte degradatie met 3 rechtstreekse degradanten.
Nummer 17 speelt P/O duels tegen nummer 4 KKD.
Zijn we ook meteen verlost van die belachelijke periode-titels.
Vertel mij, waar, ter wereld, kan de nummer 12 uit de EEN na hoogste
divisie alsnog promoveren ?
0 0
MarLuuk76
Volgens alle Feyenoorders moeten we de jeauden niet nog rijker maken. Omdat we 2x zijn weggespeeld. 1 we hebben onszelf rijker gemaakt, door goed te voetballen een paar jaar. En 2 onderling resultaat heeft nog nooit geteld. Maar moet nu van stal gehaald worden. Het is simpel Ajax kampioen en niks anders.
1 0
mickey2602
Zojuist zag ik een stukje hioerover op Facebook,kwam van een Feyenoordsite. Een van de reacties daaronder was dat we het gehele seizoen 20-21 moesten cancellen en dat seizoen gebruiken om de resterende wedstrijden plus de bekerfinale van dit seizoen te spelen. Voor het geval de coronacrisis toch onverhoopt langer gaat duren...
0 0
Redrum
Zijn we 2 keer weggespeeld? Door wie dan? We hebben een paar potjes verloren, maar volgens mij zijn we door niemand weggespeeld. Weggecounterd wel, maar dat is niet anders. Ik kan me wel herinneren dat we een heel bang ploegje uit Rotterdam in drie kwartier volledig van de mat getikt hebben. Ze hadden geluk dat Ajax na rust medelijden had, anders hadden ze echt met dubbele cijfers weer terug naar huis gekund.
1 0
MarLuuk76
Er had AZ moeten staan, voor de goede orde, ik ben het met je eens. En Feyenoorders noemden het wegspelen, dat wat AZ deed.
0 0
dianaajax
ze moeten gewooon ajax naar champ. league laten gaan met AZ als team voor kwalificatie- Dan moet het Geld ( Ajax haalt meer binnen dan Az) voor 70-30 of 60-40 delen met AZ -

dan haal je voor het NL voetbal het meeste geld binnen

feynoord plek 3
utrecht via Beker erin

psv als 4 naar Europa
0 0
Ajaxbrl
Hoe lullig voor Liverpool als ze dit in de hele EU doorvoeren.. Geen landstitel...
0 -1
afcasven1995
Prima oplossing. Enige jammere hieraan vind ik dat ADO volgend jaar dan nog Eredivisie speelt. Wat gun ik die club en ‘supporters’ een degradatie en dat ze voor altijd in de KKD blijven spelen.

Dan zitten er alleen tegen Jong Ajax nog wat mensen op de tribune. En dan worden ze nog weggespeeld ook.
2 0
7172AFCA7395
Als per se die belachelijke periode-titels wil behouden,
voeg er dan een extra spanningselement aan toe.
Bijvoorbeeld door als eis te stellen dat een periode-kampioen
bij de eerste 8 moet eindigen.Anders ticket naar de eerstvolgende
in de eindstand zonder "prijs"
0 0
JOHANisGOD
https://www.telegraaf.nl/sport/1772695025/coronacrisis-europees-duel-atalanta-valencia-was-biologische-bom
1 0
Redrum
Dat had Ajax- Twente ook geweest als die was doorgegaan waarschijnlijk.
0 0
ram
In het meest positieve scenario kunnen we in september weer spelen, schat ik in. En dan bekijk ik het heel positief...

