UEFA start onderzoek naar gedrag Ajax-supporters

JesseTH, 25-02-2020 om 17:05, 7634 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De UEFA start een onderzoek naar het gedrag van de aanwezige Ajax-supporters tijdens Getafe - Ajax, zo meldt de club via Ajax.nl. De Amsterdammers hebben nog zes dagen om een reactie in te dienen, waarna 'het disciplinaire orgaan van de UEFA op 26 maart zal beslissen over een eventuele sanctie'.

De gedragingen waarvoor Ajax wordt vervolgd zijn het gooien van voorwerpen en het vernielen van stoelen in het uitvak. Bij het vieren van zijn goal kreeg Deyverson, aanvaller van de Spaanse opponent, een voorwerp tegen zich aan geworpen.

Het is nog afwachten wat de sancties zullen zijn vanuit de UEFA, maar Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf openstaan van één uitwedstrijd zonder eigen publiek. De straf kreeg het na Valencia - Ajax opgelegd vanwege 'ordeverstoringen en vernielingen'.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bijgoochem
Staat wel lekker op je CV: "Manager Disciplinair Orgaan"
0 -1
xMilkshake
Titel had moeten zijn 'UEFA start onderzoek naar gedrag Getafe spelers'
0 -1
Mung
Gewoon straf accepteren en door. Niet te lang stilstaan bij dit soort randzaken.
0 -1
Red Devil
Op www.ad.nl staat een artikel over het wangedrag van zowel Ajax als 010 in Europa en wat dat tot nu toe al aan boetes heeft gekost.
1 -1
MPAjax
80% hier geeft gelijk af op de eigen mensen omdat ze het verpesten voor anderen die graag wel de wedstrijd live willen kunnen zien en terecht maar nogmaals ik snap de reactie van de fans

ze betalen een flink bedrag om te reizen, hotel, wedstrijd en tijd en komen bedrogen uit
1 -5
MPAjax
Ajax onderneemt geen actie en neemt geen stand punt in mbt foutieve beslissingen scheidsrechters en de fifa maar een bericht over supporters die terecht over de rooie waren moet meteen op de voorpagina

