Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Jong is officieel speler van FC Cincinnati

FinnDekker, 20-02-2020 om 16:15, 9571 views, FC Cincinnati |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FC Cincinnati heeft donderdagmiddag de komst van Siem de Jong wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen van de Amerikaanse club. De middenvelder vertrekt zodoende halverwege het seizoen bij Ajax, waar de routinier steeds minder speelminuten kreeg. 

Het contract van de 31-jarige middenvelder liep nog tot de zomer van 2020. Desondanks koos De Jong voor een nieuw avontuur. Het betekent het einde van zijn tweede periode in Amsterdam. In 2017 keerde de rechtspoot terug voor drie seizoenen, waarvan hij uiteindelijk één seizoen werd verhuurd aan Sydney FC. 

De zesvoudig international van het Nederlands elftal speelde eerder tussen 2007 en 2014 in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarna hij werd verkocht aan Newcastle United. Hij won vier keer de landstitel en één keer de KNVB Beker met Ajax.

'Toen FC Cincinnati het plan presenteerde, wist ik dat het een goede uitdaging en ervaring zou worden voor mij. Hopelijk kan ik de club en de spelers helpen om iets moois op te bouwen in de komende jaren', luiden de eerste woorden van De Jong.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Het gaat je goed Siem! Bedankt voor alles.
1 0
OpaVerteld
Lijkt me echt een gezellige boel daar in de kleedkamer....
Succes Siem!
1 0
Asociaal
Ondanks dat hij niet (meer) het gewenste niveau heeft, vind ik het eigenlijk toch wel jammer dat hij per direct weg is. Ik gun hem nog wel een kampioenschap (ondanks dat Ajax 6 punten voorloopt, is het natuurlijk nog lang geen zekerheid), maar het zou mooi geweest zijn dat hij Ajax met een kampioenschap zou verlaten.
0 -1
EricAjax1
Niet meezingen met een liedje met het woordje nigga erin he Siem?
1 0
Chesterson93
Bruh.
1 0
BillSplate
Onnodig veel speelminuten gegeven ten koste van andere talenten. Gelukkig is ie weg. Hij heeft z'n meerwaarde vroeger gehad waar hij als 9,5 met name goed speelde. Op het middenveld met het tempo van destijds had hij zonder Eriksen al bijzonder veel moeite. Bij z'n terugkomst was dat nog erger. Het is 'm gegund en dankzij z'n vertrek worden m'n frustraties kon minder. ;)
1 0
rodnet
Gelukkig geen ergernis meer om absurde invalbeurten. Ik wens Siem veel succes maar hij had natuurlijk nooit teruggehaald mogen worden en al helemaal niet voor 3 jaar. Weggegooid geld.
3 -1
3sterren
Bedankt voor alle mooie herinneringen.
Het ga je goed!!! ...
3 0
Middenweg401
Hij zou wel ballen hebben om die kleedkamer binnen te komen met de woorden "yo wazzup niggas!". Maar ik ben bang dat ze de humor er daar niet van in zullen zien.
13 -1
Chesterson93
Maar wat voor humor is dat?
1 -2
MarcOndertwix
Discutabel. Kan het ergens, heel ergens wel begrijpen wanneer men dat grappig vindt.
0 0
Middenweg401
Zoals als zoveel humor: bedoelt om de absurde werkelijkheid te relativeren.
3 0
Cisco2
Zwarte humor
2 0
MarLuuk76
Nope
0 0
Bertus2002
Mooie transfer voor deze held, maar uiteindelijk echt een nutteloze aankoop gebleken.
0 0
Multi
Dit is gewoon het beste voor beide partijen. Siem het ga je goed.
0 0
Vertonghen
Halleluja.
Jeugd erbij + aankopen.
1 0
Gecko
Nu nog Alvarez en Marin en Magallan
Scheelt salarissen en maakt budget vrij.
Voor echte toppers
0 -8
BrandjeXL
Alvarez is je beste RCv in de selectie.
0 0
Gecko
Kan er geen hout van
1 -4
RusselWestbrook
Per direct ook nog. Poeh, blij mee. Siem is verder een prima kerel hoor, maar heeft bij Ajax niets meer te zoeken.
2 -1
AjaxPassion
Mooi. Nu de andere meuk nog lozen.
2 -3
Babayaka
Mensen denken ook alleen maar aan zich zelf, als je weet wat er met jans is gebeurd daar, zeg je toch bekijk het maar.
1 -1
Dybala
Haha interesseert hem die hele jans nou. Mooie ervaring rijker straks en lekker leventje daar. Als het nou met je beste vriend gebeurd kan je er rekening mee houden maar wat heeft hij met jans?
2 0
Babayaka
Dus als een of andere terrorist jou de knaken geeft dan ga je er ook heen en voor hem spelen, want ach wat boeit het en wat intresseren de slachtoffers je nou.
0 -1
Dybala
Hahaha terrorist vergelijken met jans....
0 0
MarLuuk76
Met Jans heeft hij niks te maken. En ja knaken en het weer zullen top zijn. Maar je komt ook bij een onbetrouwbare club binnen, waar je teammates je zomaar kunnen naaien.
0 0
Tjpknge
Nu moet je hebt niet groter maken dan het is..
1 -1
Tjpknge
Het ga je goed, Siem.
1 0
sexyajaxgirl
Ze krijgen hem voor niks lees ik net. Lol. Van het bedrag dat rederlijkerwijs gevraagd had mogen worden (1 miljoen) zou ik m'n hele leven heerlijk kunnen leven zonder te werken en Ajax zegt gewoon 'het is wel goed zo joh, we hoeven niks'.
0 -3
LeslyDeSa
Sorry Siem maar dit scheelt mij een hoop stress. Het ga je goed!
1 0
ajaxdordtt
Zou er niet meer voor willen spelen, na gedoe met Jans. Maar wens hem het beste.
1 -1
MisterAFCA
Amerika is het land van de grootste moraalridders op aarde. Dat is niet alleen bij die club zo maar overal daar. Dus accepteren of niet naar Amerika gaan zijn de keuzes...
1 -1
stefanwillem
Generaliseren is ook een vak. Hier blèren we ook als er weer een donkere speler wordt gediscrimineerd maar wordt er ook geen donder aan gedaan. En heb je er wel eens aan gedacht dat het pedante arrogante mannetje Jans misschien echt fout zat?
1 -3
FreddyAX
Als het wel toegestaan is om een liedje uit te zenden op radio en uit te geven op CD etc dan mag je aannemen dat de tekst niet in strijd is met de wet nog met de normen.
Ron Jansz zong mee met een liedje en werd daarvoor beschuldigt van discriminatie,dit door een speler die geen ongeschonden reptatie had van betrouwbaarheid.