Ik zou dan het liefst zien dat de huidige competitie wordt afgemaakt en dat de 20/21 competitie wordt gehalveerd. Gewoon 9x thuis en 8x uit (of andersom als je pech hebt). Tegen wie je uit en thuis speelt kun je allemaal bepalen op basis van loting. Op die manier heb je ruimte om alles van 19/20 af te ronden en heb je ook tijd voor een goede EK-voorbereiding.
0 -3
Hollister
Feyenoorder..
0 -1
ram
Want...?
0 0
Suarez16_
Ajax verdient gewoon de titel in dit scenario.
4 -1
Spectre
Eens, ondanks dat het wankel was de laatste wedstrijden zijn we niet van de 1e plaats afgestoten tot en met nu
1 0
Redrum
Aan het begin van het seizoen wist iedereen eigenlijk al dat Ajax kampioen zou worden. Vanaf het begin waren we ook duidelijk de beste. Toen kwam er helaas een bizarre blessuregolf en raakten we het volledig kwijt. Desondanks zijn we nooit van de eerste plaats af geweest. Als we dit seizoen nog afspelen dan zal dat in principe met een fitte selectie gebeuren, zoals we het seizoen ook gestart zijn. Dan is de rest gewoon weer kansloos. Alleen dankzij onze extreme blessuregolf denken AZ en Feyenoord nog ergens kans op te maken, maar dat zou niet verdiend zijn. Een fit Ajax is echt veel beter dan die twee clubs. Je moet er toch niet aan denken dat AZ of Feyenoord volgend jaar rechtstreeks de CL in gaat. Dan staan we als Nederland weer keihard voor schut met een ploeg die kansloos laatste wordt. De laatste twee edities van AZ en Feyenoord in de CL waren ronduit beschamend en dat zal met deze selecties niet anders zijn. Ajax in de CL is een heel ander verhaal.
2 0
MarLuuk76
Leg dit kaar eens aan NL uit. We zijn immers volgens velen 2x volledig zoek gespeeld door AZ. Het was volgens mij maar 1x, en dan ook nog omdat ze bij AZ ineens een zuigers Getafe techniek gingen toepassen.
2 0
ghouleseddik
Dat zogenaamde "worst case scenario" klinkt wel, gezien de omstandigheden, het meest realistische en eerlijke. Het zorgt in ieder geval voor het minst aantal "verliezers". Feyenoord zal zich het meest benadeeld voelen.
0 -1
niquedegraaff
Gewoon opnieuw de stand van vorig jaar gebruiken voor Europese plaatsen. Wat moet az in de cl?
2 -2
Hollister
Onzin.... heeft het meer dan wie dan ook dit jaar verdiend.
Trouwens had dit scenario al maand geleden voorspelt...en dat was niet zo moeilijk.
Bedenk namelijk dat de "haarden" nu in Europa met name ligt in Lombardije en Valencia ... en dat komt door de wedstrijd Atalanta Bergamo - Valencia ... dat risico, door te spelen met supporters wordt dus zeker niet genomen voordat het gehele virus onder controle is. En je hoeft geen Nostradamus te zijn om te bedenken dat dit voor 1 juli niet zal gebeuren. Het noodscenario is een prima te verdedigen oplossing gezien de omstandigheden
1 -1
johnantoni
De enige die het verdiend is Ajax. Staan al heel het seizoen bovenaan.
2 0
Hollister
Dat zeg ik toch niet? Ik zeg allee dat AZ het dit seizoen meer verdiend heeft als Feyenoord en PSV, dus deal with it... hebben een prima ploegje.
En wil nog wel zien of ze al hun sterkhouders gaan verkopen, want die prijzen die ze er voor willen ontvangen zal wel niet meer gaan lukken.
Bovendien is hun aankoopbeleid ook zeker niet verkeerd.
PSV mist bovendien ook wederom die belangrijke CL inkomsten dus ook weer extra voordeel voor Ajax. En mocht AZ die groepsfase niet behalen dan is de gehele marketingpot ook weer voor Ajax....
Is helemaal nog niet zo slecht deze beslissing.
Alleen als err geen kampioen wordt aangewezen moet ook niet de bekerfinale nog ergens op een later tijdstip gespeeld worden... geen titel? Dan ook geen prijzen, als een beker.
0 -2
johnantoni
''Onzin.... heeft het meer dan wie dan ook dit jaar verdiend.'' zei je eerst, nu kom je met meer verdiend dan Feyenoord en PSV. Toch een verschil.
