Biermerk Budweiser gaat Ajax sponsoren

BartVeenstra, 24-07-2019 om 07:10, 44186 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Amerikaanse biermerk Budweiser gaat Ajax de komende jaren sponsoren voor een bedrag van ruim twaalf miljoen euro, zo schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De krant schrijft dat het grootste biermerk ter wereld de Nederlandse topclub én de sensatie van het afgelopen Champions League-seizoen wil inzetten als poort naar Europa.

Ajax ontvangt van haar nieuwe partner tot medio 2025 in totaal ruim twaalf miljoen euro. Dat bedrag betalen de meeste hoofdsponsors in de Eredivisie niet eens. In Nederland is Budweiser bekend onder de naam Bud. Pikant detail is dat Heineken de biersponsor is in de Johan Cruijff ArenA. 'Daardoor wordt op de omgangen én in een aantal skyboxen Heineken geschonken, terwijl nu in een ander deel van de skyboxen, de hospitality-zalen, de bestuurskamer én de tunnelclub – net als op sportpark De Toekomst – Bud vloeit. Het Amerikaanse merk is daarnaast digitaal op alle platformen van Ajax te zien en op de reclameborden in de ArenA', schrijft de krant.

Ajax is de eerste sportclub in Europa die gesponsord wordt door Budweiser. Volgens Nicolas Bartholomeeusen, de algemeen directeur van Bierbrouwerij Ab InBev Nederland - de merkeigenaar van Bud - is dat geen toeval. 'Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativiteit. Het gaat daarbij om het verwezenlijken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarden van Bud.'

'Ajax en Bud hebben veel overeenkomstige waarden'

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, laat via Ajax.nl weten blij te zijn met het sponsorcontract. Hij refereert hierbij ook naar de langlopende samenwerking tussen Ajax en Bierbrouwerij AB InBev. 'Tijdens de gesprekken met AB InBev kwamen we al snel tot de conclusie dat Ajax en Bud veel overeenkomstige waarden hebben. Dat een gerenommeerd merk als Bud zich langdurig aan ons verbindt, biedt veel nieuwe kansen. Nadat we eerder al de samenwerking met adidas en Ziggo langdurig hebben verlengd, is ook dit verbeterde contract een bevestiging dat we geloven in duurzame partnerships.'

Budweiser is sinds dinsdag ook het officiële biermerk van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PatriciaHernandez79
Тоp гоndbогstige кuiкens аllееn op dеzе sitе!
Volg de linк еn je zult er gееn spijt vаn kгijgen!

www.Sexia.club
0 0
Alexander40
Zo belangrijk is Ajax:


Frank van den Wall Bake
@FrankvdWallBake
·
9 u
Best wel opvallend : #Bud (#Budweiser bier) opent de aanval op Europa via onder andere voetbalsponsoring. In Engeland en Spanje deals met #PremierLeague en #LaLiga maar bij ons met
@AFCAjax
en dus niet met
@eredivisie
6 0
Redrum
Haha ja, eredivisie zegt ze geen reet in Amerika, maar Ajax kennen ze wel. In de Premier League en La Liga zijn er meerdere grote clubs, in Nederland is er maar één club die wereldwijd beroemd is.
8 0
cantharel
Vind het wel mooi hoor dat als je iets zegt over onze club wat niet iedereen aanstaat maar wel waar is iedereen klaar staat met minnen.Ik ben een rasechte Ajacied maar kan ook iets niet goed vinden maar zeg het niet want niet iedereen kan relativeren en de waarheid onder ogen zien.
0 -2
Redrum
Bedoel je de minnetjes bij je post over Magallan en Promes? Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom je daar minnetjes voor kreeg, want dat is echt weggegooid geld ja. Ajax doet heel veel goed, maar bepaalde transfers zijn echt ongekend dramatisch. Omdat je zoveel geld hebt hoef je het nog niet door de plee te spoelen. Pierie en Scherpen reken ik ook tot die categorie trouwens. Totale geldverspilling. Promes wil ik overigens nog niet afschrijven, die gaat het echt nog wel laten zien.
1 -3
AFCAsphere
Magallan zou ik nog enigszins begrijpen, maar jullie durven Promes na 3 oefenwedstrijden al te bestempelen als miskoop? Dat zegt dan meer over het feit dat jullie geen geduld kunnen opbrengen, dan dat het iets zegt over Quincy zelf. Er lopen hier een paar overspannen mensen rond die helemaal niet goed worden van de hitte, waardoor ze dus rare uitspraken gaan doen na 3 simpele oefenpotjes. Als men daar al conclusies uit gaat trekken...

