Jansen: 'Bedrag voor Klaiber gaat richting vijf miljoen euro'

JesseTH, 29-09-2020 om 20:50, 10266 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax lijkt voornemens om Sean Klaiber voor zo'n vijf miljoen euro over te nemen van FC Utrecht. Vooralsnog liggen de clubs een behoorlijk eind uit elkaar, maar de onderhandelingen moeten rond dat bedrag uitkomen.

Freek Jansen wordt door FOX Sports ondervraagd over de transferzaken rondom Ajax en de eventuele aankoop van Klaiber is daar een van de onderwerpen van. 'Labyad werd een paar jaar geleden voor zes miljoen euro overgenomen. Het bedrag voor Klaiber lijkt ook die kant op te gaan, richting de vijf miljoen euro', vertelt de Ajax-watcher.

De journalist kan zich overigens voorstellen dat er twijfels heersen rond het aantrekken van de back. 'Aan de andere kant zijn met Dest en Veltman twee spelers vertrokken die als rechtervleugelverdediger konden spelen. Ajax gaat heel veel wedstrijden spelen. Dan is het volgens mij geen overbodige luxe om een stand-in voor Mazraoui te hebben.'

Sowieso lijkt het aankopen van Davy Klaassen en Klaiber voornamelijk voor de breedte van de selectie te zijn. Er zijn de afgelopen weken immers een hoop spelers vertrokken. 'Dan heb je het niet alleen over Dest en Van de Beek, maar ook over Marin en Eiting. Vorig jaar was het verwijt dat de selectie niet breed genoeg was. Als je in dit geval een Klaassen erbij kunt halen op het middenveld, dan is dat prima voor de concurrentie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cantharel
Ik hoop dat alle Ajacieden met een seizoenkaart compensatie aan gaan vragen want Ajax schijnt genoeg geld te hebben om de meest gehate speler uit de eredivisie voor een absurd bedrag te kopen . Dit gaat een debacle van de bovenste plank worden.Hoopte dat het een boze droom was maar het blijkt werkelijkheid te zijn.
0 0
Gonzalez75
Ik ben het met jou eens. Enige waar hij wel goed in is: hij zorgt voor pit en kan de boel wel lekker opfokken. Dat doen Martinez en Tagliafico ook wel eens.
0 -1
Juichtoon
Als speler van Utrecht kom je daar mee weg. Als Ajax speler zal hij gewoon rood krijgen.
1 0
ST
Echt wat een waardeloze aankoop. 5M door de plee!
3 0
Redlum
Zou nog kunnen dat Nous naar de 6 gaat... Moet er toch niet aan denken met Klaiber in de basis...
0 -1
Kingoffdatoilet
Die wordt over een jaar en 3 gespeelde wedstrijden gewoon voor 10 verkocht door onze Marc.
1 -1
BillSplate
Haal gewoon een echte versterking als 6 en houd Alvarez als backup voor Schuurs. Maken er J. Timber backup voor Mazraoui. Probleem opgelost.
5 0
Zlataninho
Het houd niet op, niet vanzelf

Zimling
Cassiera
Orejuela
Westermann
Sanogo
Marin
Magallan

Hoeveel moeten er nog komen.
8 0
Kingoffdatoilet
Elke transferperiode minimaal 1. Anders is de goede transfer/slechte transferbalans van Overmars niet in orde. Alleen goede transfers zou namelijk niet realistisch zijn.
2 -1
Henning
Bustos zou fantastisch zijjn maar volgens mij een zelf gegenereerd gerucht.
0 -1
NouridolbergNeres34
Zet dan gewoon Alvarez op rechtsback neer, slechter dan klaiber vind je ze niet
3 -1
FerdiZ
Wat een onzin.. Klaiber nog nooit zien spelen zeker...
0 0
Boer Gijs
Welke speler die Erik wilde halen is nu geslaagd? Zowel Labyad als Marin niet. En nu mag hij tegen het beleid in toch weer een speler kiezen. Klaiber wordt 3 keer niks.
3 -2
AlexIbarra
Denk je echt dat de aankopen 1 om 1 gaan?
Overmars haalt Nico, Erik haalt Magallan, Overmars haalt Promes, Erik haalt Alvarez, Overmars haalt Blind, Erik haalt Marin, Overmars haalt Kudus, Erik haalt Klaiber, etc.