1 -1
Hollister
Heb je koorts of zo? Zou me even laten testen, misschien dat lezen dan ook wat beter gaat... jij stelt dat AZ geen CL verdiend heeft ... Nederland heeft 2 CL plekken waarvan 1 gegarandeerd voor Ajax en eentje voorronde CL voor AZ.
Ajax staat hier dus gewoon buiten, die gaan rechtstreeks.
Az heeft gewoon plek 2 verdiend tov de rest van de competitie
0 -3
johnantoni
Lul niet slap.
0 0
Hollister
Lastig he om toe te geven dat je er zelf helemaal naast zit en niet goed gelezen hebt, sukkel? Zoveel eencelligen hier... en jij bent er 1 van
0 0
Web
De kans lijkt mij heel groot dat het seizoen voor bij is
Kampioen zal er niet komen
Er zal dan een stuk solidariteit verwacht worden voor elkaar, niks meer dan terecht denk ik?
Dat zie je van uit de overheid, en zal je ook van de clubs mogen verwachten
Ik wil er eigelijk mee zeggen
Ajax staat eerste en zal rechtstreeks geplaatst zijn voor de CL?
Maar of ze dan het hele bedrag op mogen strijken geloof ik niets van
Er zal dan een verdeling komen misschien?
0 0
WinstonBogarde
Maar is die rechtstreekse ticket wel zeker dan?.. Want dat zou toch afhangen van de CL winnaar?..
0 0
Hwb
Schijnt eraan te liggen of de UEFA dan de coëfficiënten van dit seizoen mee laat tellen.
0 0
Web
Weet ik ook niet, maar het lijkt mij toch dat de ploeg die eerste staat
Ajax heeft ook nog eens de punten gepakt voor de rechtstreekse plaatsing
0 0
PJSM
Ga er maar van uit dat dit seizoen klaar is en er niet meer gespeeld gaat worden. Scenario waarbij wij het CL ticket krijgen (waar wij overigens o.b.v. de afgelopen jaren ook het meeste recht op hebben) zou dus niet meer dan normaal zijn en mogen we blij mee zijn. Zag ons o.b.v. de laatste wedstrijden ook niet zo maar Ff kampioen worden en had je niks gehad. Ik zou dus tekenen voor dit scenario.
0 0
Spectre
Zolang Ajax 1e blijft en de CL in mag zullen andere clubs/supporters het er niet mee eens zijn, die zullen alleen tevreden zijn met geen kampioen en AZ CL voetbal vanwege onderling resultaat. We hebben vanaf de start 1e gestaan en staan het nog dus gewoon kampioen, laat de UEFA de beslissing maar nemen want de KNVB vertrouw ik hierin voor geen meter, die willen iedereen tevreden houden en dat gebeurd namelijk pas als wij benadeeld worden
0 -3
RuffRhythim
Onderling resultaat wordt nu ook niet gebruikt bij een gelijke stand, daar geldt doelsaldo.
Dus dat gaan ze echt niet nu wijzigen
0 0
niquedegraaff
Ajax zal in alle scenarios op 1 blijven. Seizoen overnieuw? Prima, we stonden vorig jaar ook op 1. We stonden met de kerst op 1. En we staan nu ook op 1. Dus hoe dan ook..
0 0
WinstonBogarde
Misschien is dat anders bij het scenario "intelligent snijden in wedstrijden".. Als men met snijden simpelweg de toekomstige wedstrijden bedoelt dan is er niets aan de hand, maar als men daarmee gaat snijden in de gespeelde wedstrijden en je de ranglijst op gaat opmaken met de wedstrijden zodat bijv. Ajax en AZ tegen dezelfde ploegen uit en thuis hebben gespeeld, dus schrapt men de toekomstige wedstrijden en de eerste ontmoetingen ook en daar bovenop schrap je de wedstrijden die de ene wel uit en thuis heeft gehad maar de ander niet (denk aan Twente, az heeft die al 2x gehad, PSV die hebben wij 2x gehad en AZ niet)
0 0
BrandjeXL
Sorry maar ze echt niet ineens de regels veranderen. In Nederland geldt nu eenmaal doelsaldo voor het onderling resultaat. Denk dat AZ en Feyenoord heel blij mogen zijn met voorronde CL en EL. Az krijgt Feyenoord en Psv dus dat kan ook maar zo zes verliespunten zijn.
0 0
RuffRhythim
De kans dat er nog verder gespeeld wordt lijkt me niet zo heel erg groot.
En in dat geval moet je niet vergeten dat het dan om een hele zooi poen gaat als het gaat om plaatsing CL, en in veel minder mate plaatsing EL.