Ach ja, het zal wel door de zomer komen, dan zijn er veel mensen vrij en dan vervelen ze zich, dus dan gaan mensen zich afgeven op bepaalde dingen. For whatever reason.
3 0
cantharel
Ik heb Promes niet afgeschreven maar zeg alleen tot nu toe teleurstellend is en HOOP dat het goedkomt. Goed lezen man en anders 2 keer en dan conclusies trekken .
0 0
AFCAsphere
Ik reageer toch niet direct op jou? Ik reageer op Redrum. Hij zei dat Magallan en Promes weggegooid geld zouden zijn. En zo zijn er nog wel meer mensen die nu al voorbarig conclusies trekken uit een aantal oefenpartijtjes.

Het is niet zo dat ik de wijsneus uit wil hangen, maar wellicht is het voor jou ook beter om eerst even goed te kijken wie op wat reageert. No hard feelings verder.
0 0
cantharel
Akkoord, maar denk jij dat Magallan er gaat komen bij Ajax ?
0 0
AFCAsphere
Poeh... dat is lastig oordelen. Van wat we tot nu toe hebben gezien lijkt het er niet op dat hij past bij de speelwijze die Ajax hanteert. Hij oogt heel onwennig aan de bal, iets wat niet hoort bij een centrale verdediger van Ajax, die moet het middenveld in kunnen dribbelen.

Ik ben wel een optimistisch persoon en ik wil spelers de tijd geven, zoals we ook met Neres hebben gedaan. Dus ik wil het de komende maanden eerst aanzien, maar als er na dit seizoen geen verbetering in zit, dan moet je er toch aan gaan denken om hem te verkopen, zoals met Kristensen ook is gedaan. We zullen het zien!
0 0
Joodhannus73
Die Amerikanen snappen de waarde van Ajax tenminste. Ik blijf het roepen; we zijn een slapende leeuw. Nu nog zelf geloven dat we een leeuw zijn en wakker worden. Te beginnen met onze spelers voor de hoofdprijs verkopen. En durf eens te investeren in kwaliteit. We hebben 400 miljoen plus op de bankrekening. Koop gewoon eens twee spelers van 50 miljoen en vier van 25 miljoen. Dan heb je er zes toppers bij en doe je gewoon mee in de top van Europa. Speel je CL en hark je zo weer 50-100 miljoen bij elkaar. En dan nog heb je 250 miljoen op de bank staan. Daar kan je makkelijk alle salarissen van betalen en verkopen kan altijd nog. Wat is het probleem? Blijf de RvC en de directie te behoudend vinden. En kwalitatief ook te beperkt. Durf eens te investeren. Doen die Amerikanen ook. Schud dat Calvinisme en Calimero gedrag eens van je af...
0 -12
DonAdam
Noch de boekhouding van een N.V. noch de boekhouding van een professionele voetbalclub werkt zoals jij je portemonnee klaarblijkelijk beheert, waardoor je post luchtfietserij oftewel kroegpraat is.