Ik denk eerder dat het in gezamenlijk overleg gaat.
3 -1
DeMeervanweleer
Klaassen valt nog enigszins te begrijpen, al is dat denk ik niet dat hij van het niveau is dat Ajax zou moeten nastreven. Klaiber is in niets een Ajaxvoetballer en als de rvc er naar zegt te streven dat er ook Nederlandse spelers in de selectie moeten blijven, neem ik aan dat ze dat doen vanwege de herkenbaarheid voor het publiek. Hoe kan je de dan voor datzelfde publiek een zelfverklaarde Ajaxhater en schopper naar Ajax halen? Evenzo vind ik het echt raadselachtig dat PSV dat al een tijd zonder CL inkomsten zit, veel minder transferinkomsten heeft dan Ajax, toch de hele tijd spelers blijft halen terwijl wij het na het vertrek van : Ziyech, Botman, Veltman, v.d Beek, Marin, Eiting, en Dest, het lijken te moeten gaan doen met Klaassen en Godbetere Sean Klaiber. Dat is of geraffineerd pesten van supporters of het grootste brevet van onvermogen ooit.
7 0
FerdiZ
Ajax houdt geld achter, omdat komend seizoen door Corona enorm veel geld gaat kosten.
0 0
FerdiZ
Psv daarintegen geeft het laatste geld uit aan spelers, die hebben totaal geen beleid en daar komen ze dit seizoen wel achter
0 0
rsvh88
Dit maakt mij oprecht gwn ongelukkig.. is er iemand die wel positief is? Zo ja, waarom? Ik wil et echt heel graag begrijpen.
7 0
RayJordaan
Het blijkt maar weer dat trainers zich nooit moeten bemoeien met transfers! Frank wou Gudelj en die kwam, nu is het de beurt aan Erik die nu ‘n duit in het zakje mag doen! Wie grijpt er in?!
8 0
Patje2011AJAX
Triest dat Ajax kijkt naar spelers met wie de coach samengewerkt heeft. Labyad kan het niveau niet aan, Klaiber al helemaal niet.
4 -1
Ajax114
Perez heeft onze mening zojuist verkondigd en begrijpt ook helemaal niets van deze aankoop. Met Magallan en Bande behoort hij tot grootste miskopen.
4 -1
fc Barcelona_ke
Klaiber? Kom op. Zoek maar iemamd die stand in mazraoui en toekomstige vervanger. Dus jonge rechtsback. Ik kan paar bijvoorbeeld noemen
Morey khellven frimpong
2 -2
ram
Frimpong was inderdaad een goede optie geweest! En nog een Nederlander ook.

Wat zou hij kosten? Volgens Transfermarkt heeft Klaiber een waarde van 2,4 miljoen en Frimpong 3 miljoen. Dan denk ik dat je Frimpong hebt voor 8 miljoen ofzo. Tsja... Lijkt mij een veel betere deal.
0 0
036AFCA97
Lees inderdaad ook over Bustos op Twitter. Kan het moeilijk beoordelen. Misschien is het wel een Argentijnse Klaiber hahahah! Kent iemand deze speler?
0 -1
JOHANisGOD
Wat lees je dan?
0 0
RayJordaan
Nog nooit zien spelen net zoals ik Henrique nooit live aan het werk heb gezien. Maar als ik puur en alleen de beelden bekijk, ben ik zeer onder de indruk.
0 0
JOHANisGOD
Volgens Jansen is de kans groot dat Ajax in Klaassen de opvolger van Van de Beek ziet. "Het is een nummer tien, die natuurlijk wel op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan", aldus Jansen. "Ze zien in hem wel iemand die iets extra's kan brengen. Dan zul je wel aan de nummer tien-positie moeten denken, waar Promes nu speelt."
0 0
GerardAjax26
Ziyech speelde toch voornamelijk op de tien-positie vorig jaar? Zou het ook een aparte keuze vinden, als er al een middenvelder gehaald moet worden dan lijkt me dat een speler die op de plek van Alvarez kan spelen als Martinez daar geen optie is. Voor op 10 heb je met Kudus, Lang, Ekkelenkamp, Promes en eventueel zelfs Labyad en Tadic genoeg opties.
0 0
Pauw
Klaassen wordt niet voor de breedte gehaald. Trainers blijken dergelijke types maar al te graag kansen te geven. Ten Hag presteerde het zelfs Siem de Jong een kans in de basis te geven.
4 -2
atalantanio
Elke cent is te veel voor een speler als Klaiber. Wat een afgang zo een aankoop. De enige vorm van scouting is dat Ten Hag hem kent.
8 0
JoelEmbiid
Laten we hopen dat het gerucht over Frabicio Bustos waar is. Fantastische rechtsback en een maatje van Nico!
2 0
Ajacied33
Ik ken hem niet, maar vind alles best. Zolang Klaiber maar niet onze kant uitkomt
1 0
TontoKarnaggel
Ken de hele gozer niet maar als dat ipv klaiber is zeg ik, HALEN!!! FANTASTISCHE SPELER!!! LEUKE JONGEN EN OOK NOG EENS ENORM LIEF VOOR ZIJN OMA!!!! HALEN!!!!
11 0
ajaxxcied4life
GE WEL DIGE speler. Heeft echt alles ahum....
0 0
BlueDuke
Waar lees je dat? #givemehope
0 0
JoelEmbiid
https://twitter.com/futuro_footbal/status/1311029156533202944?s=19
0 0
goajaxgo
Net gecheckt. Lijkt vals bericht.
1 0
BlueDuke
Is het misschien een laat 1 April grap?
2 0
Bobbaasje
Iedere euro is teveel voor Klaiber! Zonde!
2 0
SPLNDD
Pfff ik hoop al de hele dag dat dit hele verhaal een slechte grap is. Wat een doffe ellende.
2 0
Joseph
Is er na corona een ontslagronde geweest die ik gemist heb?