Wat is dit? ik blijf altijd achter de fans van ajax staan want ik vind dat ze gelijk hebben. De fans zijn normaal vrolijk zingend en dansend accepteren een verlies als het terecht is maar in dit geval...
0 0
Sterspeler
Het zou fijn zijn als ze ook een ook een onderzoek starten tegen de spelers van Getafe.
5 -1
de-Ajacied
Een plastic aanstekertje tegenover permanente arbitrale dwalingen
Wie moet hier nou worden onderzocht?
9 -4
pieke
Er werd ook met stoeltjes gegooid.
0 0
Joodhannus73
Hoe groter het wangedrag op het veld (inclusief de scheidsrechter), hoe groter... De Ajax spelers zelf hadden veel meer, net als Babel, er tegenin moeten gaan. Denk je dat Getafe tegen Inter of Napoli hiernee was weggekomen? Het is ook geen toeval dat dit, inclusief de scheidsrechter, ons altijd overkomt. We laten ons een oor aannaaien, terwijl je ze aan hun oren omhoog moet trekken als ze op de grond liggen. Werkt prima. Hoe denk je dat Matterazzi dat deed als hij daar had gestaan? We missen een type Poulsen, terwijl hij op de bank zit en hij onze Zuid-Amerikanen toch wel kan instrueren? Die hebben dat wel in zich. Maar dan kom ik weer bij mijn stokpaardje: de Nederlandse cultuur is een Calimero cultuur. We denken dat we het voetbal hebben uitgevonden, maar durven een sterspeler niet voor een abnormaal hoog bedrag te verkopen. Die hele cultuur zie je ook terug op het veld. We moeten alles voetballend oplossen en mogen niet over de scheef gaan. Flikker dat er toch eens uit! Gewoon dubbel en dwars erover heen. Hoe deed Zuurbier of Neeskens dat vroeger? En nu?
0 0
Gonzalez75
Begrijp jouw opmerking echter wanneer de Uefa de arbitrage steeds onder de loep neemt dan blijven er geen adequate scheidsrechters over om te fluiten en zet de Uefa zichzelf voor schut.
2 0
ajaxdordtt
Tokkies gonna tokkie.
2 -8
FrenkieDeLigt
Ben benieuwd hoe veel mensen die hier reageren wel eens een stadion bezoeken... Ik keur het gooien van de aansteker alles behalve goed, maar er wordt hier gedaan alsof er een moord gepleegd is.
3 -10
flyingsoccer
Dergelijk gedrag is onwenselijk en schadelijk. Frustratie ok maar ga niet gooien of vernielen zoek dan een boksbal op en ram daar alle frustratie op los.
3 0
MickS
Ik zit elke wedstrijd op mijn eigen plekkie in 422. Nee er is geen moord gepleegd, maar er is wel 'n Ajaxsupporter geweest die zich liet provoceren, zijn emoties niet onder controle hield en een aansteker gooide. Tegen beter weten in. Wetende dat we nog eea open hebben staan bij de UEFA. En dus ben je als gooier gewoon dom bezig geweest. Je helpt je club niet, je helpt het team op het veld niet, je maakt het alleen maar erger.
Het ontgaat mij totaal namelijk hoe een aansteker gooien naar een tegenstander je cluppie en je team kan helpen. Echt compleet.
4 -1
Rik428
Precies, het gaat nergens over, zo’n aansteker. Als uitvakbezoeker moet je bereid zijn om te accepteren dat je geen rechten hebt, als stront wordt behandeld en dat alles wat je roept of doet aanleiding is om aangepakt te worden. Kun je dat niet opbrengen? Volledig begrijpelijk! Je moet ook wel een beetje gek zijn. Toch heeft het vaak ook iets moois, en als je besluit dat je daar bij wil zijn, gedraag je dan ook zoals -soms helaas- van je verwacht wordt
2 -1
milanoajaxpiet
als zon speler zo in de kroeg voor je gaat staan wil ik wel is zien wat de meeste doen .
1 -1
Hans Kraay Jr.
Kom niet op de plekken waar dat soort omhooggevallen nep vedette komen dus zal er weinig last van hebben.
2 0
ajaxdordtt
Hoe zie je dat voor je? Een vent die in de kroeg zijn sportbroekje omhoog trekt om de tattoo op zijn gladgeschoren dijen te laten zien?
0 0
DeWijsneus
Waar is die kroeg? Vraag ik voor een vriend.
0 -1
Truth
Goh, wat een verrassing weet
0 0
MichelAngelo66
Het zou niet in me opkomen om een aansteker of fakkel te gooien, maar jezus kijken alle vinger wijzers hier wel eens naar wedstrijden in de zuidelijke landen? Turkije, Griekenland etc. In Spanje en Italië kegelen ze ook allerlei muntjes tegen je kop hoor. Is al van vroegere tijden. Alleen de wat noordelijkere types gaan niet liggen rollen alsof ze aangeschoten worden door een 9mm. Prima dat bonden wat tegen tuig op tribunes wil doen, maar ik heb het idee dat er vaak met twee maten wordt gemeten. Laten ze net zoveel aandacht schenken aan dat enorme spelbederf met 42 speelminuten, de falende scheidsrechters, de manipulerende VAR. Nee dan is de schoonheid van het spel opeens niet van belang. Met boetes worden de 5* hotels betaald en met falende scheidsrechters en VAR kan er wat gerommeld worden. Wordt die wedstrijd tegen Getafe niet wederom zo erbarmelijk geleid dan gooit die sukkel waarschijnlijk die aansteker niet. Er overigens vanuit gaande dat het een Ajax aanhanger was.
2 -4
Rik428
Niet wijzen naar anderen, dat is niet sterk
0 0
Hagmag
Stoeltjes waren dan zeker weer van zeer slechte kwaliteit, net als in Valencia ?
Aansteker werd denk ik, door een Spaanse Getaffe supporter gegooid.
Dus wat is het probleem ?
4 -3
OpaVerteld
Wat mij betreft beslist de UEFA tot het uitsluiten van Ajax "supporters" bij uitwedstrijden voor een periode van 5 jaar.
Van het uitgespaarde boetegeld kunnen we dan een leuke speler halen of de jeugdopleiding een budget verhoging geven.
De eencelligen die constant verantwoordelijk zijn voor de misdragingen veranderen immers nooit en kosten de club een vermogen.
En verder voor dezelfde eencelligen die dit gedrag (lees: geweld) bagatelliseren dan wel verdedigen een ban voor het leven op dit forum.
Keihard uitsluiten dit tuig!
9 -8
Hans Kraay Jr.
Lijkt me een beetje overtrokken en hier heb je ook een hoop mensen mee die hier totaal niet achterstaan.