Als het zo makkelijk was als jij dacht, dan zou jij vennoot zijn geweest bij een accountancy bureau en woonde je in een villa aan het Vondelpark.
4 0
Cupmetgroteoren
Jij vergokt je maandsalaris zeker ook in casino's? Wat een complete idiotie. Je snapt er helemaal niks van. Overmars heeft hemel en aarde bewogen om spelers als Ziyech, neres en tadic te behouden. Dat betekent bijvoorbeeld een percentage van toekomstige transfers voor spelers en extra bonussen wanneer ze ver in de CL komen. Dus een deel van die transferinkomsten wordt in hogere salarissen gestoken. Waarschijnlijk wordt de omzet zonder transfers van komend seizoen daarmee zelfs iets overschreden. Je moet altijd binnen je begroting proberen te werken. En je kan wel 50 miljoen gaan uitgeven, maar dat wordt betaald aan spelers die doorgaans salarissen van tussen de 6 en 10 miljoen verdienen. Die willen niet naar Ajax komen tegen lagere salarissen.
7 0
EersteAanname
Haha, wat een onrealistische beschouwing. Ik waardeer je enthousiasme, maar noem mij eens een speler van 50 miljoen die bij Ajax wil komen voetballen en wiens salaris je kan betalen. Komt nog bij dat een speler ongeacht zijn transferwaarde altijd kan tegenvallen en dan ben je bij een paar tegenvallers wel erg snel door de buffer heen die we in de afgelopen jaren zorgvuldig hebben opgebouwd.
7 0
Spuit11
Goed plan! Dat doet Arsenal ook toch? Die doen ook mee om de prijzen.... o nee wacht, een zak geld scoort geen doelpunt.
5 0
Jornnn
Lijkt me geen goed plan.
0 0
DerOpenDerOver
Fuck die 12 miljoen.
Is kut bier.
1 -5
Klasseman
Ben een liefhebber van zowel bier als een lekkere kut. Wat mij betreft top dus
10 -2
grannig mokum1
HAHAHAHAHAHAH... LEKKER MAN
3 0
Ozymandias
Staat onder het artikel "Van Delden: 'Beeld van mij ontstaan dat niet klopt'" bij jullie ook "[h]et is niet toegestaan te reageren op dit artikel"?
1 0
Spuit11
Stukkie gelezen.

Wat het beeld in mij naar boven komt is, meneer van Delden heeft zijn visie mogen vertellen aan de heren van AS. Best. Maar dan dat zogenaamde communicatie van AS naar Ajax is in mijn ogen te gortig. We zijn een fansite, geen juristen loket.

Als Ajax je niet wilt spreken, heb je het zelf wel iets meer te bont gemaakt dan wat de heer van Delden hier neer weet te zetten. AS tikt het allemaal klakkeloos neer.

En als kers op de taart, ze posten het wel, je mag overal op posten, maar niet daarop. Schandelijk. Haal dan je journalistieke dwaling er ook af, AS.
5 0
Bky
Lul van een vent die kerel.
2 0
Jwduijm
ja
2 0
JanTa
Dat Amerikaanse bier is net uilenzeik maar die extra dollars zijn natuurlijk welkom.
1 -1
Klasseman
Heb jij wel eens uilenzeik op dan?
1 -1
Bramzel
Off topic: ik zag net een filmpje waarin van Bommel een vraag stelde of de datum van de Johan Cruijff Schaal wel goed gepland is. Zijn ze daar nou weer aan het zeuren, want nu worden ook gewoon de wedstrijden voor hun verplaatst hoor (de Johan Cruijff Schaal zou namelijk eigenlijk op zondag gespeeld worden).
1 0
mickey2602
Ik zag wel een stukje op Facebook van een of andere site die had Valentijn Driessen geciteerd. PSV zou de wedstrijd om de JC schaal maar boycotten want de voorronde CL was veel belangrijker en levert ook nog eens de nodige miljoenen op. Nu was de kans groot dat PSV met een B elftal zou komen...
Ik dacht direct,wat als Ajax in deze situatie had gezeten,wat was er dan gebeurd?
Waarschijnlijk hetzelfde als er nu is gebeurd,de wedstrijd 1 dag vervroegen en verder niks want als je een topclub wil zijn dan moet dat maar kunnen,3 wedstrijden in 8 dagen.
PSV wil dus geen topclub zijn,concludeer ik hieruit;-)
0 0
mgtow
Als die zeikers nou eens zouden presteren in Europa hoeven ze niet zo vroeg in het seizoen te spelen...
2 0
Mikes
Toch wel bijzonder dat BUD in andere landen de competitie gaat sponsoren en in NL puur voor Ajax kiest. Zij zien dus veel meer waarde in Ajax dan in de Eredivisie. Logisch, maar wel bijzonder.
3 0
Cupmetgroteoren
Wat een domme uitspraken van Aegon toentertijd en wat een slecht perspectief op de toekomst. 'Shirtsponsoring is eindig'. Niet met de explosie van social media, want nu wordt alles razendsnel gedeeld op internet. Daar waar je vroeger als shirtsponsor bijna alleen exposure had in Nederland is die exposure nu wereldwijd. Ik hoop dan ook dat Ajax een internationaal topmerk aantrekt. Met alle respect voor Ziggo, maar is nu veel te klein geworden voor Ajax.