Ik zou het dan ook op zich niet eens vreemd vinden als die startgelden op een bepaalde manier en met een nader vast te stellen verdeelsleutel verdeeld worden onder alle eredivisieclubs die nu een flinke pot inkomsten mislopen.
2 0
Kingoffdatoilet
Dat zou ik wel vrij raar vinden
0 0
RuffRhythim
De hele wereld is raar momenteel.

Zou je het dan wel in deze situatie normaal vinden dat Ajax alle CL centen opstrijkt terwijl er officieel geen kampioen zal worden aangewezen?
0 -1
Labrador
Prima. Wij de CL in. Je moet er niet aan denken als AZ de CL in gaat.
0 0
wendoo9
Zo slecht is Az toch niet ??? Ajax heeft 6 punten ingeleverd tegen Az. Dussssssssss zeg het maar !! Wij gaan ook onderuit tegen een houthakkers clubje uit Spanje ! Laten ons met Ajax bezig houden en niet naar anderen kijken. Ajax heeft het de laatste tijd zelf moeilijk genoeg !!
0 0
Ajacied33
AZ is ook niet wauw, het is een schande dat zij en die andere houthakkers vrij dicht op ons zitten. Gezien onze selectie hadden we al vrijwel kampioen moeten zijn. Maar goed, de redenen zijn bekend waarom het niet zo is.
0 0
RusselWestbrook
Als ze dan permanent naar een competitie van 20 clubs gaan, is dat een geluk bij een ongeluk. Alleen jammer dat de helft niet uit België komt, maar uit Nederland.
1 -1
Kingoffdatoilet
Liever 20 clubs uit Nederland dan de helft uit België. Dan hebben we nu wel veel wedstrijden op de kalender
0 -1
Bensco
Kutzooi, dus ADO blijft gewoon in de eredivisie?
1 0
Kingoffdatoilet
Dit vind ik wel erg jammer. ADO hun ik die degradatie echt
0 0
RusselWestbrook
Nee, die wordt kampioen op basis van alfabetische volgorde :p
0 0
Bky
Die wedstrijd tegen Utrecht kun je ook niet spelen joh, dat gaat helemaal nergens over.

"ja, ga ff na 3 maanden helemaal niets nog een allesbeslissende pot spelen waar alles vanaf hangt ok?".
1 0
DeWijsneus
Blijft de KNVB hé. Hopelijk dan wel zonder publiek zodat het "Helemaal niets in Amsterdam" ons bespaart zal blijven.
0 0
AFCA020!
Dan heb je in seizoen 21-22 een zwakke eredivisie. Er van uitgaande dat er 4 eredivisieclubs degraderen en 2 van de overgebleven 16 in de kkd weer promoveren
0 0
Sanalologo
20/21 heb je ook een zwakke eredivisie.
0 0
DeWijsneus
Taak voor Sar om zich hard op te gaan stellen. Eisen stellen dat alle wedstrijden gespeeld gaan worden en uiterlijk voor 30 juni zijn afgerond.
Helaas zijn we nu verrast door het virus, maar het per wedstrijdronde te gaan bekijken, zou oneerlijk zijn. Daarnaast zie ik bv. Ziyech niet blijven na 1 juli.
Ajax zal wel een langetermijnvisie hebben over bijvoorbeeld de uitzendrechten. Ik zou het keihard spelen en desnoods de gezamelijke pot van uitzendrechten inzetten als drukmiddel.
Met de opkomst van interactie TV zijn er zeer goede mogelijkheden om zelf de rechten te exploiteren.
0 0
Jojo49
ben het er niet mee eens,, met de 20 ,, 1 moet eruit, fc denhaag . (knipoog)
0 0
Van Reenen
Voetbal is een contactsport. Er wordt dagelijks op gehamerd dat wij anderhalve meter van elkaar verwijderd moeten blijven. Denken de bobos nu werkelijk dat de competitie Zonder publiek anders is? Of adviseren zij voetballers ook anderhalve meter uit elkaar te blijven!!
Het begint erop te lijken dat de KNVB het heft in eigen hand neemt i.p.v. de RIVM regels te volgen. Trouwens, ook bij de KNVB denkt men dat het wel zal meevallen met corona. Nou sterkte met die gedachte. Het is voor mij al diep triest dat het aantal mensen dat is overleden in de beginfase al gelijk is aan Italië. Sterkte voor alle families die nu al te maken hebben met besmette personen in familie of vriendenkring of met overleden dierbaren.
2 0
vincent_DV
Ik hoor veel om me heen dat we ook na 1 juli moeten doorspelen en zelfs de Ligue 1 en Premier league denken daar aan maar dat lijkt mij volstrekt onmogelijk. Twee simpele voorbeelden waarom dat niet kan:

Ziyech gaat bij Chelsea meer verdienen dan nu en stel dat de contracten worden opgeschoven tot 1 september, wie gaat hem dan compenseren voor bedorven inkomsten?
RKC heeft 10 aflopende contracten, dat kost hun dus 2x 10 maandsalarissen oftewel 1,5 jaarinkomen. Een financiële strop omdat het ze geen extra inkomsten geeft.

Enige optie om door te spelen is toestaan dat er nieuwe spelers mee spelen. Van juli t/m 1 September de transfermarkt gewoon open doen en vanaf augustus beginnen en de nieuwe spelers toe laten. Dat lijkt mij de enige oplossing.
0 -1
TontoKarnaggel
Nou, dit kan je dit dan wel alvast uittekenen,
Utrecht schopt zich met 200% inzet naar een gelijkspel.
Feyenoord heeft "toevallig" net even zijn dag niet en verliest onder luid gejuich van zijn eigen aanhang van az.

Calimero? misschien....
Ervaringsdeskundige? zeker weten!!!
2 -1
Ajaxbrl
Precies, je kan het uit tekenen, het is gewoon of alle wedstrijden spelen of geen een, voor feyenooit is er niks meer te halen dus als je die ene match speelt is het zeker competitievervalsing!
0 0
Starkoo
Ajax is dan op volle oorlog sterkte de geblesseerden zijn dan terug, dan spelen we Utrecht van de mat man, maar goed beter de stand zo laten, wij CL in AZ voorronde CL enz en met 20 clubs in de eredivisie lekker met kerst door spelen en 4 er meteen uit!
0 0
RN
Gewoon zelf winnen.. maar denk niet dat er nog gespeeld wordt joh!
0 0
RN
Ajax zal ook niet achterlijk zijn..
0 0
Leprechaun
"Wanneer er voor 30 juni gevoetbald kan worden, wil de KNVB eerst de inhaalduels tussen FC Utrecht en Ajax en tussen AZ en Feyenoord laten afwerken zodat alle clubs evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Daarna kan men eventueel de laatste acht speelrondes spelen."

Dit kan toch geen serieus scenario zijn? Ik zie het al voor me: Ajax verliest van Utrecht, AZ wint van Feyenoord en passeert Ajax. Vervolgens vindt het kabinet het toch te gevaarlijk en gooit alles alsnog op slot. Dan gebruiken we dat zeker ineens als eindstand?
0 0
Spectre
Driekwart van NL zal dit een geweldig scenario vinden welke dan wel opgevolgt zou worden omdat er meer achter sit plan zouden staan, die zelfde driekwart van NL vindt het nu competitie vervalsing omdat hun grote "vijand" net op de rug lag en de genadeslag leek te krijgen dus die zullen alles in het werk stellen om dit niet als eind uitslag te lagen gelden.