Lijkt alsof ze de scouting overboord gegooid hebben bij Ajax..
4 0
AjaxHoorn
Dit is de RvC wat perse Nederlanders wil. Begrijp ik ergens, maar dan moet de kwaliteit er wel zijn.
1 0
Joseph
Kortzichtige onzin, er komt een gigantische lading Nederland talent aan..
0 0
Hollister
Hij kon voor 4,5 miljoen naar Italie dus lekker daar naar toe gaan.. nog steeds onbegrijpelijke actie van overmars.. hij is erg gezakt in mijn aanzien
5 -1
Hollister
Schandalig.. marktwaarde 2,5 miljoen.. en wij betalen weer het dubbele voor zo n anti ajax speler.. lekker uitfluiten die gast
2 -1
Ajax114
ook 4 M voor Scherpen betaald aan Emmen dat toen nog KKD was. Hij verdient geld voor de club maar heeft ook veel verbrast , vooral aan binnelandse transfers alleen maar om imago Ajax te verbeteren wat toch niet lukt. Van Seumeren blijft toch een hekel aan Ajax houden hoor.
0 0
appeltje
Kudus had een marktwaarde van 2,7 miljoen en daar werd 9 miljoen voor betaald. Een dag later wordt zijn marktwaarde geüpdatet naar 9 miljoen. Oftewel, marktwaarde is een beetje nattevingerwerk.
1 -1
Amsteraaij
Marktwaarde is letterlijk wat de gek betaalt, dus toen ajax 9 miljoen betaalde was zijn marktwaarde meteen logischerwijs 9 miljoen
0 0
ajaxxcied4life
HitserT ,-)
0 0
Hobbemastraat
Optiefen. Laat hem lekker naar de kakkerlakken gaan als ie hogerop wil. Past totaal niet bij ons.
4 -1
OpaVerteld
Volgens mij betaald van Seumeren EtH tot op de dag van vandaag gewoon door.
Kost een paar centen, maar levert een veelvoud op.
2 -2
Robbie en de Kock
Gaan er nu ook nog serieus een bedrag bij noemen?
Deze man wil zelf niet eens.
0 -2
DulceDesde
Tagafiklio na 1 Oktober niet meer verkopen aub
0 -3
JOHANisGOD
Wie?
1 0
ProfessorX
Weer een nieuwe onbekende
0 0
Robbie en de Kock
Dat is niet zo erg, als Nico maar blijft.
7 0
AFCAsphere
Kan iemand mij alsjeblieft uit mijn lijden verlossen? Dit is toch een hele vervelende nachtmerrie? Maak me wakker!