Aegon is sinds drieënhalf jaar de shirtsponsor van Ajax. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, dat klanten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aanbiedt, verschijnt prominent op het shirt van de Amsterdamse club, maar is niet geheel gelukkig met de samenwerking. Jan Driessen, directeur communicatie bij het bedrijf, zegt dat Aegon zich iets heel anders had voorgesteld toen de samenwerking werd aangegaan.


"Toen we Ajax hebben omarmd waren de vooruitzichten zo anders. We dachten dat we zo groot zouden worden en de wereld zouden veroveren. Dat doen we hier en daar ook, maar het tempo is heel anders geworden. Nu zouden we dat niet meer gedaan hebben", merkt Driessen op. Het 'gedoe' rond Johan Cruijff, die een fluwelen revolutie in gang zette bij de club, heeft volgens de directeur eveneens meegewerkt. "Kijk, je koopt positieve exposure. En dan zijn dit horror-scenarios. En het past niet bij de andere uitingen die je hebt. Dat schuurt."

In Adformatie legt Driessen vrijdag uit dat Aegon tien miljoen euro per jaar vast en twee miljoen variabel in Ajax stopt. "En dan moet je het ook nog activeren. Dat zijn behoorlijke bedragen die je er in stopt. En dan moet het ook iets opleveren. Ik ben het eens dat pure shirtsponsoring wrijft. Je kunt nog wel een opslag aan je klanten vragen om de wereld te verbeteren, maar om alleen maar Ajax te sponsoren…daar komt wrijving op te staan. Dat is eindig, denk ik."
0 0
AFCAsphere
Ik ben benieuwd welk internationaal top bedrijf/merk klaar staat om Ajax te sponsoren. Lyon heeft Hyundai, Benfica heeft Fly Emirates en AS Roma heeft Qatar Airways. Wat zou er mogelijk zijn bij Ajax? Mazda? Samsung?
0 0
Cupmetgroteoren
In principe profiteert het hele Nederlandse voetbal van het succes van Ajax. Niet voor niets hebben Amerikanen nu interesse in Feyenoord. Als investeerder zou ik het wel weten: booming economie in Nederland, infrastructuur is fantastisch, hele goede stadions, voetbalhistorie, drie clubs met toch enige naam, veel grote voetballers in Nederland voortgebracht, Ajax en Oranje staan bekend om aanvallend voetbal en de Nederlandse competitie heeft nog enige authenticiteit vergeleken met de poenerige premier League. Nederland is bovendien een businessland en kent gunstige fiscale regels voor grote bedrijven. Het zou me niet eens verbazen, gezien de premier League verzadigd is qua eigenaren, dat sponsoren en investeerders nu massaal op Nederland en met name Ajax duiken. Iedere grote investeerder wil tegenwoorddig een voetbalspeeltje. De boel gaat wel sterk veranderen de komende jaren. Allerlei internationale partijen gaan de Nederlandse voetbalmarkt betreden.
3 0
MrPink
Ze konden kiezen, Ajax sponsoren of Feyenoord kopen voor hetzelfde bedrag, hahaha.
4 0
Bramzel
Ook maar snel een contract sluiten met Corona en Desperados. Zo werkt dat toch als je een Mexicaanse speler hebt gecontracteerd?
0 0
Cupmetgroteoren
Is een koopje voor Budweiser. Ajax is op social media booming, allemaal views. Er komen tegenwoordig mensen van heinde en ver om Ajax te bezichtigen. Gaat superveel opleveren voor zo'n bedrijf.
0 0
ajaxrulesz
we moeten nu niet doen alsof ajax sinds enige jaren pas bekend is in het buitenland natuurlijk. de naam ajax is bekend over bijna de hele wereld, het recente succes europees is alleen dat de naam ajax nog maar eens de wereld over gaat. Maar ajax is eigenloijk al lang heel erg lang bekend van amerika tot indonesie aan toe.
2 0
Cupmetgroteoren
Is bekend maar de focus is de laatste jaren nog meer op de grote clubs gaan liggen uit de grote landen. Met de halve finale CL en in iets mindere mate de finale CL heeft Ajax zich weer in de picture gevoetbald. Daarnaast zijn er een aantal artikelen verschenen in de NY Times de laatste drie jaar. Dat wordt door miljoenen mensen gelezen. Het gaat er tegenwoordig gewoon om om in de picture te blijven. Celtic heeft ook een relatief mooie historie, maar is niet in de picture. Anderlecht ook niet.
0 0
Bramzel
Ja inderdaad! 12 miljoen is natuurlijk een mooi bedrag, maar had je niet eigenlijk 12 miljoen per jaar eruit kunnen halen (of lees ik dat nou verkeerd en is dat met deze deal (volgens mij niet)).
0 0
cantharel
Gelukkig weer iets terug van de 8 mln van Magalan, want dat is weggegooid geld.Jammer voor hem maar net als zovelen denk ik de grootste miskoop van de laatste tijd.Hopelijk kan er net als Kristensen nog iets van eigen geld voor gemaakt worden maar dat betwijfel ik.Ik hoop ook dat Promes zijn geld kan waar maken, tot nu toe nog niet.
1 -6
AFCAMM
Ik zou beginnen met een ‘Och heden’ en ook nog een ‘ach en wee’ en ‘kommer en kwel’ aan je verhaal toevoegen.
5 0
AlexIbarra
Bud is echt een suf biertje dat in NL nooit groot zal worden denk ik.