Uitzoeken wie het heeft gedaan en die aanpakken.
3 0
MichelAngelo66
Man man man. Er zijn zat supporters die bij uitwedstrijden staan en zich voorbeeldig gedragen. Laten we zeggen 99%. Ben je ooit weleens naar een uitwedstrijd geweest?of ben je het geweten van AS? Omdat er nu iemand een kortsluiting heeft en blijkbaar zover over de rooie is (weet jij de achtergrond en wie het is?) , is iedere uit supporter en zelfs degene die niet meteen iedereen op wil hangen opeens een eencellige en moet een ban voor het leven hebben. Volgens mij is dit een forum. Dat is zoiets waar je fatsoenlijk je mening mag uiten en anderen niet behoort uit te schelden. Ik vraag er niet om, maar als we het dan toch over een ban hebben.....
2 -3
ajaxdordtt
Ik kan zijn achtergrond wel raden.
1 -2
BRAMHOUTEN
Opa ik zie je voor het eerst hier en je begint gelijk over een ban. Beetje vreemde reactie. Vanavond maar eens vroeg naar bed en morgen lekker voor de tv ajax kijken
1 -4
ajaxdordtt
Ajax speelt morgen niet.
3 0
31xAjax
Dan moet je zelf wat vaker komen Bram want Opa vertelt regelmatig zinnige dingen....
6 0
Amsterdam Loyals
Opa, ga maar rustig slapen, het is goed zo!
2 -4
Kokakola
Hebben toch al straf gehad? Chelsea uit was zonder Ajax fans.
4 -1
insectenverdelg
Het was dan ook wel een mortierbom als je Deyverson zag rollen.....
0 -1
TontoKarnaggel
Hoe is het in godshemelsnaam mogelijk dat turkse, griekse, poolse en balkanploegen ooit uitpubliek mogen meenemen? Kijk regelmatig wedstrijden daar en daar vliegt werkelijk van alles het veld op, en daar hoef je het publiek dan niet eens voor te provoceren zoals onze shanice vd sande dat zo vol overgave deed. Zijn onze supporters dan echt zo'n beetje de ergste van europa?
6 -1
T.reckveugel
Op VI valt te lezen dat die Deyverson geen enkele schaamte voelt voor zijn gekrioel, dat de schuld bij de gooier ligt en dat voetbal iets moois is dat zo kennelijk beschadigd wordt.
Hahahaha, wat een bloedzuiger, ook buiten het veld een plaat voor zijn kop.
Karma, dit gaat hem ooit hoe dan ook opbreken. Of donderdag of later, ik wacht rustig op zijn afgang, hoe of waar dan ook
3 -1
ram
Ja, lekker boeiend. Laat hem lekker een eikel zijn en kijk in de spiegel. Die debiele Ajax-supporters besmetten Ajax. Die gasten moet je aanpakken.
7 -2
31xAjax
Apart, tot nu toe vrijwel allemaal negatieve reacties richting UEFA. Niemand die eens schrijft dat dit al het zoveelste incident is en daarom logisch dat Ajax op de UEFA radar staat....
10 -2
MarLuuk76
Deze zag ik nou echt niet aankomen.
0 0
Antafca
Mafioso
1 -2
Gecko
Trieste figuren. Ajax onwaardig
8 -1
MisterAFCA
Het is wel weer moraalriddershowtime hier hoor man man man.
3 -13
MPAjax
moraalridders alom aanwezig want je eigen fans een trap nageven is het makkelijkst
0 -2
Hans Kraay Jr.
Hoezo moraalridders?

Zelfs een blinde zag dit van mijlen ver aankomen dat de UEFA hier onderzoek naar gaat doen.

Het is gewoon enorm balen dat de supporters en Ajax weer de dupe worden van een kindje dat zijn frustraties niet onder controle kan houden en als een holbewoner met voorwerpen gaat gooien.

En zo onnodig, je benadeeld de club en de supporters echt enorm door deze domme actie.

Ik snap niet dat je als persoon zo egoïstisch kan zijn.
3 -1
ram
Mag deze gek een ban?
1 -4
Koningtoto
Heb jij een bruin overhemd?
1 -2
Gerard36
De mensen die dit verafschuwen zijn natuurlijk weer de moraalridders, maar deze hersenlose figuren die onze club iedere keer in diskrediet brengen kunnen niet hard genoeg aangepakt worden
6 -1
Simon1
Onderzoekt ze UEFA ook het fluiten van de scheidsrechter en het wangedrag van de spelers van Getafe én het provoceren van de betreffende speler? Spelers mogen namelijk niet het publiek provoceren en volgens mij geldt bij voetbal nog steeds eerste overtreding telt.