Houd verdomme direct op met die Klaiber, zou een compleet onzinnige transfer zijn. Geef dan Timber en Rensch de kans in plaats van een kinderachtige, Ajax-hatende tokkie die werkelijk in niets uitblinkt.
5 -2
Ajaxxxisdebeste
Hebben ze iets verkeerds gegeten in de Johan Cruijff Arena, hoe kan nu met die smurf aankomen... hoop dat hij zijn woord houd en niet wil komen dan stuur ik hem een kratje bier.
4 -2
Bky
Nu maar hopen dat Tagliafico echt blijft, 100 % dat ze namelijk Dijks gewoon weer doodleuk terughalen.
3 -3
Hollister
Ik sta nergens meer van te kijken.. dacht ff dat we op de goede weg waren maar het draait weer om centjes, vrees dat Danny Blind weer heeft ingegrepen... RvC, Overmars en ten Hag hebben geen van alleen een veto uitgesproken blijkbaar... altijd maar weer dat geld.. ik hoor een voorzitter onlangs nog zeggen dat kwaliteit boven eens een jaartje minder goede cijfers ging? helaas... weer een sprookje
1 -1
GerardAjax26
Ik ben vooral bang dat ze Cillessen halen als Onana vertrekt.
4 -2
Bky
Veel te hoog gegrepen, Sergio Padt kan ook prima.
2 -4
AFCA1510
Dat is 10 miljoen teveel.
10 -2
Robbie en de Kock
Haha!! Wie geeft hier nu weer een minnetje voor .
2 -2
Hollister
Onze stalkende serial minner.. zal wel eentje uit Rotterdam of Eindje zijn, die is al weken actief hier en heeft er zijn dagtaak van gemaakt. Gelukkig gaan de computers in de inrichtingen na 20.00 van wifi af... haha
2 0
krachtpatser66
Ik vond net een rechtervleugelverdediger op youtube. Hij speelt bij Basel: Silvan Widmer. Vele malen beter dan Klaiber. 27 jaar, 1,82, fysiek sterk, snel, loopvermogen en een marktwaarde rond de €5mlj. Zo'n speler zou Ajax zeker niet misstaan.
1 -1
Ajax114
Is niet nederlands. Dat is huidige criterium bij Ajax. Zelfde als dat je per se een vrouw wilt aannemen omgeacht of ze nu kwaliteit heeft of niet.
2 -1
Hollister
haha idd.. en het liefste met een kleurtje.. dan voldoe je aan alle criteria
0 -1
appeltje
En hoe duur is die Widmer? Wil die naar Ajax en op de bank zitten? Bovendien hoort Widmer bij de grootverdieners van FC Basel.
1 0
Hollister
27 jaar .. nooit doen.. heeft geen restwaarde meer, na 3 jaar Ajax is hij 30..
0 0
appeltje
Nou ja, restwaarde hoeft ook niet heel veel uit te maken. Als ie maar sportief kan bijdragen.
0 0
DrFootball
Als je het interview beluistert dan hoor je dat hij het bedrag baseert op de transfersom van Labyad. Freek heeft het bij Labyad over 6 en doet de aanname dat we nu op hetzelfde bedrag moeten uitkomen. Maw hij heeft ook geen idee.
2 0
JariJari
Van jaren turug hopen op een transfer tot de laatste dag.
Tot nu hopen op de magische woorden: "Met deze selectie gaan we het doen"

Voordat er nog meer zinloos geld wordt verbrand (na de donatie aan de eredivisie voor 0 reden)
2 -1
GerardAjax26
Haha ja toen de NOS 3 dagen geleden voor de wedstrijd zei dat er verrassende aankopen naar Amsterdam zouden komen had ik geen moment aan Klaassen en Klaiber gedacht.. Dan heb ik inderdaad liever de magische woorden, dan deze buitenkansjes..
1 -1
Hollister
Komt door onze scouts kale en kokkie.. die hadden het over Klaassen.. en als Nico vertrekt zal hun andere tip ook wel komen.. Riedewald .. 50 man op de media afdeling maar scouts? dat zijn K
1 -1
GerardAjax26
Ik vind 5 miljoen wel veel geld voor een rechtsback van Utrecht en zelf spelers zoals Zeefuik voor 3 ton verkopen..

Ik begrijp best dat clubs zoals Utrecht veel geld aan Ajax vragen, daarom moet Ajax gewoon in Zuid-Amerika scouten. Tagliafico was ook maar 4 miljoen en Martinez 7. En ja ik weet dat er af en toe een speler zoals Magallan tussen zit, maar overall pakken die Zuid-Amerikaanse aankopen ontzettend goed uit. Je moet gewoon creatief scouten, die Duitse linksback die PSV heeft gehaald was ook maar 7 miljoen maar is echt goed.
5 -2
Hollister
Max was ook 9 miljoen hoor
0 0
GerardAjax26
Volgens Transfermarkt 8 miljoen, maar m'n punt was dat je voor zulke bedragen betere spelers kan halen. Zelf verkoop je Cerny voor 7,5 ton aan Utrecht maar als Ajax geïnteresseerd is in een speler van hun betaal je standaard teveel.