Maar als ze dan toch een poging willen doen om zichzelf op de kaart te zetten, geef dan die miljoenen maar aan ons. :D
0 0
RJB1979
Oeps:
https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/binnen-tien-minuten-eigen-doelpunt-de-ligt-bij-basisdebuut-juventus~aa5326de/
0 0
Redrum
Ik hoor net dat Feyenoord gesponsord gaat worden door Schültenbrau. Doen ze toch knap.
4 0
AFCAsphere
Budweiser het grootste merk ter wereld? Ik drink het zelf niet, maar ik dacht dat Heineken was, aangezien ik die werkelijk overal ter wereld als sponsor zie.
0 0
AFCAMM
Ze hebben natuurlijk de Amerikaanse markt (veel Bud Lights in stadions en zo ook, denk ik?) maar met Budvar, en ongetwijfeld andere bieren, verkopen ze ook in delen van Europa wel genoeg. Kun je in Duitsland ook in 3 liter blikken kopen, bij grote tankstations. Elders zal Budweiser wel weer andere bieren hebben.
0 0
AFCAsphere
Ah oké, op die manier. Ach ja, op zich maakt het mij niet uit, ik drink beiden niet, al lees ik hieronder dat de originele Tsjechische Budvar wel goed te drinken is. Misschien die maar een keertje proberen.
0 0
JariHeijden
Budweiser is als biermerk het meest verkochte ter wereld en Heineken staat op twee. Bud is idd een heel slap biertje. Nog slechter dan Heineken. De originele Tsjechische Budweiser Budvar is wel een aanrader. Ook licht, maar wel een volle smaak. Goed te pruimen!!
2 0
AFCAsphere
Ja, al vanaf het moment dat ik Heineken kreeg voorgeschoteld, in mijn tienerjaren, vond ik het al niks. Toen vroeg ik me oprecht af wat mensen zo lekker vonden aan bier. Na wat andere merken te hebben gedronken vind ik het wel lekker om zo nu en dan te drinken tijdens een sportevenement.

Ik ga in ieder geval eens kijken naar die Budvar ;-)
0 0
AFCAMM
Ik houd zelf niet van bier. Althans, niet van pils. Budvar was zeker niet het ergste dat ik gedronken heb. Volgens mij een prima biertje als je een bierdrinker bent. Zou alleen niet voor zo’n blik van drie liter gaan, hehe.
0 0
AFCAsphere
Ik ben ook geen groot liefhebber van bier, maar zo nu en dan als Ajax speelt of tijdens een andere sport is het wel te doen. Budvar zal binnenkort in ieder geval een keertje getest worden.
0 0
Ronaldinho020
Niet zo bud hurt mensen
0 0
Terugnaardemeer
Een competitie klopt niet als een hoofdsponsor van een club minder betaalt dan de zoveelste subsponsor van de andere club,