Ach wat zeg ik nou toch. Alsof de UEFA het ooit eens goed zou doen...
5 -3
MPAjax
Je moet ze gewoon van repliek dienen en zeggen dat het hun eigen schuld is dat supporters zo uit hun plaat gaan. Laat ze maar naar hunzelf kijken. Ze hebben zelf toegegeven dat het niet klopte dus des te meer reden om onderzoek te laten doen naar matchfixing. Normaal zijn de Ajax supporters helemaal niet zo verhit als de scheidsrechters niet de wedstrijd manipuleren zodat de tegenstander doorgaat.

Ik zie nu zeker wel een complot want zij mogen altijd straffen opleggen. Dit is een UEFA dictatuur.
1 -3
Van Reenen
Uefa start onderzoek naar corrupte scheidsrechters dacht ik te gaan lezen. Helaas heb ik deze kop nog niet boven een artikel van dat corrupte zooitje gelezen.
2 0
Radie125
Hopelijk 1 wedstrijd zonder supporters dan de volgende wedstrijd mochten we doorgaan tegen Inter loten waar geen supporters worden toegelaten wegens Corona. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
1 0
Arek Milik
Wordt volgend seizoen pas gap!
0 0
Van Reenen
Wat is de gein om stoeltjes te slopen in zo'n stationnetje in Spanje. De gein en het nut ontgaan mij en ik kan alleen veronderstellen (Een aanname) dat de oorzaak te maken heeft met drank icm frustratie.
3 0
Santiago
En terecht. Je volwassen gedragen is blijkbaar moeilijk voor sommige 'fans'.
8 -1
AFCAHOOLIGAN
Het is niet alleen een aansteker geweest. Er ging ook een stoel doe richting op
3 -2
Van Reenen
Was waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat die stoel(zitting) zijn kop zou raken in het geval die aansteker die hufter zou missen. Dit is uiteraard niet gebeurd, maar een opwelling van mij om hem dat te gunnen. Van harte.
0 -1
Arek Milik
Onze hooligan weet dat wel hoor ;-)
0 0
AFCAHOOLIGAN
Ik was er toevallig bij vandaar ;-)
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ik weet je moet je onderbuikgevoelens niet de bovenhand laten voeren, maar wat zou ik graag die blonde travestiet graag even onder het gras willen schoppen. Normaal vind ik vuurwerk flauw vooraf maar laat ze maar hele nacht niet slapen.
0 -2
NotForSale
Dat vuurwerk kan ook averechts werken.
0 0
De_Realist
Was te verwachten dit.
0 0
Red Devil
En binnenkort weer lopen janken als er geen uitfans bij een wedstrijd mogen zijn want zo dom is dat hersenloze tuig.
3 -1
Ajax4glory
Ik zag na de goal van Heracles ook van alles die plastic mat opgaan
0 -1
markk
Laat ze het maar lekker uitzoeken, volgens mij was er weinig aan de hand en bestraf die Getafe speler dan ook voor provoceren en tijdrekken.
0 0
driesterren***
Ze moeten Ajax ook maar toneel les gaan geven als straf. Kunnen ze ook wedstrijd stuk maken!
1 0
Jariiii
Laat me toch niet lachen. Moet je zien wat er in met namen Zuid-Europese niet allemaal op het veld wordt gesmeten. En dan nog zonder bloed onder nagels vandaan halend weerzinwekkend geprovoceer van spelers. Wát een ongelooflijk matennaaiende streek van die nepblondine.
0 -4
Dexy
Het gooien van aanstekers en andere voorwerpen is dom en hersenloos. Dat neemt niet weg dat er van mij ook wel eens wat gedaan mag worden aan provocerend juichen. Bestraf dat met een gele prent ofzo.
4 0
Jariiii
OVerdrijf niet zo schromelijk. Een aanstekertje. Nee, dat is niet netjes maar verder hebben we het echt nergens over.
0 -8
Hans Kraay Jr.
Als het maar een aanstekertje is kan je het toch ook gewoon achterwegen laten die te gooien?
4 0
ram
Holy shit... Wat een comment. Echt bizar dat mensen zo denken. Of eigenlijk gewoon totaal niet denken.
5 0
Oeroeboeroe
Heeft niets met overdrijven te maken. Gewoon NIETS gooien. Hoe moeilijk is dat te onthouden???
7 0
Drukwerk1968
Waarom dan toch gooien? Neanderthaler gedrag
8 0
Dexy
Mee eens, die Deyverson ging neer als een B-acteur uit een Holleywoodfilm na dat ene aanstekertje. Toch is het niet slim, Ajax had nog een voorwaardelijke straf openstaan en je weet dat ze bij de UEFA Maffia elke pietluttige gebeurtenis aangrijpen om je te straffen.
2 -3
Soccerskins
Elke wedstrijd wordt er wel iets vanuit de tribune het veld op gegooid, als een tegenstander zo provoceert zoals die hond Dyverson dat deed kan je het natuurlijk verwachten. Zou belachelijk zijn als Ajax hier weer een straf voor krijgt.
4 -7
Arek Milik
Zou terecht zijn, afleren zullen ze! Straks ook nog die verklik app. Heerlijk. Alle rotte appels eruit!
3 -4
Hans Kraay Jr.
Ik sta echt totaal niet achter dit wangedrag.

