Ajax stapt naar CAS vanwege uitspraak UEFA

BartVeenstra, 20-11-2019 om 11:25, 19508 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax stapt naar het internationale sporttribunaal CAS, zo meldt het via Ajax.nl. De club heeft dit besluit genomen, omdat men het niet eens is met de uitspraken van de UEFA, die er onder meer voor hebben gezorgd dat Ajax geen uitsupporters mocht meenemen naar het duel tussen Chelsea en Ajax.

Ajax tekende voor die wedstrijd al beroep aan tegen 'een pakket van meerdere straffen'. De club schrijft op haar website het volgende: 'Er werd Ajax opgelegd dat er geen uitsupporters mee mochten naar Chelsea, waarmee de voorwaardelijke straf werd omgezet naar een onvoorwaardelijke straf. Daarbovenop kwam wederom een voorwaardelijk straf voor één wedstrijd zonder uitsupporters bij nieuwe wanordelijkheden, met een looptijd van een jaar. Ook kreeg Ajax twee geldboetes.'

Ajax is het niet eens met de uitspraak van de UEFA en de Amsterdamse club heeft nu besloten de zaak voor te laten komen bij het hoogste rechtsorgaan in de sport.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Ik heb deze week beelden gezien van de Spurs supporters in Amsterdam. Voor, tijdens en na de wedstrijd. Ajax supporters waren bij voorbaat niet welkom in Londen. I.p.v. 3000 mochten er slecht 875 in het UITvak, dat was op last van de politie in Londen. UEFA strafte en het werd 0.
Ik neem aan dat politie Amsterdam voortaan ook een handje vol Engelsen in het UIT-vak gaan laten plaats nemen. De reden waarom Ajax werd gestraft is gewoon zoeken naar de bekende stok.
1 0
stefanwillem
Nou dat worden 2 penalties en 3 rode kaarten tegen Lille.
4 0
FSideMaluku
Ze zouden bij de CAS de hele wedstrijd onder de loep moeten nemen en ook die scheidsrechter moeten ze eens goed doorlichten. Die heeft volgens mij een zooitje Roebels onder zijn matras liggen..
0 0
Oliveira
Ik vind het niet meer dan terecht dat Ajax deze stap onderneemt.
1 0
TontoKarnaggel
Yeah!! Go get them, Edje!!!
1 0
Van Reenen
Prima, pak die uefa-maffia maar aan via CAS. uefa met kleine letters vanwege de minachting van die niet capabele bestuurders.
1 0
Dulle10
Als ik het goed begrijp is Ajax gestraft omdat er vechtpartij was bij Spurs-Ajax buiten het stadion.
Zijn de Spurs ook gestraft?
3 0
Spuit11
En Valencia uit ook. Daar treft Valencia natuurlijk ook geen blaam.
3 0
Deepblue
Mooi!
1 0
SemHurkmans
Test
2 0
WZAWZDB14
Als het nederlanders waren buiten het stadion, zonder kaartje, kan het theoretisch toch ook supporters zijn van andere clubs? Bovendien wat kan ajax hier in godsnaam aan doen? Hoogstwaarschijnlijk zijn ze juist al een keer gestraft door ajax met een stadionverbod en staan ze daarom daarbuiten. Dit is daarnaast gewoon een zaak voor de locale politie en niet voor de uefa.
1 0
AFCAPolarBear
Dat vind ik ook! Ajax kan niets doen aan zaken buiten het stadion. Daarnaast moet je ook kijken naar de context hoe die stoeltjes kapot zijn gegaan. Er heerste een uitstekende sfeer in het stadion, geen ruzie of iets. Die stoeltjes zijn kapot gegaan vanwege de slechte kwaliteit en dat mensen op de stoeltjes gingen staan. Normaal zijn die daartegen bestand, maar deze niet. Dat ze vergoed worden, vind ik meer dan terecht, maar een (geld)straf vind ik buiten proporties! Straks gaan ze nog straffen uitdelen omdat de bobo's te lang moesten wachten op hun koffers op Schiphol!
2 0
marcoo
Zal dit invloed hebben op de instructies van de uefa voor de scheidsrechters?
1 0
insectenverdelg
nog meer?
0 0
behangdelul
Zijn de beelden van de 2-4 al boven water? nog steeds nergens beelden of uitleg gezien!
6 -1
AFCAjax
lijntje heb ik zelf getrokken. https://ibb.co/B6W4y5X
0 -3
WZAWZDB14
Ik heb de gebruikte beelden van de var op tv gezien, volgens mij lieten ze het die week daarop zien. Er zijn dus helaas wel beelden waarop het lijkt te kloppen.
Maar de situatie blijft wel krom, want als je in millisecondes gaat werken, op het moment dat de bal de schoen verlaat, kan je ook op beelden komen waarbij het wel buitenspel is.
1 0
GvanderK
Maffia bende
3 0
tonny
stelletje criminelen zijn het bij de uefa en fifa
2 -1
NelsonAFCA
Ajax supporters hebben niks gedaan in het stadion van Valencia. Wat ook wel opvallend is; Ajax supporters waren niet welkom in Londen, net zoals Eintracht Frankfurt en Rode Ster Belgrado tegen Arsenal en Tottenham Hotspur.