Daarmee bedoel ik niet dat het oneerlijk is vanuit Ajax. Maar dat het beter is als Ajax een (Europese) competitie boven de Eredivisie kan vinden met meer gelijke tegenstanders.
1 0
Matzet
Menno Geelen is echt een kundige commercieel directeur! Die man weet het ene na het andere succes te boeken. Hij verdient echt alle credits!
5 0
Terugnaardemeer
Hier telt eerder het product (Ajax) dan de man met de functie. Vooral goed dat Menno het niet fout doet.
2 -5
Matzet
Omdat Ajax het goed doet denk jij dat bedrijven voor niks geld komen brengen zonder dat daar iets tegenover staat?
Dat het UWV geld overmaakt naar jou zonder dat jij iets uitspookt wil niet zeggen dat iedereen die z’n handje ophoudt geld krijgt. Welkom in de echte wereld Menno moet daar echt voor aan de bak en hij doet het goed. Daar mogen best complimenten voor worden gegeven.
0 0
Terugnaardemeer
Wow, dan ben je echt zielig als je zo moet reageren op mijn reactie.

Menno doet gewoon zijn werk. De huidige prestaties van Ajax helpen hem daarbij enorm. Wie dat niet kan of wil zien is niet serieus te nemen. En natuurlijk is hij kundig genoeg om die functie uit te voeren.
0 0
Leo252
Mooi, daar proosten we op !
0 0
Tjpknge
ten Hag hier: Dit wordt de opstelling voor het seizoen 2019/20.
Neres Tadic Ziyech
Blind Schone Vd Beek
Tagliafico Martinez Alvarez Mazraoui
Onana
0 -2
pizzapunt
Bedankt, kale!
1 0
pizzapunt
Dit is precies wat Ajax nodig heeft, structurele inkomstenverhoging. Klasse! En dat bier smaakt altijd goed als je weet dat we er toppers langer mee kunnen binden.
0 0
Red Devil
Net als dat Jupiler is dat Budweiser ook bagger.
Je wil een topclub zijn ga dan in zee met een topbier zoals Hertog Jan maar die hebben waarschijnlijk de muntjes niet om Ajax sponsor te zijn.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
https://www.nu.nl/275012/video/de-ligt-zingt-three-little-birds-bij-juventus-ontgroening.html?jwsource=cl
0 0
DerOpenDerOver
NEEEEEE !
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Top deal. Ontzettend veel geld voor deze deal en het mooie is dat in het stadion gewoon nog het Amsterdamse Heienken geschonken wordt (zoals het hoort bij een Amsterdamse club). Dit is nou een mooi voorbeeld van hoe je commercie goed combineert met het behouden van je eigen waarden (een Amsterdamse voetbalclub).
2 0
Cupmetgroteoren
'ontzettend veel geld' is overdreven. Ajax ontvangt structureel te weinig sponsorgeld omdat in eerdere sponsordeals de enorm toegenomen views op social media niet zijn opgenomen.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
2 miljoen per jaar een goede deal en veel geld. En je weet nooit hoe een seizoen loopt. Als we uitgeschakeld waren geweest door Real hadden we die social media vieuws nooit gehad.
0 0
PowNed
Ha, bierrrrr.....
0 0
bever89
Heerlijk haha!
0 0
soewares
Van alle Amerikaanse bieren is dit nog het meest te zuipen. Zolang het geen Coors of dergelijke is
1 0
Multi
Bell’s Two Hearted Ale dat is prima bier, een van de weinig daar.
0 0
GvanderK
Als je iets vies vind, wil dat niet zeggen dat het per se slecht is. Smaken verschillen.
3 -3
Aeter
Ga jij lekker aan de bud light dan ;) Gaan wij echt bier drinken
2 -1
Multi
Amerikaans bier is geen bier, dat is water met een smaakje. Maar in ieder geval een mooie deal, blijf het wel apart vinden dat Heineken dit niet heeft gedaan.

Maar wel prettig dat Ajax flink bezig is met de Amerikaanse markt, zowel op financieel als sportief gebied.
1 -1
Ferd
Agh ja, Belgen en Duitsers zeggen dat over Heineken.
0 0
AFCAsphere
Omdat het ook enigszins klopt. Maar Brand en Hertog Jan, ook Nederlandse biermerken, zijn naar mijn mening prima te drinken.
0 0
RusselWestbrook
Hertog Jan is eigendom van... Budweiser. Jupiler en Corona ook.
0 0
AFCAsphere
Wat maakt dat uit dan? Hertog Jan hanteert een ander recept dan Budweiser of Jupiler. Verschil in smaak is naar mijn mening duidelijk te merken.
2 0
Joel_en_Ajax
“AmErIkAanS bIeR iS gEeN bIeR, dAT iS wATeR mEt eEn SmaAkJe.”

