Ten Hag over loting: 'Wordt de grootste uitdaging'

BVeenstra, 15-03-2019 om 13:40, 13291 views, Ajax |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet de komende kwartfinales tegen Juventus in de Champions League als de grootste uitdaging tot nu toe. De trainer ziet in dat de Italianen het miljardenbal dit seizoen per se willen winnen en dat moet voor een fantastisch spektakel gaan zorgen.

'Een fantastisch affiche, een geweldige wedstrijd voor ons', reageert Ten Hag tegenover de officiële kanalen van Ajax. Ten Hag ziet kansen. 'In het voetbal zijn er altijd mogelijkheden, maar het is duidelijk dat Juventus favoriet is. Als wij er onbevangen, maar wel realistisch tegenaan gaan, liggen er zeker kansen.'

Ten Hag noemt Juventus een hele ervaren ploeg. Een ploeg die bovendien verschillende stijlen kan aannemen. 'Dat maakt de uitdaging des te groter en daar liggen ook de kansen', zegt Ten Hag, die vindt dat Juventus meer is dan alleen Cristiano Ronaldo. Hij noemt spelers als Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Mario Mandzukic en Blaise Matuidi. 'Maar Ronaldo is gehaald om ze van de frustratie van het maar niet winnen van de Champions League te kunnen helpen. De Champions League is hun doel dit jaar. Aan ons om dat te dwarsbomen.'

Afgelopen dinsdag zag Ten Hag Juventus winnen van Atlético Madrid en voor de oefenmeester was dat genieten. 'De hele entourage, het schitterende stadion, een ploeg die er vol voor ging en dat ze zo'n achterstand (2-0 in Madrid, 3-0 thuis, red.) ombuigen is natuurlijk chapeau. De beleving is mooi om te zien, maar tegen iedere ploeg heb je kansen, zeker als je er onbevangen ingaat', aldus Ten Hag, die hoopt dat Ajax aan voetballen kan toekomen tegen de Italianen. 'Dat plan moeten wij gaan trekken. We moeten het realistisch tegemoet treden en de Europese wetten aannemen. In het afgelopen jaar hebben we stappen voorwaarts gezet. Dit wordt de grootste uitdaging. (...) We kijken er ongelooflijk naar uit, hebben er ontzettend veel zin in.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gronkjaer
Ben vooral benieuwd in welk shirt Ajax gaat spelen in Turijn. Iemand daar enig idee over?
0 0
ETM
Toen ik het net zag zonk de moed even in de schoenen. Ik wilde absoluut geen Juve. En dan zie je ook nog dat eventueel daarna City wacht, niet relevant maar het droeg bij aan mn moedeloosheid..

Maar in de loop van de avond begon ik me toch op te laden voor deze tegenstander. Het is een team vol veteranen die onbewust Ajax toch als een tussendoortje zullen zien. Veteranen kun je verrassen! Wij hebben supertalenten en een team dat ook in zichzelf geloofd. Daarbij, als Tadic zo speelt als in Madrid hebben we zelf een klasbak van de bovenste plank voorin.
Het kan best dat Juve nog sterker is dan Madrid. Maar veel sterker kan ook niet. 1-4 in de Bernebau!
Juventus zal net als Madrid berekenend naar Amsterdam komen om het thuis af te maken. Madrid had echter vooral geluk dat het in de JC Arena niet al onderuit ging. Laat Juventus maar lekker rekenen. Ajax alles uit de kast.
Ronaldo de x-factor van Juve. Maar Ronaldo is niet meer de speler die onhoudbaar is in het creatieve. Hij is een pure goaltjes dief geworden. Als Juve niet in haar spel komt dan heeft Ronaldo ook een probleem. Onze jonkies zullen ook niet bang zijn. De Ligt had m al eens in de broekzak. Onze jonkies zullen alleen maar nog gemotiveerder zijn omdat die superster op bezoek komt. Ajax zit in CL in een roes waarin bizarre dingen kunnen gebeuren. Neem het feit dat de goals tegen Madrid bijna stuk voor stuk wereldgoals waren. (Tegen Bayern ook al zeker 2) Denk aan Mazra die in de slotfase Benfica nog om zeep helpt..
Juventus is dood eng als tegenstander. Dat wel. Voorzetten plus luchtmacht. Hou ze bij de goal weg! Tegen Atletico imponeerde ze zeker. De druk die ze opvoerde en niks weggeven. Maaar, Atletico kwam wel om die 2-0 te verdedigen. Atletico verzoop ook in haar eigen tactiek. Ajax zal zo nooit spelen. Die oude lullen zullen oplossingen moeten vinden voor problemen die Atletico ze niet gaf!

