Biermerk Budweiser gaat Ajax sponsoren

door Bart Veenstra 161

Biermerk Budweiser gaat Ajax sponsoren

door Bart Veenstra 161

Laatst geüpdatet

Het Amerikaanse biermerk Budweiser gaat Ajax de komende jaren sponsoren voor een bedrag van ruim twaalf miljoen euro, zo schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De krant schrijft dat het grootste biermerk ter wereld de Nederlandse topclub én de sensatie van het afgelopen Champions League-seizoen wil inzetten als poort naar Europa.

Ajax ontvangt van haar nieuwe partner tot medio 2025 in totaal ruim twaalf miljoen euro. Dat bedrag betalen de meeste hoofdsponsors in de Eredivisie niet eens. In Nederland is Budweiser bekend onder de naam Bud. Pikant detail is dat Heineken de biersponsor is in de Johan Cruijff ArenA. 'Daardoor wordt op de omgangen én in een aantal skyboxen Heineken geschonken, terwijl nu in een ander deel van de skyboxen, de hospitality-zalen, de bestuurskamer én de tunnelclub – net als op sportpark De Toekomst – Bud vloeit. Het Amerikaanse merk is daarnaast digitaal op alle platformen van Ajax te zien en op de reclameborden in de ArenA', schrijft de krant.

Ajax is de eerste sportclub in Europa die gesponsord wordt door Budweiser. Volgens Nicolas Bartholomeeusen, de algemeen directeur van Bierbrouwerij Ab InBev Nederland - de merkeigenaar van Bud - is dat geen toeval. 'Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativiteit. Het gaat daarbij om het verwezenlijken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarden van Bud.'

'Ajax en Bud hebben veel overeenkomstige waarden'

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, laat via Ajax.nl weten blij te zijn met het sponsorcontract. Hij refereert hierbij ook naar de langlopende samenwerking tussen Ajax en Bierbrouwerij AB InBev. 'Tijdens de gesprekken met AB InBev kwamen we al snel tot de conclusie dat Ajax en Bud veel overeenkomstige waarden hebben. Dat een gerenommeerd merk als Bud zich langdurig aan ons verbindt, biedt veel nieuwe kansen. Nadat we eerder al de samenwerking met adidas en Ziggo langdurig hebben verlengd, is ook dit verbeterde contract een bevestiging dat we geloven in duurzame partnerships.'

Budweiser is sinds dinsdag ook het officiële biermerk van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga.

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties