Ajax kan cashen bij Franse transfer Denswil

BvdPloeg, 27-06-2016 om 07:06, 11855 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kan mogelijk flink wat geld tegemoet zien. Stefano Denswil, die begin 2015 vertrok uit Amsterdam, kan Club Brugge nu alweer verruilen voor het Franse AS Monaco. 

De Belgische club legde Denswil weliswaar voor 3,5 jaar vast, maar Monaco heeft volgens De Telegraaf serieuze belangstelling. Dat zou goed nieuws zijn voor Ajax, dat een doorverkoop-percentage van twintig procent bedong. Het is daarvoor afhankelijk van een akkoord.

Vooralsnog liggen Brugge en Monaco echter ver uit elkaar wat betreft de transfersom. Denswil vertrok bij Ajax transfervrij, nadat hij het niet voor elkaar kreeg om Niklas Moisander uit de basis te spelen. Frank de Boer was teleurgesteld in de ontwikkeling van zijn pupil, die in de winterstop van het seizoen 2014/2015 uiteindelijk voor België koos.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tijger19
Hoewel we nu een prima verdediging hebben staan, afgezien van Viergever. Vind ik niet dat Ajax het omtrent Denswil goed heeft aangepakt, Moisander speelde als een natte krant en had een aflopend contract, Denswil speelde niet super maar nog altijd wel beter dan Moisander. Plus hier had je talent voor ervaring moeten laten gaan.

Maar goed, dit is verleden tijd. Veel succes gewenst voor zn carrière!
2 -2
gi0vanni
Een speler die een basisplaats eist mag vertrekken want bij Ajax moet je die verdienen.
0 0
sanchezsamuelso
Denswil lag iedere wedstrijd te slapen en had gebrek aan motivatie. Dan is het jammer maar dan hoor je gewoon niet te spelen. Het lag gewoon aan hemzelf. Als spelers echt de top willen bereiken dan moeten ze 100% motivatie tonen.
2 0
Rinus M.
Precies, vond Instagram interessanter dan Ajax.
1 0
Antje
Oh wat was ik blij dat die jongen wegging bij Ajax.Wat een drama was die jongen zeg.
7 -5
mistermiyagi
Riedewald is veel beter als verdediger dan als cvm.

Riedewald is fucking rap en een postuur van een beest, plus dat hij geweldig kan voetballen.

Potentieel wereldtop!#

Samen met Cerny gaat hij het maken bij een topclub
6 -1
godenzonensuper
De keuzes van Ajax in de winterstop van 14/15 blijven voor mij nog steeds onbegrijpelijk.
Uit paniek Sinkgraven kopen voor een redelijk fors bedrag na een paar leuke wedstrijden bij Heerenveen.
En Denswil zomaar laten vertrekken terwijl Moisander een aflopend contract had en ook nog afschuwelijk stond te spelen dat seizoen.
4 -4
Sjaakvaak
Denswil kreeg gewoon een nieuw contract aangeboden maar eiste dat hij een basisplaats kreeg. Ik neem toch aan dat Denswil, en anders zijn zaakwaarnemer wel, wist dat Moisander ging vertrekken en dat hij zijn opvolger zou zijn. Onbegrijpelijk dat je dan blijft doorjammeren over een basisplaats.