Eng vind ik de kaartensituatie en het gebrek aan breedte. Voor de eredivisie gaat het in principe wel. Maar voor de CL hebben we absoluut de beste 11 nodig. Met Dolberg en Huntelaar kun je voorin nog wat doen. Maar op alle andere posities is er echt een probleem als iemand wegvalt. Als Veltman zn hoogste niveau kan halen dan kan hij Mazra nog wel enigzins opvangen. Maar dat is het ook wel.

Laat Juve maar komen. Dit Ajax is niet bang. En Juve is dat ook niet, maar misschien is dat in hun geval juist het probleem ;)
0 0
Woodenshoe
Onbevangen, maar realistisch... Wat een verademing na koninklinke hoogheid open huis Peter Bosz!
0 0
Spuit11
Hij vergeet voor het gemak Dybala. Knalde er vorig seizoen ook aardig wat ballen tegen het netje....
0 0
mvdk
Zou toch lekker zijn om met ons relatief goedkope selectie Real, Juve, City en dan Barca te pakken... We kunnen echt een zieke run neerzetten.
0 -1
Koningtoto
Onze run is al ziek. Voor de loting lieten ze van elke ploeg wat hoogtepunten zien. Ik werd wel wat emo van de beelden van Ajax. Lang geleden dat ik zo trots was.
1 0
alvin01
Eerst nog ff van AZ en PSV winnen vind ik belangrijker.
1 0
Klasseman
Wie twijfelt daar nog aan. Ten Hag houdt ze heus wel scherp. Het klasse verschil is trouwens ook veel te groot
1 -2
PetrusKeizer
ik heb beslist geen hekel aan Ronaldo, zie m eigenijk liever voetballen dan Messi sinds die laatste getransformeerd is in n getattoueerde tuinkabouter met buitenaards voetbaltalent. Maar van mij mag hij in Turijn na 90 minuten jankend t veld aflopen. Van ellende.
0 -2
Jojo45
Die 1.5 punt om Salzburg in te halen wordt nog moeilijk genoeg ,, tegen juventus.
1 0
talent020
1 gelijkspel in 2 wedstrijden moet erin zitten, maar het liefst 2 zeges
0 -2
Libero
1 punt is genoeg.
0 -1
Redrum
Dit wordt de grootste uitdaging tot nu toe inderdaad. Dit wordt echter niet de grootste uitdaging van dit seizoen. De halve finale en finale zullen veel zwaarder zijn.
0 -1
RusselWestbrook
Wordt een makkie.
0 0
Klasseman
Finale wordt moeilijker
0 0
Zlataninho
Kan iemand mij vertellen of Juventus een middenveld heeft waar Schöne tegen bestand is? Ben namelijk bang als hun een middenveld hebben met echte kilometervreters dat hun schone gaan zien als de zwakke schakel in het team.
1 -1
Redrum
Ze hebben vooral een middenveld dat graag Portugese piemels vreet alsof het een lieve lust is. Het hele elftal speelt in dienst van Chrissie. Schakel je die Portugese relnicht uit, dan schakel je Juventus uit.
2 0
AlexIbarra
2e helft zag ik ze tegen Atletico en waren ze erg sterk, Atl. kreeg helemaal niets voor elkaar.

Heel creatief zijn ze niet ondanks Pianic, Ronaldo enz. Belangrijk dus om niets goedkoop weg te geven achterin.
Helaas is dat niet onze kracht.