Ik vind ondanks dat we 2x van AZ hebben verloren en we nog "maar" 6 doelpunten voor staan, dat Ajax CL verdiend en gewoon kampioen moet worden want we hebben vanaf het begin tot en met nu 1e gestaan, ondanks dat het op het laatst wankel was.
0 0
Leprechaun
Om iedere discussie te voorkomen, moet je dit seizoen gewoon nietig verklaren.
0 0
RN
Lijkt me heel sterk dat er nog gespeeld gaat worden.. anders gewoon zeggen dat het te gevaarlijk is.. heb je gewoon CL
0 0
Ajaxbrl
Precies, je kan toch niet amper fit bijvoorbeeld nog ff die ene 40M wedstrijd gaan spelen dat slaat helemaal nergens op natuurlijk..
0 0
RN
Helemaal mee eens.. gewoon dit als eind stand. Klaar. Wat een waanzin dit.
0 0
Ajaxbrl
Er word niet meer gespeelt joh, ach ja hebben we in ieder geval de jackpot..
0 0
TontoKarnaggel
Mwhao, denk zelf dat az, feyenoord en utrecht nog een kans van de knvb krijgen om Ajax van de CL miljoenen af te houden.
0 0
Ajaxamsterdam0485
En dan gaat dat zooitje uit den haag er nog niet uit
2 0
Spectre
Het virus zal nog maanden bij ons blijven", herhaalt RIVM-directeur vandaag nog eens. Volgens hem zijn het geen bijzondere weken waar we ons in bevinden, maar bijzondere maanden.
0 0
Rdk1983
Verliest Ajax weer, gaat Feyenoord of Az dan CL in. Kan toch niet? Eerlijk is het sowieso niet. Je ontneemt alle clubs kansen om aan t einde bovenaan te staan.
0 0
Sluk
Waarom zou je alle clubs een gelijk aantal wedstrijden willen laten spelen? Tenzij Ajax en AZ van aantal wedstrijden zou verschillen, maar dit is niet zo. Maar goed, ik snap wel dat AZ nog die laatste strohalm wil grijpen. Verder snap ik niet dat men met 20 ploegen in de eredivisie wil spelen. Waarom wel ploegen laten promoveren, maar niet laten degraderen. Maak een keuze! Promotie/degradatie op de huidige stand, of geen promotie/degradatie.
0 0
Sanalologo
Omdat utrecht nog kan stijgen en een europees ticket kan winnen.
0 0
DeWijsneus
Ga er maar vanuit dat dit zo gaat aflopen. De situatie van vandaag, is over 2 maanden niet veel anders. Hopelijk niet heel veel slechter, maar zeker niet beter. Kan met dit voetbal scenario goed leven. Jammer dat die tokkies uit Den Haag niet degraderen. Als wij die CL poen maar pakken.
2 0
AFCA127
Dit was precies mijn eerste gedachte.
Ik heb alleen al een tijdje het scenario in mijn hoofd dat utrecht - Ajax en az - feyenoord nog worden ingehaald.
Dan speelt Ajax eigenlijk tegen 3 teams die koste wat kost willen voorkomen dat Ajax 'kampioen' wordt.
0 0
RN
Andere kant.. gewoon zelf winnen en klaar
2 0
Babayaka
je bedoelt feijneoord laat lopen tegen az, en utrecht gaat naar alles schoppen wat beweegt en proberen gelijk te spelen ?
0 0
Leprechaun
Klinkt plausibel ja.
0 0
RN
Hoe gaat dit verlopen dan? Wie CL etc?
0 0
DeWijsneus
Staat inderdaad niet in het AS artikel. De Telegraaf stond het wel. Mocht voor 30 juni niet gestart kunnen worden met de competitie, dan gaan ze verder met 20 clubs en wordt Europees voetbal aan de hand van de huidige stand bepaald.
0 0
DeWijsneus
Staat wel in het AS artikel, ben nogal kippig wakker geworden.
0 0
RN
Kans groot dat we dan nog voorronde spelen ook.. utrecht uit altijd klote. Feyenoord zal niet veel tegenstand bieden als ze ons kunnen naaien
1 0
Dennis129
Wat zal Feyenoord dan gaan doen bij AZ-Feyenoord. Ben Heel benieuwd.
0 0
Rijn1
Die laten het lopen natuurlijk
1 0
Spectre
Dat had ik normaal gesproken ook gezegt maar Dick is wel een echte sportman die daar niet gevoelig voor is in tegenstelling tot een trainer uit eigen gelederen
0 0