Ik vind deze opmerking niet zo origineel meer. Tevens is Bud een hartstikke goed merk. De rest van je comment ben ik het trouwens wel mee eens.
1 -2
Multi
Origineel misschien niet nee, maar ik heb één jaar in Amerika gestudeerd en het is wel te drinken, maar voor echt bier kan je beter in Europa blijven.
1 0
InOost
Maar even serieus, commercieel Amerikaans bier is zwakke troep. Net als ons commercieel bier trouwens.
Amerikanen kunnen trouwens best erg goed IPA's en andere stijlen brouwen die wel te drinken zijn.
1 -1
ajaxrulesz
anchor is voor mij het amerikaanse biermerk de rest moet je laten liggen, net water.
0 -1
InOost
Gast, Amerika heeft misschien wel de beste craft bier brouwerijen ter wereld.
1 -1
jaribombari
Want jij hebt alle biertjes van die duizenden Amerikaanse brouwers geproefd? Knap hoor!
3 0
3sterren
Ajax is puur entertainment voor liefhebbers. Volgende ’biergigant’ die staat te trappelen om Ajax te sponsoren is Corona, met dank aan Alvarez ; ) ...
3 0
Radie125
Gaat het supporters home ook over op dit merk? Supportershome is van Ajax en niet van de Arena.
0 0
Mocrodammerr
misschien een goede deal maar als Ajax moet je deze deal eerder met heineken realiseren ipv buitenlands biermerk.
0 -2
Mokum1012
Budweiser is de naam pilsner onwaardig.
2 -2
ajaxrulesz
Bitburger, krombacher en veltins is the shit.
0 0
Cupmetgroteoren
De Verenigde Staten beginnen steeds meer interesse te krijgen in de Nederlandse voetbalmarkt zo te zien. Op Social media en YouTube is Ajax vorig jaar natuurlijk booming geweest. Daarnaast heeft Ajax een media afdeling in de VS en een samenwerking met de New York Times, waarbij zo nu en dan artikelen verschijnen. Dat is allemaal reclame natuurlijk.
5 0
Patje2011AJAX
Als je bier op is drink je Budweiser. Maar mooie deal voor Ajax!
2 -1
TontoKarnaggel
Goed nieuws, daar ga ik er vandaag èèntje op nemen.
5 0
johnantoni
Een koude. Jezus, wat is het warm.
0 0
GvanderK
En dan is het nog maar ochtend. Straks gaan er wel wat koude Budweisers en Corona's in :)
0 -2
Danos
Ik ben benieuwd wanneer Ajax met zijn jaarcijfers komt, ben benieuwd of we uit het jaarverslag meer info kunnen halen bijv hoeveel ziggo extra gaat bijdragen.
2 0
Champy
Dit komt altijd uit rond de laatste week van sept - begin oktober.
We zien niet hoeveel elke sponsor bijdraagt tot het geheel.
0 0
noppenkoning
Financieel Dagblad zegt dat het om minder dan 10 miljoen gaat.
0 0
Terugnaardemeer
Bij het financieel dagblad doen ze alles ex btw ;-)
0 0
ajaxrulesz
logische keuze van budweiser, je gaat natuurljk geen miljoenen sponsorgeld uitkeren om bij een regioclubje als psv op de boarding te komen, dan kies je natuurlijk voor ajax en de stad amsterdam om je bekendheid in europa te vergroten, slimme logische keuze van budweiser!. en weer meer inkomsten uit commerciele activiteiten voor ajax, de commerciele tak van ajax blijft overuren draaien. Mexico is next, daar wordt psv ook binnen afzienbare tijd van de markt verstootten door ajax. Die mexicanen zien ook wel in dat je in de stad amsterdam moet zijn bij het wereldwijde ajax moet voetballen en dat regioclubje uit eindhoven links moet laten liggen als je europees/wereldwijd naam wil maken!.
2 0
Terugnaardemeer
Voor een omgeving als Eindhoven doen ze het daar nog niet zo heel beroerd. Meer opvallend is hoe slecht Feyenoord Rotterdam weet te benutten.
0 -2
trodat4030
Rotterdam is niveau Schultenbrau halve liters.
1 0
RedFeather
Lekker bezig hoor met de VS en Mexico
0 0
tonbelo
goeie deal, lekker bier.
1 -2
RusselWestbrook
Goeie deal, waardeloos bier.
7 -1
Aeter
Idd piswater. Al is de Tsjechische budvar weer wel prima te drinken.
2 0
RuffRhythim
Sterker nog....Budvar is het origineel wat door de yanks gejat is en dat heet dus nu Budweiser.