Tijd voor revanche, na 23 jaar!
1 0
TontoKarnaggel
Ze legde toen vooral onwijs veel energie in de wedstrijd, voetballend vond ik het niet heel briljant.
Zonder de extra klasse van Ronaldo hadden ze tot vanavond aan toe kunnen voetballen zonder te scoren.
1 0
Redrum
Ik vond vooral Atletico erbarmelijk slecht spelen. Juventus knalde er natuurlijk vol bovenop, maar echt hele briljante dingen heb ik niet gezien.
1 0
Libero
Vorig jaar schakelde Real Juve in de kwartfinale uit door een late pingel van Ronaldo, dit jaar staat Juve in de kwartfinale dankzij een late pingel van Ronaldo.
Zaak dus om geen late pingel tegen te krijgen!
Zo simpel... ;)
3 0
henwildie
Dat gelul over revanche van sommige, verloren prijzen zinn niet te revancheren
0 0
AFCA7
Het gaat er ook niet om dat je die desbetreffende beker van toen weer terugwint, maar dat je ze pijn kunt doen (aangezien de FIFA/UEFA niets ertegen deed) en dat je daarmee een revanche neemt. Een soort vergelding.
1 0
Carryone
Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen.
2 -2
Radie125
Als het maar prikkelt dan is het goed.
0 0
Mario65
Ik denk dat Ten Hag het iets groter maakt dan nodig is, maar hij weet wat zijn sterkste opstelling is en zal er naar handelen.
Juve is te pakken, ook met de ijdeltuit Ronaldo en Ajax heeft recht op deze sportieve wraak.
Ajax kan Juve uit de CL droom helpen, daarvan ben ik overtuigd.
2 0
Rentokill
WRAAK!!! 1996.
3 -1
mallerd
We hoeven echt niet bang te zijn voor Juventus hoor. Ze hebben niet voor niks Ronaldo gekocht, wat er allemaal omheen loopt is echt niet zo goed als mensen denken. Real Madrid was in mindere vorm tegen Ajax, maar wat ik onthoud is hoe makkelijk Ajax voetbalde en hoe makkelijk ze telkens de ruimtes vonden. Ajax speelt zo gemakkelijk en dat in combinatie met de onvermoeibaarheid en wil om te winnen denk ik gewoon dat Ajax ook Juventus gaat uitschakelen.
6 0
HZMKK
Je doet Juve echt veel te kort man. Heb je hun bank gezien?
Als je jongens als Dybala hebt zitten, weet je dat het heel moeilijk wordt.
0 0
mallerd
Ja ik heb die bank gezien. Dybala is de enige speler die eigenlijk basisspeler hoort te zijn, voor de rest is het allemaal niet zo geweldig hoor. Ik onderschat Juventus echt niet hoor, maar ze zijn gewoon erg afhankelijk van Ronaldo. Ze hadden in die uitwedstrijd tegen Atletico gewoon geluk dat het 2-0 bleef en dat de VAR onterecht een doelpunt afkeurde voor Atletico.
2 0
JPM
In Erik we trust.

Die gaat zich als een bezetene vastbijten in de manier waarop zij spelen en komt sowieso met de beste oplossing die onze kansen doen maximaliseren. We gaan het gewoon flikken, fuck Juve.
8 0
Redrum
Haha ja reken er maar op dat Erik vannacht pas om 4 uur zijn mandje op zoekt na 10 uur tapes van Juventus wedstrijden te hebben bekeken.
1 0
Libero
Tapes... TH is dus toch van de oude stempel.
1 0
Redrum
Zeker weten, die wil alles op VHS hebben.
0 -1
goajaxgo
Super 8 toch?
0 -1
swing
juissst
2 0
Boer Gijs
Keurige reactie van Ten Hag. Onderschatting door Juve kan ook in het voordeel van Ajax zijn. Eerste reactie op Sky was dat Juve wel heel blij zou zijn met Ajax als tegenstander. Alsof ze tegen Ajax gegarandeerd door gaan. Een soort walk-over. Uiteindelijk is dat soort denken misschien juist in het voordeel van Ajax.
7 0
ajax4ever01
Juve is alvast doping aan het regelen om die wedstrijd te kunnen winnen.
4 -1
MH1988
Wel sneu voor Juve en Ronaldo. Krijgen ze Ajax al in de kwartfinale. Die worden in de Arena gewoon van het kastje naar de muur getikt.
12 -1
mercurius3
Ajax en Italiaanse tegenstanders is geen gelukkige combinatie.
4 -1
Libero
Alleen van Juventus hebben we meer verloren dan gewonnen.
0 -1
Schip
Volgens mij valt dat wel mee hoor. Van Inter een EC I finale gewonnen, van Milan eentje verloren, de Uefa cup gewonnen van Torino, de CL finale 95 gewonnen van Milan, in 96 enkel van een volkomen gedrogeerd Juve via pingels verloren.

We krijgen altijd wel kansen om te winnen. Nu is JUve de favoriet, wij waren dat in 96. ZIj hebben de CL winnaar van de afgelopen drie jaren gekocht, Ronaldo, en wij gaan ze ondanks die mega investering doodleuk elimineren. Met Dusan Tadic in de spits. Van 17 miljoen.

FORZA AJAXX!!!
11 -1
Ajax34
1972/1973 Europacup I finale Ajax-Juventus 1 - 0
0 -1
@Maar7en
AC Milan, Genoa, Foggia, Inter, AS Roma volgens mij valt het wel mee.. hebben we er toch heel wat verslagen in het verleden. Juve met doping was een lastige ja.
0 -1
Libero
En dan nog pas op strafschoppen verliezen.
0 -1
Gecko
Hmm. Ben niet zo optimistisch.
Dolberg en KJH tegen de defensie
Waarom geen spits gehaald. Nu alleen Tadic die top is
0 -6
SilverHaze
Dolberg is de ideale supersub. Tegen Bayern en Real viel hij goed in. Kan t niveau aan, maar nog geen hele wedstrijd vanaf het begin. Hij scoort heel makkelijk en dat heb je tegen juve absoluut nodig in de eindfase.
1 0
Bky
Ongelofeloos dat gezeik van sommige mensen.