Maar blij zijn met een fakkin verklik app is echt kenmerkend voor de verloedering van de maatschappij.

Klikken is nog erger dan het wangedrag van de supporters.
1 0
BrandjeXL
Aldus Dhr. Mussert.
1 0
soewares
provoceren is ten alle tijden geel. Los van dat een aansteker gooien heel dom is natuurlijk. In American Foootball heb je zoiets als Unsportsmanlike Conduct. Onsportiviteit, meestal het gejuich na het scoren van een touchdown, wordt bestraft met een tijdstraf of een andere "penalty". Zouden ze in het voetbal ook moeten/kunnen implementeren.
2 -1
afcas
Je mag je shirtje niet uit trekken na een goal voor exact die reden... Te uitbundig juichen. Alleen laten ze andere dingen toe qua juichen die veel uitbundiger zijn en veel meer tijd in beslag nemen... Men hanteert de regels gewoon veel te willekeurig.
2 0
AFCAMM
Ja.. of mensen zouden gewoon geen dingen kunnen gooien. Het ene is onsportief, het andere asociaal.
6 -6
AjaxDaniel
Wat moet het toch een heerlijk baantje zijn om zo'n UEFA bobo te zijn. Voor elk wissewasje lekker een boete uitdelen en weer geld binnen harken.
5 -3
mgtow
Wanneer gaat iemand de uefa onderzoeken en wat van die gecorrumpeerde hotemetoten in een overbevolkte cel flikkeren?
1 -1
Arek Milik
Daar gaan we weer. Uit wedstrijd zonder publiek. Zeg maar dag tegen je AWAY days!
1 -5
Robertloa
Wanneer Ajax hiervoor gestraft wordt, dan wordt het aanstellerige gedrag in het voetbal beloont...
8 -5
Tinus
Allebei bestraffen is beter.
4 -6
Mikee
Wordt weer een wedstrijd zonder publiek, een boete en waarschijnlijk alweer een voorwaardelijke straf erbij. Jammer dit.
2 0
NelsonAFCA
Die geblondeerde travestiet lokte het uit.
11 -7
ram
Als je je laat uitlokken ben je of jonger dan 10 óf je hebt een IQ van onder de 50.
3 -1
BrandjeXL
Of je hebt emotie en bent dus een mens.
0 -2
Hans Kraay Jr.
En je bent een nog sterker mens als je die onder controle kan houden.
3 0
MickS
Deyverson is een gruwelijke klootviool en engnek met zijn aanstelgedrag, maar blijkbaar geslepener en slimmer dan enkele Ajacieden die zich laten provoceren door hem en dus maar dom aanstekers gaan gooien, wetende dat we én nog een voorwaardelijke straf hebben staan én dat de UEFA alles aanpakt wat het kan om een club een boete te kunnen geven.
5 -11
Arek Milik
Calimero
2 -11
RusselWestbrook
Nou en?
6 -8
AFCACBS1900
Nelson heeft gelijk. Provocerend juichen voor het uitvak draagt in elk stadion dezelfde incidenten met zich mee. Al tientallen jaren. Kunnen wel weer braaf lullen dat men zoch moet gedragen, maar misschien is in zo'n situatie voorkomen wel beter dan genezen. Zo'n Diverson moet gewoon lekker het feestje ergens anders vieren.
10 -4
ram
Al laat die gast 90 minuten lang zijn lul aan de 'supporters' zien. Je hebt toch een brein? Je kunt je toch gewoon beheersen en je niet als een mongool laten uitlokken?
5 -2
Arek Milik
Er staat nergens in de regels dat je niet mag juichen voor een uitvak. Voorwerpen gooien op het veld staat duidelijk in de voorwaarden dat dit niet mag als je een kaartje koopt.

Gewoon je verstand erbij houden als dat gebeurd. Mensen zijn tegenwoordig scheef geboren blijkt wel!
6 -8
afcas
Regels beter doornemen voortaan...
1 -5
MickS
Dit.
2 -5