Dit hele zaakje stinkt.
6 0
Patrick-19
Ongelofelijk, niemand weet wat er precies gebeurd is maar supporters van andere clubs zijn al bezig met het veroordelen van alles en nog wat.
3 0
Joodhannus73
He, he, eindelijk doen we wat terug. Niet over onze kant laten gaan. Er gebeurde niets ergs in Valencia. De stoeltjes kwamen los bij het juichen. Ouwe meuk was het. Als je erop stond, brak het al bijna. En het vechtpartijtje werd bogonnen door Valencianen die wilde vechten. Net als bij Benfica. Omgekeerde wereld.
2 -3
Ferd
Ga dan niet op die stoeltjes staan. Dat doe je thuis toch ook niet?
2 -1
Antafca
als ze voor je op de stoelen staan moet je wel anders kun je weinig zien hè vriend
1 0
Lazell
Niet dat ik het eens ben met de straffen, maar jouw reactie is de omgekeerde wereld. 'De stoelen waren niet goed genoeg om staand op te juichen'. Ga dan niet staand juichen op (krakkemikkige) stoelen die daar niet voor gemaakt zijn, of is dat echt te veel gevraagd?
2 -2
BrandjeXL
Tip voor jou! Ga een keer naar het stadion.
1 -3
HStorm
In Carre zou je gelijk hebben gehad.
2 -2
Amsterdam Loyals
Ooit bij een wedstrijd geweest?
2 -2
MelleAfca
Tegen Lille eindigen we dus met 8 man.
6 -2
Ferd
Iedereen die nu jankt ‘ze gaan ons harder naaien’ heeft een verkeerde mentaliteit. Dat zijn de figuren die om zich heen gaan slaan als iemand zijn gelijk kracht bijzet. Een beetje het Donald Trump syndroom.

De uefa is een laffe organisatie. Die kiezen makkelijke slachtoffers. Nu staat Ajax eindelijk een keer op en zegt dat het genoeg is. Lafbekken gaan dan altijd door naar een volgens makkelijk slachtoffer. Ajax is geen makkelijk slachtoffer meer.
5 -9
MPAjax
zou je gewoon de wedstrijd tegen chelsea moeten overspelen wegens wedstrijdvervalsing
0 0
AlexIbarra
Off topic:

Blij dat de interlandbreak weer voorbij is, Ajax is redelijk verslavend momenteel.
Benieuwd hoe ik de winterstop ga doorkomen want 1,5 week Oranje vind ik al dodelijk saai.

Een goed blok 4 en we slaan een dodelijk gat voor de titel, groepswinnaar CL kan ook nog.
Dan kunnen we ons zelfs een dip na de winterstop veroorloven.
5 0
Van Reenen
Oranje dodelijk saai, mooier had ik het niet kunnen verwoorden. Ik stelde dat het kijken verloren tijd zou zijn en werd beloond met minnetjes. Tja, vrij land etc. Dus gekeken naar de wedstrijd in Ierland. Bedroevend en inderdaad zonde van mijn tijd. Dus ben ik er voorlopig weer klaar mee. En gisteren ook niet gekeken. Ik verheug mij weer op zaterdagavond en kijk liever naar Jong dan naar Koevrouw c.s.
1 0
Rood Gevaar
als wij tot de winterstop onze voorsprong uitbreiden is Ten Hag verplicht om jongens als Traoré, Gravenbergh, Schuur en Lang meer minuten te geven met het oog op volgend seizoen
0 -2
EricAjax1
Ten Hag is niks verplicht de beste 11 te laten spelen. Het is profvoetbal niet de C2 van de lokale vv
2 -1
EricAjax1
Ten hag is alleen verplicht de beste 11 op te stellen*
1 -1
Hollister
wat een domme redenatie .. pfff
2 -1
Sterretje73
Ach maandje volvreten, sociaal doen en nog 2 weken Xanax en je bent er alweer doorheen maatje...Don’t worry, be happy !
1 0
Vlieske
Dat worden aankomende woensdag dus 3 pingels voor lille en rood voor alvarez.
1 0
Mokumboy
Buiten dat ik het een belachelijke straf vindt van de uefa en Ajax terecht in beroep gaat, vraag ik mij af waarom Ajax niet ook in beroep gaat tegen de boete voor het onsportieve!? gedrag van de spelers bij Valencia. Iets dat aantoont hoe achtelijk de uefa eigenlijk is
2 0
SpursAjax
Topp alles voor de fans! Alleen denk ik dat de Uefa ajax nu alleen maar meer en meer zal willen naaien. Ze proberen het nu al overduidelijk tegen ajax... UEFA MAFFIA
0 0