En ja, Moisander speelde zwaar kut dat seizoen maar datzelfde gold voor Denswil in de wedstrijden die hij speelde. Ik kon er destijds al niet om rouwen en nu al helemaal niet, nu we weten hoe goed Riedewald is.
3 -1
Antje
Die Denswil kan er echt niets van.
6 -6
Raydo
Daley werd meteen gekocht (en niet in de zomer pas) omdat Klaassen geblesseerd raakte en er kans was dat hij er langere tijd uit zou liggen. Denswil was niet zo ver in zijn ontwikkeling als gehoopt en probeerde de contractaanbieding die Ajax hem had gedaan te gebruiken om een basisplaats af te dwingen. Toen heeft Ajax een statement gemaakt door de aanbieding in te trekken en hem naar Brugge te sturen.
5 0
Copacabana
De Boer is toen na Ajax-Vitesse 0-4 volkomen van slag geraakt en is daarna de raarste keuzes gaan maken.
3 -1
Bensco
Moisander speelde toendertijd ook als een natte krant maar Denswil kreeg van frank nooit een reeks aan wedstrijden om zichzelf in de kijker te spelen. Denswil stond zelfs nog achter v.d. hoorn in de rangorde. Vind je het dan gek dat je er genoeg van hebt. Denswil heeft een goede carrièrekeuze gemaakt door naar brugge te gaan en heeft zich daar goed in de kijker weten te spelen. Maar ik twijfel er wel aan of AS monaco nou wel de juiste stap zou zijn.
3 -4
Sjaakvaak
Denswil stond niet achter VD Hoorn in de rangorde. Denswil was tweede man op LCB en Mikey op RCB. In de wedstrijden die Denswil wel mocht meedoen, speelde hij ook als een natte krant. Dat je dan niet het geduld hebt om een half jaar te wachten tot Moisander vertrekt, is veelzeggend.
5 -2
flasher93
Precies dit!
0 0
DappreStryder
Denswil liep toen ook de kantjes eraf tijdens trainingen, dus dan verdien je ook geen kans. Zeker geen reeks. De kansen die hij kreeg, pakte hij niet. Enkele momenten kwam hij zelf erg nonchalant over, ja, dan houdt het een keer op als je een trainer hebt die heel erg veel waarde aan discipline en professionaliteit hecht.
4 -1
DHNC
Aan iedereen die roept dat Denswil door De Boer is vertrokken, what about Riedewald? Zie hem tien keer liever dan Denswil. Denk ook dat hij veel verder gaat komen. Wat dat betreft zat De Boer er niet naast. Dit alles even los van het feit dat Frank soms rare keuzes maakte, in deze heeft hij voor nu in ieder geval gelijk gehad wat mij betreft - een club als Ajax hoort nu eenmaal door te selecteren.
10 -2
flasher93
Ajax had gewoon de regel dat aflopende contracten op de bank zaten, tenzij ze van absolute waarde waren. Dat was hij zeker niet in zijn laatste half jaar. Hij had gewoon moeten bijtekenen
0 0
DappreStryder
Daarom, wij doen zat spelers de deur uit die hier niet helemaal overtuigde, maar zomaar elders op kunnen bloeien. Denk hierbij aan Fischer, Dijks, Van der Hoorn, Kishna. Misschien volgen Andersen, Zivkovic, Becker. Van Rhijn, Boilesen, Serero hebben ooit ook bewezen een hoog niveau te kunnen halen. Ajax moet echter door selecteren. Juist dat gaat het laatste jaar goed en je ziet dat het werkt.
1 -1
JohnDylan
Denswil is beter dan Riedewald en daarbij had Riedewald op '6' kunnen spelen met Veltman en Denswil daar achter.
3 -7
rodnet
Volkomen mee eens.
1 0
AFCAwooz
In het begin was denswil inderdaad een baas. Kan me nog de uitwedstrijd tegen VVV herinneren, volgens mij was dat zijn debuut. Ik was echt zwaar onder de indruk. Maar hij heeft ook periodes als een drol gespeeld. Ik vind het dan ook vreemd dat velen nu zeggen dat hij had moeten blijven. Als hij beter dan moisander was, bleef hij echt wel staan. Frank deed soms vreemde dingen maar als je beter bent speel je gewoon. Kijk naar tet vs v rhijn
4 -2
mistert
Ik had bij Denswil altijd het gevoel dat er iemand stond. Ook met Corners als hij naar voren liep had ik tenminste het gevoel dat het nog een goal kon opleveren.
1 -4
mistert
Offtopic:

Vandaag eerste dag Peter Bosz ben echt benieuwd naar het nieuwe seizoen heb er zin in!!
3 0
FlyingDutchMan
Die gozer barst van het talent, maar was er mentaal nog niet klaar voor. Teveel slaapmomenten en zat met gala al in zijn gedachten bij Barcelona..
3 -4
noahdepoah
Weer iemand die door de boer vernield was bij Ajax. Groot talent. zou volgens Frank zijn visie nog na van der Hoorn komen haha, wat ben ik blij dat die de boer opgerot is.
4 -8
RusselWestbrook
Die spelen volgens Frank'a visie niet eens op dezelfde positie.
2 -1
wladimir
Zoekt Ajax niet nog een fysiek sterke LCV?
0 0
Civilengineer
Hoeveel willen de Belgen voor hem hebben en hoeveel willen de Franse betalen?
0 0
NoFX
Ken je Google?
0 -3
gebruikersnaam
Monaco biedt 2 keer de helft maar de Belgen willen 3 keer de helft
1 -3
vortexs
Vond dit zo opmerkelijk toen der tijd. Deze jongen had zoveel potentie en speelde geweldig in de jeugd.
6 -1
BvD27
ik snapte er toen ook geen hout van. vond het zo zonde. Maar zal wel eem mentaliteitskwestie met De Boer zijn geweest.
0 -1
MNJ7
Inderdaad Moisander zou en moest toen blijven om in de zomerstop toch te verkassen.
Ik koop hem altijd terug met FIFA
1 -2