We hebben dus gewoon Tadic, Dolberg en Huntelaar voor in de spits en nog zitten mensen hier te roeptoeteren dat we nog een spits hadden moeten halen.
10 -3
Gecko
Dolberg niet echt in vorm. KJH te oud
Rest my case
0 -9
Spuit11
Tadic die een tien krijgt van een zure fransman.

Rest my case.
1 0
Schip
En waarop baseer je dat die gaan spelen?
0 0
voorkennis
Nou......schitterende stadion
0 0
Ajax114
Wij hebben Tonnie Bruins Slot voor de analyses. De beste analist van de wereld en goud waard voor onze club. Tonnie kan zeker wat zwakke puntjes vinden.
7 0
BrandjeXL
De sleutel ligt bij hun trage centrum. Met Tadic in de spits, dat ie zich weer terug laat zakken kan je van ze winnen. Met KJH en Dolberg in de spits ben je kansloos tegen die twee houthakkers want die slopen je dus zaak is uit de duels te blijven.
8 0
EzraAjax95
Ajax gaat gewoon door, let maar op!
4 -2
Ajax114
Dan word ik gek.
2 0
Koningtoto
Als ik je calimero gejank zie, ben je dat al aardig. No offence.
5 0
KleinMiljoen
Sterker nog, we gaan de CL winnen
5 0
Klasseman
laten we maar vast plaatsmaken in de prijzenkast
5 0
Biss
Als we ze nu uitschakelen, nadat ze zo diep hebbebn moeten gaan om cr7 binnen te halen, kan dat de ultieme payback zijn voor ‘96!
12 0
behangdelul
Kleine extra motivatie voor de spelers die zouden willen vertrekken: als je je tegen Juve laat zien staan alle Italiaanse clubs voor je in de rij met een blanco cheque....
0 0
NUL20
Ja, een ongedekte!
0 0
BrandjeXL
Alleen hebben niet alle Italiaanse clubs zoveel geld.
0 0
bdsngsfs
Spelen zoal tegen Madrid; dus niet vol op de aanval maar afwachten en counteren. Dan maak je een goede kans. Ronaldo niet in zijn spel laten komen door hem te frustreren. Dan is de angel er uit.
0 0
Ronaldinho020
Wat? Hahaha welke wedstrijd heb jij gekeken, was echt geen “afwachten” bij hoor.
3 0
Lazell
Toen hij over Real zei 'Ik ken de zwakheden en we kunnen die uitbuiten' dacht ik: ja daaaaag. Nu veel vertrouwen dat TH ons weer heel waardig voor de dag kan laten komen. Maar Juve is in deze vorm en op dit moment een stapje hoger dan Real. We'll see. NIKS te verliezen.
5 0
Libero
Je zegt het goed, Juve is in deze vorm een stuk lastiger dan Real. Tegen de laatste zat er erg veel mee, zonder die mazzel wordt het een moeilijk verhaal. Maar idd, niets te verliezen, het kan alleen maar meezitten.
0 0
Frankkie
Dan ben je een Erik ten Hag, kom je van FC Utrecht af, en speel je na een jaar tegen de grootste clubs en spelers van de wereld met een heel mooi en leuk Ajax team.
Dat is toch genieten voor zo'n kerel!

Ik mij voorstellen dat er trainers en spelers zijn die er een stuk slechter bijzitten, en zich nog een keertje achter de oren krabben.
8 0
Klasseman
Het is ook genieten voor Ajax met zo een trainer, echt een geweldenaar. Zondag rollen we die kleuters van AZ op en staan we bovenaan.
1 -1
Sjakie50
as zondag wordt de grootste uitdaging.....
4 -1
Ajax114
Als we die winnen zijn we kampioen denk ik. Lastigste wedstrijd die wij nog hebben.
0 0
Heiko
Hoezo dat? Is AZ gelijkwaardig aan Juventus?
0 0
Koningtoto
Beter nog. Die hebben Stengs, Til en Vlaar!
6 0
Libero
Vergeet hun toptrainer niet.
0 0
Heiko
Haha schei toch uit man
0 0
Koningtoto
Hi Sheldon. Sarcasm is difficult for you. Sorry.
3 0