Het verbaast me gewoon dat spelers als Sinkgraven een transfer wordt gegund voor 5 miljoen, Veltman voor 1 miljoen, Zeefuik voor 3 ton.. noem allemaal maar op en dan tot de conclusie te komen dat er te weinig Nederlanders in de selectie zouden zitten..
2 0
appeltje
Transfermarkt is ook niet altijd de hele waarheid. Op Cerny en Zeefuik zat/zit een heel mooi doorverkooppercentage. Uiteindelijk heeft Ajax iets van 2 miljoen voor Zeefuik gekregen. Sinkgraven en Veltman werd inderdaad een transfer gegund, naar het buitenland.
1 0
MPAjax
zeefuik is minstens even goed als klaiber, op hem hebben ze dus zwaar verlies geleden als klaiber 5 miljoen moet kosten
0 0
Skeels13
Zeefuik moest snel verkocht worden, nadat hij en Onana op de vuist gingen.
0 0
JariJari
We hebben backups! Dwazen ...
2 -3
Jojo49
timber kun je veel kanten mee op , zelfs middenveld in verdedigde rol. weet ik zeker.
0 -1
ghouleseddik
Wat een geld gooien we toch altijd weg aan die rechtsbackpositie zeg.
3 -2
AlexIbarra
???

vdWiel, vRhijn, Ligeon, Tete, Mazraoui, Dest zelf opgeleid en ik kan me alleen Kristensen, Orejuela en van heel lang geleden Bruno Silva herinneren als aankopen. Allemaal als reserve gehaald voor weinig geld.
Met Kristensen speelden we quitte, Orejuela 1-2 mln verlies, Bruno Silva kreeg een zeldzame aandoening.

Tenzij ik iemand vergeet verdienen we met Dest alle rechtsbacks (inclusief reserves en salaris) van de laatste 10 jaar ongeveer terug. Linksback vond ik juist een tragedie, totdat Sint Nicolas een nieuw tijdperk inluidde.
0 0
AjaxDaniel
Timber is toch ook echt niet minder? Die kan uit nood altijd nog rechtsback opgesteld worden. Wat een drama blijft deze soap toch ook.
0 -2
AjaxDaniel
Dankjewel Ten Hag. Kan mij niet voorstellen dat dit niet uit zijn koker komt. En de trainer heeft gewoon veel invloed op het transferbeleid, wat logisch is. Maar die gasten in Utrecht lachen zich dood.
6 -2
ajaxfc
Dezelfde Klaiber die zei dat die Feyenoord en Psv boven Ajax zou verkiezen en die het duidelijk niet zo gesteld is op Ajax.

Moet je dit wel willen Marc?
6 -2
TontoKarnaggel
Nou, het heeft nu wel lang genoeg geduurd, je kan een grap ook te ver doordrijven.

Benieuwd wie ze echt gaan halen....
1 -2
Bky
Godver man, zitten we Feyenoord uit te lachen om die kut transfers alla Diemers en Linssen. Komen wij opeens aan zetten met zulke prutsers. Mijn hemel.
14 -2
Vlieske
5 miljoen plus ten Hag. Anders niet doen
3 -5
Ajaxbrl
3M max! Kom op zeg!
1 -1
Keizer020
Een redelijke speler voor de Eredivisie, maar zelfs in de Eredivisie is het geen topspeler. We hadden zelfs nog beter Zeefuik kunnen terughalen op rechtsback.
7 -2
Bky
Hier kan maar een verklaring voor zijn, de hele scouting heeft zich na het halen van Kudus en Antony kapot gezopen en liggen nog steeds brak thuis.

In dat geval kun je als Klaassen niets wordt kunnen we altijd nog overschakelen naar Thomas Bruns. Misschien kunnen we een package deal maken met Klaiber en Willem Janssen goedkoop oppikken voor de ervaring achterin.

Troupeé kun je ook nog wel meepakken, altijd handig voor op de bank. Het zou mij ook niets verbazen dat de geruchten van Sergio Padt serieus waren. Roy Beerens is ook wel handig achter Antony nu Neres zo vaak geblesseerd is.
8 -6
RayJordaan
Speelt Ard van Peppen nog? Gelijk polsen!
0 0
Soccerskins
Moeten wel uit de koker van Erik komen: Strieder, Ayoub en Van der Marel.
1 -2
Bky
Gewoon allemaal oppikken, je kan er nooit slechter op worden.
2 -1
Keizer020
Bijna een schande dat we hebben staan toekijken hoe Immers gratis naar Breda is vertrokken.
8 -6
Ajax114
Hahahaha , we lachen wel maar het is natuurlijk een enorm gebrek aan visie en oog voor kwaliteit bij de leiding van Ajax.
2 -1
Bky
Je kan niet altijd op tijd toeslaan, maar ik kan echt boos worden als ik aan de lakse houding van Overmars denk met zo'n topper, evenals Beugelsdijk, die had vast wel een stapje hogerop gewild.
5 -6
Toon meer reacties