Budvar is inderdaad lekker. Budweiser is laf lauw slootwater.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
bierliefhebbers drinken geen slootwater.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
roken wordt overal verbannen, maar alcohol word toegestaan in de sport, ik blijf het gek vinden.
2 -9
Noxin
Als jij een biertje drinkt heb ik daar als het goed is geen last van als ik naast je zit. Roken daarentegen...
6 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ben je ervan bewust dat alcohol hard drugs is?
ik heb ook recht van spreken als kind van een vader die zich dood heeft gezopen.

maar vind het gewoon hypocriet en ongepast in de sport.maar dat mag je zeker niet zeggen hier in de bier cultuur.
3 -4
Ajax-4-ever
Als je je bier in de monden gooit van iedereen die naast je staat in een straal van 10 meter dan zou dat zeker gek zijn. Drink je het gewoon zelf op, dan is dat geen enkel probleem. Zie je het verschil?
1 0
Ferd
Als je na 10 sigaretjes in de auto stapt kan je nog gewoon rijden. Na 10 bier is dat anders. Zie je het verschil?
1 0
RedFeather
Dit is een interessant punt
Alcohol is natuurlijk evengoed funest
2 -1
Terugnaardemeer
Enig verschil, roken heeft blijkbaar gevolgen voor de mensen naast de roker. Alcohol op zich niet.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
alcohol gaan hele gezinnen van kapot, wat is het verschil. daarnaast worden er spullen van andere gesloopt, of mensen lastig gevallen.
ik zie geen verschil.

ben met je eens dat roken verbannen moet worden, en men er rekening moet houden met andere eromheen, maar rokers passen zich tenminste aan dat zie je in onze samenleving.
2 -2
Ajax-4-ever
Bier koppelen aan mensen lastig vallen en dingen slopen is niet helemaal eerlijk natuurlijk he.. Als ik één of twee biertjes drink tijdens een wedstrijd heb jij daar totaal geen last van.
0 0
MisterAFCA
De media-afdeling heeft weer een lekker filmpje gemaakt om deze deal op de kaart te zetten. Die zijn echt wereldtop aan t worden. Vraag me af wanneer wereldtop zich gaat melden voor deze gasten :-)
1 0
marcoo
Goed voor het geld en om de naamsbekendheid in Amerika te vergroten (tenminste neem aan dat ze dat hiermee ook willen doen). Maar vind het geen lekker bier. Had dan liever Heineken gehad zoals velen hier al zeggen
0 0
Cupmetgroteoren
Alsof bier lekker is. Waardeloos spul.
2 -1
Arie Vink
Heineken wordt gewoon geschonken in de Arena. Alleen als je in de verkeerde skybox zit, dan krijg je Bud.
0 0
Vertonghen
En hoe zit dit met het home dan?
Hadden zij toevallig Jupiler of kwam dit door het sponserschap met Ajax?
En zo ja schakelen hun dan om naar bud?
0 0
FrankBeton
Burpppppp ....
1 0
GvanderK
Goede deal. Zorgt ook weer voor verdere naamsbekendheid in de VS. Ajax is goed bezig.
1 0
ÁlvaroRecoba
Goed voor een halve Sander Berge. Met de verkoop van Labyad, De Wit, Ekkelenkamp, Van Leer, Veltman en Siem de Jong haal je de andere helft binnen -- en blijft er e.e.a. over, maar opschoning voor de grootste talenten is ook wat waard.
Het eerste elftal van vorig jaar valt niet te verbeteren, maar wàt een selectie staat er dan...
0 -2
A'dam Oud-West
Sander Berge? Wat moeten we daar nu mee? Die gaat het niveau van ons elftal niet opkrikken.
0 -1
Toon meer reacties