Hij heeft zelf de stekker eruit getrokken en dat zou ik ook doen;er was geen sprake van discriminatie en dan wil j ook niet in het verdachtenbankje geplaatst worden.

Onvervalste hypocrisie ligt hier aan ten grondslag temeer daar het donkere mensen wel toegestaan is om ditzelfde liedje mee te zingen.

Als je de teksten van een aantal rappers goed beluisterd dan wordt daar regelmatig denigrerend gedaan over vrouwen en worden geweldsdaden bezongen. Geen zuivere koffie.
0 0
Chesterson93
Witte mensen denigreren vrouwen ook. Daar heeft de cultuur niet veel mee te maken, en het muziek is niet de drijfveer voor die teksten. Het gaat om gebeurtenissen en ervaringen.
0 0
ajaxdordtt
Het gaat er meer om dat ze Jans een racist vinden, vanwege iets wat hij heeft gedaan waar voor blanken een andere maat op staat dan voor donkeren. Iets racistischer dan verschillende rechten gebaseerd op kleur is er niet.
2 0
ajaxdordtt
Hypocriete moraalridders*
1 0
MisterAFCA
Precies
0 0
Draufgänger
Benieuwd welk liedje hij gaat zingen bij zijn ontgroening.
7 0
Redrum
Straight Outta Compton
0 0
afcas
Black en yellow
0 0
amthree
Niggas in paris.
0 0
ajaxdordtt
Back to black van Amy Winehouse.
1 0
Dolberg25
Leuke transfer voor hem. Hij moet wel opletten met welke liedjes die zingt ;)
0 0
Santiago
Lijkt me een prachtige stap.

Je kan zeggen wat je wil over Siem, maar hij heeft toch redelijk wat mooie clubs op zijn CV staan
1 0
Djinada
Transfervrij dus...
0 0
mvdk
Ik gun het hem. Heeft in het verleden veel voor ons kunnen betekenen, maar helaas is zijn carrière door van alles en nog wat in het slop geraakt. De derde ster was prachtig!
1 -1